Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Ben jij wel eens bedonderd toen je online iets wilde kopen? Wij doen onderzoek naar oplichting onder jongeren. Doe jij mavo of vmbo? Vertel dan over jouw ervaringen met oplichting (ook als je dat niet is overkomen) en maak kans op een Bol.com van 15 euro. Ga naar de vragenlijst. Duurt maar 5 minuten!

Melissa (16) bekeerde zich tot de islam

Melissa (16) bekeerde zich tot de islam
Dit is niet Melissa. Ze wilde niet herkenbaar op de foto.

Melissa (16) zit in 4VMBO-TL en woont in een buurt waar veel moslims wonen. Ze vond de islam altijd al een interessant geloof en besloot zich, na de nodige research, te bekeren. Door haar bekering is Melissa veranderd. "Ik ben vooral rustiger en aardiger geworden. Voor mijn bekering kon ik soms best gemeen zijn, jammer genoeg."

"Begin 2014 begon ik me te verdiepen in de islam", vertelt Melissa. "Ik wist dat dit was wat ik wilde geloven. "Ik stond 100% achter de islam. En daarom sprak ik in december de shahada uit. De shahada is de geloofsgetuigenis en moet je uitspreken om tot de islam toe te treden. Hiermee getuig je onder meer dat er geen god is die aanbeden mag worden, behalve Allah."

In de moskee

Melissa sprak de shahada eerst thuis uit. Daarna deed ze dat nog een keer officieel met de imam in de moskee, waar gelovige mannen en vrouwen bij waren. "Het was zo mooi om het uit te spreken. Sommige mensen kregen zelfs tranen in hun ogen. Ik zelf ook, omdat ik wist dat Allah mij alle liefde zou geven en alleen maar het beste voor mij wil."

Ze vertelt wat ze zo mooi vindt aan de islam: "Er staan altijd broeders en zusters voor je klaar, als je hulp nodig hebt." Ook kan ze in de islam rust vinden, bijvoorbeeld tijdens het bidden, omdat ze dan dicht bij god is. Ook krijgt ze "een geweldig gevoel" als ze een dua (smeekbede) doet voor iets dat ze héél graag wil en het dan ook krijgt of gebeurt. Dit kunnen hele persoonlijke dingen zijn, zoals een toets goed maken.

Volwassenen vinden het wél raar

Klasgenoten, vrienden en haar ouders hebben Melissa tijdens haar hele bekeringsperiode gesteund, ondanks dat ze in het begin schrokken. Ook op school heeft ze geen last gehad van haar bekering. Vrienden hebben zelfs meer interesse gekregen in de islam en stellen Melissa daar wel eens vragen over. "Ik vind het echt leuk als mensen vragen stellen over mijn geloof", vertelt ze. "Mijn vrienden vinden het niet apart dat ik bekeerd ben. Het zijn eigenlijk meer de volwassenen die het raar vinden. Zij denken en zeggen vaak dat het een fase is in mijn leven en het eindelijk over zal gaan. Maar daar geloof ik niet in. Ik ben blij met mijn keuze en dankbaar voor het feit dat ik deze keuze heb kunnen en mogen maken."

Meer begrip voor de islam

Melissa had zich ingeschreven voor het programma Van hagelslag naar halal van Arie Boomsma, maar kwam niet door de selectie. "Ik werd niet gekozen, omdat mijn ouders mijn keuzes accepteren." Daarom was ze volgens de programmamakers niet geschikt voor het programma (dat gaat namelijk juist over ouders die moeite hebben met de bekering van hun kind). 

Melissa zegt niet zeker te weten waarom de band tussen de ouders van de deelnemers van het programma wel beschadigde en de band tussen haar en haar ouders hetzelfde bleef. "Ik denk dat het komt door het feit dat bepaalde ouders standpunten en gedachtes overnemen van de media, die ervoor zorgen dat zij een hekel krijgen aan de islam. Ik hoop eigenlijk dat mensen zich zullen verdiepen in de islam, in plaats van blind de media te geloven. Zelf op zoek gaan naar de waarheid zal voor meer begrip zorgen. Niet alleen tussen bekeerlingen en hun ouders, maar in de hele wereld."

IS

Natuurlijk krijgt ook Melissa te horen wat er allemaal gebeurd rondom de islam en de moslims. ''Ik hoop echt dat mensen, die niet moslim zijn, niet het gevoel krijgen dat moslims de niet-moslims willen vermoorden. Ik verdiep me niet in zaken zoals IS, maar ik vind het jammer zij ervoor zorgen dat het beeld van de islam verslechtert. Moge Allah onze harten vervullen met liefde."

voeg reactie toe

9370

reacties

Het is mooi artikel over een mooi verhaal. Masha Allah
door Noa (reageren) op 29 december 2015 om 10:50
Mooi verwoord!👌🏻
door Annabel (reageren) op 29 december 2015 om 20:58
@Annabel: Dank je, Annabel
door Hizir melik Cengiz (reageren) op 29 januari 2016 om 19:41
Heel interessant verhaal. Mélissa, succes en hopelijk tot ziens!
door Ismal Zubcevic (reageren) op 1 januari 2016 om 16:30
Mooi verhaal om te lezen!
door bekeerling (reageren) op 4 januari 2016 om 2:04
Bijzonder en mooi verhaal!!!
door Eric (reageren) op 5 januari 2016 om 18:16
@Eric: ;-)
door Hizir melik Cengiz (reageren) op 29 januari 2016 om 19:41
Prachtig meid! Allahouma bareek je bent hartstikke goed bezig en ben blij dat je al haqq gevonden hebt! Moge Allah je zegenen
door Ummluay (reageren) op 11 januari 2016 om 1:56
Ik raakte ontroert door het verhaal, echt heel mooi verteld. Fijn dat je omgeving positief was en dat jij je erg gelukkig voelt!
door Hilal (reageren) op 16 januari 2016 om 0:18
Allah akbar. ik geloof in je zus
door mohammed (reageren) op 15 februari 2016 om 12:31
Ik moest bijna huilen toen ik dit las, MashaAllah. Allah is heel tevreden met je, weet je dat? Veel geluk in je toekomst. InsAllah is Allah ook tevreden met jou.
door Anamika (reageren) op 13 juni 2016 om 19:58
Dit is echt prachtig om te lezen. Ma Sha Allah 😍😍
door Moslimaaa❤ (reageren) op 16 juni 2016 om 17:27
www.salaamislam.nl salaamislam.nl is bedoeld voor: niet-moslims die geïnteresseerd zijn in de islam of op het punt staan om de islam binnen te treden/te aanvaarden; nieuwe moslims die de islam recentelijk hebben omarmd/zijn binnengetreden; moslims die graag de basiskennis van de islam willen leren of herzien; en ouders die hun kinderen bekend willen maken met de basiskennis. Iedereen is welkom op onze website Gebedstijden Amsterdam, gebedstijden Rotterdam, gebedstijden Den Haag, gebedstijden Utrecht, gebedstijden Eindhoven, gebedstijden Maastricht, gebedstijden Haarlem, gebedstijden Gouda, gebedstijden.
door salaamislam (reageren) op 5 januari 2018 om 23:33