Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zes tips om je schooldagen te overleven

Zes tips om je schooldagen te overleven

Door Wayne

Al meer dan honderd jaar moet je op school blijven totdat je dat papiertje hebt gehaald. De één doet er op de middelbare school vier jaar over, de ander minimaal zes jaar. In die tijd moet je zien te overleven tussen de oogvliesverbrandende kledingstijlen en de overdoses zweetgeur. Gelukkig heb ik zes tips om de schooldagen iets dragelijker te maken.

1. Fiets met je koptelefoon of oortjes

Fietsveiligheid? Doet er nu niet toe. Niemand wordt vrolijk als hij/zij op z'n krakkemikkige omafiets naar school moet in de vroege ochtend. En al helemaal niet als je het fietspad moet delen met nog vijfduizend andere chagrijnige pubers. Om je ochtend wat dragelijker te maken adviseer ik je om met je favoriete muziek naar school te fietsen. Uiteraard bedek je beide oren.

Waarschijnlijk zal de oudere generatie klagen dat je minder op het verkeer let, maar ach. Jouw chagrijnigheid is veel dodelijker dan een Volkswagen die met vijftig kilometer per uur de hoek om komt, toch?

2. Personal space in de wandelgangen 

Het is pauze en de gangen zitten vol met rondlopende pubers. Hoe breed de gang van je school ook is, waarschijnlijk heb je het gevoel dat je in een sardientjesblik zit. Voor meisjes biedt de schoudertas de oplossing. Stop hem lekker vol en beuk iedereen van je af. Voor jongens is de enige oplossing om gewoon breder te lopen dan een standaard IKEA-kast. 

3. Schaf een externe oplader aan

Je pokkie is leeg, je wereld stort in. Snel, je moet een stopcontact vinden! Verdorie, de leraar heeft zijn laptop er al ingeplugd. Stop je zo in je rugzakEr moet een andere zijn in het lokaal toch? Ja, die is er. Maar je lieftallige klasgenoot heeft de stekker van haar gloednieuwe iPhone 6 er al ingestopt. Ze moet en zal luisteren naar One Direction en tegelijkertijd appen met haar Best Friends Forever-whatsappgroep. Omdat je toch je sociale reputatie hoog wilt houden is het misschien handig om een externe oplader aan te schaffen. Dan kun je je telefoon gewoon aan tafel gebruiken. 

4. Word dikke billenmatties met de conciërge

Een goeie verhouding hebben met de conciërge kan zo z'n voordelen hebben. Je staat er versteld van hoeveel invloed conciërges kunnen hebben op scholen. Je vermijdt bijvoorbeeld rotklusjes zoals kauwgomkrabben. Of heb je een zeer saaie les Nederlands voor de boeg? Dan kan je de conciërge inschakelen; grote kans dat je grote vriend wel een bakkie leut voor je wil halen.

5. Ga naast het raam zitten

Ben jij iemand die altijd zeurt dat het te warm of te koud is? Ga naast het raam zitten! De mensen die naast het raam gaan zitten hebben namelijk de controle over het klimaatsysteem van een klaslokaal. Grote kans dat er een verwarming in de buurt is van het raam. Je zal het dus altijd warm hebben en als je het té warm krijgt kan je even een raampje opendoen. Nu heb je de macht over de klas en ben je de tiran. Gaat je volk klagen, bedenk dan dat God je een middelvinger heeft gegeven. 

6. Lolletje tijdens de toetsen

Je weet al dat je heel slecht geleerd heb voor deze toets. Die één heb je al gehaald. Maar waar je eigenlijk meer zenuwachtig voor bent zijn je klasgenoten. Die hebben natuurlijk uitmuntend geleerd en zullen straks pronken met hun cijfer en over je roddelen. Tijd om het cijfer van je klasgenoten naar beneden te halen om jouw leed wat te verzachten.

Ga schudden met je benen, rek uit totdat je over de helft van de tafel van je achterbuurman bent, hou een snotterorkest omdat je een lopende neus hebt, rochel er flink op los, ga eten of drinken en vergeet niet te friemelen aan de verpakking, laat je etui op de grond vallen en ga zo maar door.

Gepubliceerd op 26 januari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Leuke tekst hahaha

9 jaar geleden

M.

