Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Blogger worden

De Scholieren.com-blogredactie is een 20-koppige groep jonge journalisten en creatieve talenten, allen middelbare scholieren. Zij produceren onder professionele begeleiding dagelijks verse blogs op de voorpagina van de grootste jongerenwebsite van Nederland en Vlaanderen (maandelijks ruim 2 miljoen unieke bezoekers).

Alles wat op en om het schoolplein gebeurt en besproken wordt, hoort thuis op het blog van Scholieren.com. Aan het einde van elk schooljaar schoppen we enkele schoolverlaters uit de redactie en maken we plaats voor nieuw journalistiek, schrijf-, video-, fotografie- en grafisch talent.

Klinkt koel? Kan jij iets stiekem iets best heel goed en mag dat minder stiekem? En ben je middelbaar scholier? Lees dan even verder.

Wij

Redactie-vergadering op Scholieren.com HeadquartersBieden jou een plek om je talent te ontwikkelen en bieden je een miljoenenpubliek. Dagen je uit om mooie, aangrijpende, actuele en verrassende columns, korte verhalen, interviews en reportages te produceren. Organiseren iedere zes weken een redactievergadering in Utrecht waar ervaren journalisten worden uitgenodigd om een gastles journalistiek te geven. Als Scholieren.com-blogger openen deuren die anders voor je gesloten blijven. Wij betalen je meer dan vakkenvullersloon per gepubliceerd blog en vergoeden je reiskosten.

Jij

Hoort wel eens van je moeder dat je talent hebt en zoekt een manier om dat talent verder te ontwikkelen, om je moeder trots te houden. Je vindt het geen probleem om die deadline van iedere twee weken te halen en houdt je aan je afspraken. Komt naar de redactievergaderingen in Utrecht, op zondagen.

En dan?

Stuur een mail naar hoofdredacteur Renske Derkx (renske@scholieren.com) met daarin je motivatie, een aantal uitgewerkte verhaalideeën, enkele voorbeelden van je schrijfsels, foto, video, papiermachékunst. En noem in ieder geval drie dingen die je ontzettend goed of zwaar kut vindt aan onze blogs.

P.S: Wat is een uitgewerkt verhaalidee?

Niet: "Iets met de nieuwe schoolagenda's"

Wel een goed uitgedacht idee: "Met een groep van vijf pestventjes op mijn middelbare school de stevigheid van de nieuwe schoolagenda's testen: overleven ze een val van de trap; overleven ze een tassengevecht; hoeveel kracht moet je zetten voordat ze door midden gescheurd worden en zijn ze brandgevoelig? Het blog is een recensie per schoolagenda op deze kritiekpunten, inclusief een eindcijfer en een foto van een brandende agenda."