Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dik Trom en zijn dorpsgenoten door C. Joh. Kieviet

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Dik Trom en zijn dorpsgenoten
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 266 woorden
  • 21 januari 2003
  • 161 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
161 keer beoordeeld

Boekcover Dik Trom en zijn dorpsgenoten
Shadow
Dik Trom en zijn dorpsgenoten door C. Joh. Kieviet
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Dik begint zijn laatste schooljaar zoals gewoonlijk. Maar als mooie afsluiting van het laatste jaar gaan ze met z'n allen naar Wijk aan Zee. Dik verheugt zich erop. Maar wat ook een verrassende wending is in Diks saaie leven: Hij krijgt bijzondere buren! Het zijn arme mensen uit Amsterdam. Ze waren daarheen gegaan om hun geluk te beproeven, maar helaas ging het fout. Dus nu gingen ze terug naar het platteland. Ze heten meneer en mevrouw Elswater. Er is ook nog een meisje, Nelleke. Zij is blind. Dik heeft erg veel met haar te doen. Ondertussen is er een circus in de stad. Dik en zijn vrienden willen er graag naar toe. En opeens vind Dik een aap, die eerst van mr. Mulder was, de gemene vrek. Die had de aap gekregen van een neef, die dacht de enige erfgenaam te worden van Mulder. Helaas mislukte het plannetje. Maar nu had Dik hem dus, en die ruilde de aap voor een gulden en 6 vrijkaartjes. Dik nodigt Piet en Jan uit, Moeder en Vader, en zijn vriendinnetje Anneke. Als Nelly kon zien had hij wel 7 kaartjes gevraagd. Maar het werd toch nog een leuke avond. Dik gaat naar Wijk aan Zee. Daar is namelijk een fijn strand. Maar als Dik dé beroemde oogarts ziet zonnebaden, professor Donders genaamd, vergeet hij het strand meteen. Nelly was ook meegegaan, Dik had het reisje voor haar betaald. Dik vraagt aan prof. Donders of hij misschien Nelleke kan opereren. Nou en of dat kan! Al aan het begin van oktober kan Nelly weer zien, en Dik is natuurlijk weer de held.

REACTIES

D.

D.

In het boekverslag staat dat het buur meisje van Dik Nelleke heet maar het is Nelly

groetjes dj

P.S.
ik heb het boek zelf

16 jaar geleden

M.

M.

ongeveer aan et einde in plaats van profesor staat er prof


17 jaar geleden

A.

A.

het is gramaticaal niet in orde >:(

12 jaar geleden

K.

K.

Aan het begin van de laatste zin staat dat Nelleke aan het begin van oktober weer kan zien. Maar dat is pas begin december. heb het boek zelf

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.