Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Melissa (16) bekeerde zich tot de islam

Melissa (16) bekeerde zich tot de islam

Door Hizir

Melissa (16) zit in 4VMBO-TL en woont in een buurt waar veel moslims wonen. Ze vond de islam altijd al een interessant geloof en besloot zich, na de nodige research, te bekeren. Door haar bekering is Melissa veranderd. "Ik ben vooral rustiger en aardiger geworden. Voor mijn bekering kon ik soms best gemeen zijn, jammer genoeg."

"Begin 2014 begon ik me te verdiepen in de islam", vertelt Melissa. "Ik wist dat dit was wat ik wilde geloven. "Ik stond 100% achter de islam. En daarom sprak ik in december de shahada uit. De shahada is de geloofsgetuigenis en moet je uitspreken om tot de islam toe te treden. Hiermee getuig je onder meer dat er geen god is die aanbeden mag worden, behalve Allah."

In de moskee

Melissa sprak de shahada eerst thuis uit. Daarna deed ze dat nog een keer officieel met de imam in de moskee, waar gelovige mannen en vrouwen bij waren. "Het was zo mooi om het uit te spreken. Sommige mensen kregen zelfs tranen in hun ogen. Ik zelf ook, omdat ik wist dat Allah mij alle liefde zou geven en alleen maar het beste voor mij wil."

Ze vertelt wat ze zo mooi vindt aan de islam: "Er staan altijd broeders en zusters voor je klaar, als je hulp nodig hebt." Ook kan ze in de islam rust vinden, bijvoorbeeld tijdens het bidden, omdat ze dan dicht bij god is. Ook krijgt ze "een geweldig gevoel" als ze een dua (smeekbede) doet voor iets dat ze héél graag wil en het dan ook krijgt of gebeurt. Dit kunnen hele persoonlijke dingen zijn, zoals een toets goed maken.

Volwassenen vinden het wél raar

Klasgenoten, vrienden en haar ouders hebben Melissa tijdens haar hele bekeringsperiode gesteund, ondanks dat ze in het begin schrokken. Ook op school heeft ze geen last gehad van haar bekering. Vrienden hebben zelfs meer interesse gekregen in de islam en stellen Melissa daar wel eens vragen over. "Ik vind het echt leuk als mensen vragen stellen over mijn geloof", vertelt ze. "Mijn vrienden vinden het niet apart dat ik bekeerd ben. Het zijn eigenlijk meer de volwassenen die het raar vinden. Zij denken en zeggen vaak dat het een fase is in mijn leven en het eindelijk over zal gaan. Maar daar geloof ik niet in. Ik ben blij met mijn keuze en dankbaar voor het feit dat ik deze keuze heb kunnen en mogen maken."

Meer begrip voor de islam

Melissa had zich ingeschreven voor het programma Van hagelslag naar halal van Arie Boomsma, maar kwam niet door de selectie. "Ik werd niet gekozen, omdat mijn ouders mijn keuzes accepteren." Daarom was ze volgens de programmamakers niet geschikt voor het programma (dat gaat namelijk juist over ouders die moeite hebben met de bekering van hun kind). 

Melissa zegt niet zeker te weten waarom de band tussen de ouders van de deelnemers van het programma wel beschadigde en de band tussen haar en haar ouders hetzelfde bleef. "Ik denk dat het komt door het feit dat bepaalde ouders standpunten en gedachtes overnemen van de media, die ervoor zorgen dat zij een hekel krijgen aan de islam. Ik hoop eigenlijk dat mensen zich zullen verdiepen in de islam, in plaats van blind de media te geloven. Zelf op zoek gaan naar de waarheid zal voor meer begrip zorgen. Niet alleen tussen bekeerlingen en hun ouders, maar in de hele wereld."

IS

Natuurlijk krijgt ook Melissa te horen wat er allemaal gebeurd rondom de islam en de moslims. ''Ik hoop echt dat mensen, die niet moslim zijn, niet het gevoel krijgen dat moslims de niet-moslims willen vermoorden. Ik verdiep me niet in zaken zoals IS, maar ik vind het jammer zij ervoor zorgen dat het beeld van de islam verslechtert. Moge Allah onze harten vervullen met liefde."

Gepubliceerd op 29 december 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

N.

N.

Het is mooi artikel over een mooi verhaal.
Masha Allah

8 jaar geleden

A.

A.

Mooi verwoord!??

8 jaar geleden

Hizir

Hizir

Dank je, Annabel :)

8 jaar geleden

I.

I.

Heel interessant verhaal. Mélissa, succes en hopelijk tot ziens!

8 jaar geleden

B.

B.

Mooi verhaal om te lezen!

8 jaar geleden

E.

E.

Bijzonder en mooi verhaal!!!

8 jaar geleden

Hizir

Hizir

;-)

8 jaar geleden

U.

U.

Prachtig meid! Allahouma bareek je bent hartstikke goed bezig en ben blij dat je al haqq gevonden hebt! Moge Allah je zegenen

8 jaar geleden

H.

H.

Ik raakte ontroert door het verhaal, echt heel mooi verteld. Fijn dat je omgeving positief was en dat jij je erg gelukkig voelt!

8 jaar geleden

M.

M.

Allah akbar. ik geloof in je zus

8 jaar geleden

A.

A.

Ik moest bijna huilen toen ik dit las, MashaAllah. Allah is heel tevreden met je, weet je dat? Veel geluk in je toekomst. InsAllah is Allah ook tevreden met jou.

7 jaar geleden

M.

M.

Dit is echt prachtig om te lezen. Ma Sha Allah ??

7 jaar geleden

S.

S.

www.salaamislam.nl

salaamislam.nl is bedoeld voor:

– niet-moslims die geïnteresseerd zijn in de islam of op het punt staan om de islam binnen te treden/te aanvaarden;

– nieuwe moslims die de islam recentelijk hebben omarmd/zijn binnengetreden;

– moslims die graag de basiskennis van de islam willen leren of herzien; en

– ouders die hun kinderen bekend willen maken met de basiskennis.

Iedereen is welkom op onze website

Gebedstijden Amsterdam, gebedstijden Rotterdam, gebedstijden Den Haag, gebedstijden Utrecht, gebedstijden Eindhoven, gebedstijden Maastricht, gebedstijden Haarlem, gebedstijden Gouda, gebedstijden.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.