M.

vrienden worden met de concierge was moeillijk opmn laatste middelbare school. Hij was de chagrijnigste concierge die er bestaat volgensmij

9 jaar geleden

L.

L.

6 wordt moeilijk want al na een halve minuut van dat worden wij gewaarschuwd en wij mochten in de toetsweek alleen pen en papier meenemen.

9 jaar geleden

H.

H.

Ge-ni-aal. Bij deze goedgekeurd door de samenleving van middelbare scholieren.

9 jaar geleden

S.

S.

Eens.

8 jaar geleden

P.

P.

Hahaha best handig dit :D

9 jaar geleden

T.

T.

SNAP JE!!!

8 jaar geleden

A.

A.

Hahaha dit is geweldig!

8 jaar geleden

L.

L.

nee dat is niet waar

8 jaar geleden

I.

I.

die erste die gebruik ik altijd. maar nirt op de fiets. k ga altijd met de bus want ik ga echt niet een halfuur fietsen hoor. en te0ovallig zit mijn neef ook in dezelfde bus als mij dus pratt hij heel de tijd tgen mij. dus oortjes zijn mijn reddende engels

7 jaar geleden

I.

I.



haha

7 jaar geleden

T.

T.



@iets: hahaha

6 jaar geleden

I.

I.

lol

7 jaar geleden

H.

H.

Haha! Bedankt Wayne! Scholieren is echt top!?

7 jaar geleden

M.

M.

? top! het enige problem bij mij :gsm's worden afgepakt, als je als eerstejaarder in de gangen rondloopt kun je dat niet meteen gaan doen omdat de anderen een halve meter boven je uitsteken :( , ik heb de concierge nog nooit gezien dusss... en als je bij een toets 'teveel' doet worden er punten afgetrokken.. D;

7 jaar geleden

H.

H.

wat een stomme tekst zeg! dit zijn zeker tips voor mensen die op het kader zitten.

7 jaar geleden

L.

L.



Hmm... Vlgm maakt het niveau niet uit.

Wrm zou je dit op Kader wel nodig hebben en anders niet?



Ik hoop dat je een betere reden kan verzinnen waarom dit een 'stomme' tekst zou zijn.

6 jaar geleden

T.

T.



@humus: wrm ga je het dan lezen???

6 jaar geleden

P.

P.

mee eens humus

7 jaar geleden

L.

L.

ja helemaal mee eens kader koppen!

7 jaar geleden

T.

T.



@lol,fun,altijdaardigeboy: jij bent dezelfde mens als 'poep' je likete jezelf

6 jaar geleden

K.

K.

DANK JE

7 jaar geleden

J.

J.

nou dat vind ik ook

7 jaar geleden

J.

J.

en hoe word je dan een billenmattie?

7 jaar geleden

T.

T.



@jannes liekens: hahaha door hem te twerken ofzo haha.

6 jaar geleden

L.

L.

Vooral dat stukje over dat meisje dat naar One Direction luisterd. Daar herken ik mezelf wel in. XD


Maar het zijn wel punten die je kunnen helpen.

6 jaar geleden

A.

A.

ik heb echt haat aan school maar wat doe je als je ook haat hebt aan de docent

6 jaar geleden

L.

L.

ONE DIRECTION?????????????????????????????????????

6 jaar geleden

L.

L.

wauw, best slim

6 jaar geleden

M.

M.

Leuk

6 jaar geleden

Y.

Y.

praat nooit meer over god

6 jaar geleden

M.

M.

Goede tips! Maar vrienden worden met de conciërge gaat m niet worden. Ik heb ook altijd al gefietst met muziek, maar heb vorig jaar een klein ongeluk gehad. Ik ging rechtsaf en zag de auto niet aankomen... ik brak mijn arm. Sindsdien fiets ik nog maar met 1 oortje in zodat ik het verkeer hoor aankomen. Gelukkig begrijpen mijn klasgenoten het.

6 jaar geleden

L.

L.

euh je fietst NOOIT met muziek in je oren, dat is heel gevaarlijk. Diegene die dit artikel geschreven heeft mag eens gaan praten met ouders van verkeersslachtoffers.

6 jaar geleden

D.

D.

dit heeft megeholpen me pokkie is altijd leeg dank jewel

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.