Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zonder zon de zomer door: vijf thuisblijftips

Zonder zon de zomer door: vijf thuisblijftips

Zat ik nu maar aan de cocktails. In de Franse zon.Thuisblijven in de zomervakantie is vaak net als oude Coca-Cola zonder prik. Van tevoren denk je dat het wel mee zal vallen, maar binnen no time krijg je spijt van je goedkope keuze.

Terwijl half Nederland in bikini op een tropisch strand ligt, ril me in een dikke trui deze zomer door. Ben jij ook veroordeeld tot Costa Thuis? Met deze vijf to-do-tips is 't zo weer september. Ook als het regent.

Tip 1: organiseer een robot-party

Dit klinkt misschien nerdy, maar is o zo leuk en gemakkelijk te doen. Je bent namelijk niet de enige die in Nederland is, dus sprokkel wat eenzame vrienden bij elkaar voor een robotfeestje.

Dit is dus een robotfeestje.

Waarom een robotparty? Omdat robots hartstikke hot zijn (denk aan Transformers: Dark Side of the Moon). En omdat robotpakken leuk zijn om te maken. Want op dit feestje moet je natuurlijk verkleed zijn als robot.

En wat doe je verder op een robotparty? Je eet blauw voedsel: blauwe cakejes, blauwe spaghetti en drinkt voornamelijk blauwe prosecco. Lang leve de levensmiddelenkleurstof.

Heb je een pesthekel aan robots? Don't worry, je kunt ook een jaren '60-feestje geven of misschien wel een cowboy-party. Kies een thema en maak er een warme (door de prosecco) avond/nacht van!

Tip II: Houd een serie-marathon. Voor school.

Het weer van de komende dagen schreeuwt om een warme deken, hete thee en veel bankhangen: het ideale moment om urenlang tv-series te kijken.

Bang dat je ouders iets over 'luiheid' zullen mompelen alvorens je van de bank af te trappen? Leg ze dan uit dat dit educatief verantwoord is: alle uren die je nu al kijkt, zul je komend schooljaar vrijhebben om aan je huiswerk te kunnen besteden. Een win-win-situatie dus.

Mijn favoriete series zijn deze maand Sex and the City, Mad Men, Gossip girl, How I Met Your Mother en House. Verslaafd? Ik? Welnee. 

'HALELUJA'

Tip IV: unlimited naar de bios

Waar ik deze zomer wél verslaafd aan ben, is de bioscoop. En ik denk dat ik die passie deel met persoon die de Pathé Unlimited-pas heeft uitgevonden: een gouden (oké, geel) pasje waarmee ik onbeperkt het heiligdom van de bioscoop mag betreden. En dus evenveel films kan kijken.

Je betaalt maar 19 euro per maand, dus met twee bezoeken haal je het bedrag er al uit. Ik heb deze maand al vier films bezocht en ben nog lang niet klaar...

Tip IV: Ontdek nieuwe bandjes

Stop met huilen om al die buitenlandse muziekfestivals die je mist, maar neem een sprong in het diepe en koop een (meestal spotgoedkoop) kaartje voor een volslagen onbekend bandje in een cafeetje bij jou in de buurt. 

Het maakt niet uit welke, kies maar gewoon wat. Misschien vind je er geen reet aan, maar misschien ontdek je wel de nieuwe Kane of  Di-Rect!

Tip V: Speel YouTube-filmpjes na

Eeen grote hit op YouTube is momenteel Epic Meal Time, een geniaal filmpje over eten. Dat kan jij ook maken - beter zelfs! Waarom ga niet gewoon aan de slag met wat verveelde vrienden en de video-optie op je telefoon of fotocamera? 

Zelf heb ik laatst dit filmpje nagespeeld met wat vrienden. Het eindresultaat heeft YouTube nooit behaald, maar ons wel een hoop lol en lekker voedsel opgeleverd. Kies het leukste YouTube-filmpje en maak het na - wie weet word jij straks een nieuwe YouTube-ster.

Heb je zelf nog meer tips? Zet ze hieronder in de reacties en help mij en de rest van de thuisblijvers de zomer door! Fijne vakantie...

De rest van onze redactie gaat deze zomer wél van de Spaanse of Franse zon genieten. Tot 5 september publiceren we daarom slechts drie artikelen per week, daarna komen we weer op volle kracht terug. En als je ons gaat missen, check dan het beste uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 22 juli 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

K.

K.

Een robotparty. Goed idee.

12 jaar geleden

R.

R.

Hahaha, die foto van het robotfeestje!

12 jaar geleden

D.

D.

Voor de mensen die zich vervelen.
Ik raad jullie aan om Game of Thrones te kijken.

12 jaar geleden

C.

C.

Robot party?????
Hahaha

12 jaar geleden

R.

R.

Me loves ROBOTS! Of ga gewoon Iron Man kijken! Die film is zoooooo vet gaaf.

12 jaar geleden

M.

M.

hihihi, die robotfoto's zijn echt grappig, mooie kostuums en leuke vrienden hihihi

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.