Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The client door John Grisham

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
Boekcover The client
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 795 woorden
  • 17 augustus 2000
  • 50 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
50 keer beoordeeld

Boekcover The client
Shadow
The client door John Grisham
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Eigen mening van de Cliënt De cliënt was het eerste boek dat ik las en ik heb het boek zowel in het engels als in het Nederlands gelezen. Je merkt trouwens wel dat ze in de Nederlandse vertaling sommige stukken anders doen dan in het engels. Ook heb ik de film gezien die trouwens vergleken met het boek wel heel erg anders was. Uiteindelijk heb ik besloten mijn boekverslag te maken over de Nederlandse versie. Het verhaal Ik vond op zich het verhaal zeer goed geschreven omdat ze de spanning er zeer goed in hielden door elke grassprietje te beschrijven dat er in voorkwam en zo kon je ook goed mee leven in het verhaal. Bijvoorbeeld op een gegeven moment ligt ricky (het broertje van de hoofdpersoon) in een ziekenhuiskamer en beschrijven ze die zo goed dat ik het gevoel had dat ik daar bij hem in die kamer was en rondkeek. Wel vond ik dat ze ook op het eind nog wat meer die spanning er in hadden moeten laten door nog wat te laten gebeuren want in het begin was het verhaal juist heel spannend maar op het eind kon je zo gaan voorspellen wat er ging gebeuren en was het alleen maar geklets. Ook hadden ze minder personen moeten beschrijven want er speelde ongeveer een totaal politiecorps mee en ze hadden ze allemaal benoemd en dat was heel erg verwarend want als er dan stond “Pieterse verhoorde hem” ofzo moest je eerst even opzoeken of dat nou de hoofdcommissaris was of de politieman of de FBI man en dat was gewoon erg verwarend.
Het onderwerp Ik vond het onderwerp best heel erg interessant want ik wil later ook iets gaan doen in het Amerikaanse rechtsysteem en daar ging het boek ook over, en er werd ook uitvoerig beschreven hoe het er nou aan toe gaat in de rechtszaal en over corrupte rechters en advocaten en dat vond ik echt een interessant onderwerp omdat je er ook wat van kan leren. Ook is het erg geloofwaardig omdat je ook vaak hoort en leest in de krant over de zelfde situaties als in het boek beschreven worden. Bijvoorbeeld over de twee jongens die waren vermoord door de maffia omdat ze zouden gaan getuigen tegen hun over een drugshandel. (stond twee maanden geleden in de krant). Ook hebben ze het verhaal met citaten geschreven en dat maakt het ook heel erg geloofwaardig. De bedoeling Ik denk dat de schrijver dit verhaal heeft geschreven gewoon om je te vermaken en ook een beetje omdat hij je wilt waarschuwen dat het je zo maar kan gebeuren. De ene dag kan je rustig over straat wandelen en de andere dag proberen ze je te vermoorden. Ik weet het niet zeker want er staat niet zo iets van “ik heb dit verhaal geschreven omdat ik het leuk vind” of zo. Ook heeft de schrijver niet veel informatie verwerkt zodat je niet kunt zeggen hij wil je informeren. Dus aangezien het een spannend boek is denk ik dat hij het boek gewoon om te vermaken heeft geschreven. De situaties en personen Ik vind dat het verhaal heel erg van deze tijd is en daarom kan je je ook goed in de personen en situaties in leven. Vooral in de hoofdpersoon kan ik me goed inleven want hij komt in situaties die jouw ook kunnen overkomen en gaat daar dan heel natuurlijk mee om net zo als jij ook zou doen in zo’n situatie en hij is met leefervaring ongeveer even ver als ik zelf. Wel vond ik zoals ik al eerder zei dat ze beter hadden kunnen zeggen “de hoofdcommissaris deed dit en dat” in plaats van “Pietsers deed dit of dat” want het was echt verwarend daar door. Taalgebruik Het taalgebruik is in het begin best makkelijk want het is goed te begrijpen en als er een moeilijk woord is vraagt de hoofdpersoon als het ware van wat betekent dat en legt de schrijver via een ander persoon het woord aan jouw en de kleine hoofdpersoon uit. Later ergens in het midden als ze in de rechtszaak zitten wordt het taalgebruik moeilijker want daar hebben ze ook de meeste citaten en dan leggen ze de woorden ook niet meer uit en weet je af en toe echt niet meer waar ze het over hebben. Toch vind ik het wel goed dat ze dat zo hebben gedaan want zo lijkt het wel of je echt in de rechtzaal zit want in een echte rechtzaal spreken ze ook netjes en met moeilijke woorden dus je hebt dan wel meer het gevoel van dit gebeurt in het echt. Alles bij elkaar genomen vond ik dit een zeer goed boek van een zeer goede schrijver en ik geef het een 9.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The client door John Grisham"