Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Zo overleef je een horrorfilm

Zo overleef je een horrorfilm

Door Lotte

Shit. De gang loopt dood. Hijgend blijft het meisje staan. Een schaduw nadert, de voetstappen worden luider en luider. Plots wordt het zichtbaar, het meisje begint te gillen, twee handen grijpen haar ke..

Ik heb geen idee wat er daarna gebeurde. Ik ben half hyperventilerend de kamer uitgelopen. Ik ben een ongelooflijk grote schijterd. Horrorfilms zijn niet aan mij besteed.

Op je tiende mag je nog best jankend op de wc zitten tijdens het kijken van De Griezelbus. Ook je vrienden kijken dan stiekem liever slechte Carry Slee-films of iets met Hilary Duff. Maar nu, op je zestiende, willen ze iets anders zien. Saw, The Ring of Paranomal Activity. Tja, en welke partypooper zegt dan nee?

Daarom heb ik vier tips voor al mijn mede-schijterds. Zo overleef je een horrorfilm!

Kijk van tevoren making-of's

Alles. Is. Nep. Zo ook mijn bebloede kop op bovenstaande foto. Een mengseltje van maïzena, yoghurt en kleurstof:


Nou is maïzena wel het laatste waar je aan denkt als iemand met een nagelschaartje gedwongen z'n eigen ribbenkast aan gort knipt. Wees daarom voorbereid en zorg dat je de making-of hebt gezien. Als je eenmaal weet dat de geamputeerde ledematen van piepschuim zijn en die enge geest een gegrimde vrouw van veertig is, maakt dat de film zelf een stuk minder eng.

Lees spoilers

Als je al precies weet wat er gaat gebeuren, is de film lang niet zo eng meer. De ultieme filmwebsite Imdb.com heeft bij elke film een handige lijst, de zogenaamde Parent's Guide. Daar staat precies op aangegeven wanneer er enge of vieze stukjes komen. Zo weet je straks exact wanneer je even niet moet kijken, en zit je nooit meer in de "o mijn god er gaat vast bijna iets gebeuren"-spanning.

Concentreer je op iets anders

Zit je toch in ondraaglijke spanning en ben je bang dat je straks in je broek schijt van schrik? Schrikmomenten komen een stuk minder hard aan als je er niet met je gedachten bij bent. Wees met je gedachten volledig bij iets anders. Denk aan de stelling van Pythagoras, kijk of je een songtekst uit je hoofd kent, plan alvast je bruiloft. De hele heisa gaat dan langs je heen.

Zorg voor iets om vast te houden

Al is het maar een kussen, het scheelt als je iets hebt wat je vóór je kunt houden. Het zit toch tussen jou en het schouwspel in. Een soort bescherming dus. Klinkt een beetje psychedelisch, maar is echt zo. Kijk je de film toevallig met je love interest, grijp dan mooi zijn/haar hand bij enge stukjes! Kan jij niks aan doen: is púúr bescherming.

En als dat allemaal niet werkt, hebben je vrienden maar lekker pech. Als zij dan zonder jou voor de buis zitten te griezelen, moet jij jezelf maar besmeuren met maïzena en yoghurt en krijsend bij ze op het raam bonken. Dan piepen ze wel anders. En kijken jullie de volgende keer lekker Carry Slee. 

Gepubliceerd op 4 december 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

C.

C.

Gewoon jezelf heel klein maken en alles op je af laten komen, voor mij de beste methode.

11 jaar geleden

Simon

Simon

Ik heb je blog nog niet gelezen, maar kunnen we niet een reeks maken: hoe moet Lotte deze keer op de foto? Dat we de lezers jou een opdracht laten geven. :))

11 jaar geleden

I.

I.

gewoon niet kijken naar die rommel. wees sterk durf nee te zeggen.

11 jaar geleden

H.

H.

dan is a serbian film wel wat voor jou ;-)
als je al niet tegen de bovenstaande films kan =)
veel plezier met kijken (y)

11 jaar geleden

C.

C.

HorrorAddicted94, dat kan je een meisje, die al bang is voor horrorfilms niet aandoen. Sowieso, vind ik dat die film vernietigd moet worden. Het liefst zo ver mogelijk weg van de bewoonde wereld. Zo'n film als dat is een beetje een schande voor de mensheid.

11 jaar geleden

Lotte

Lotte

Heb 'm even gegoogeled; laat maar zitten. Blèh.

11 jaar geleden

Simon

Simon

Ik kan trouwens ook niet tegen horror. Ik had laatst "Dead Snow" gezien: heel komisch en alles, toch weer nachtmerries. Nu heb ik voor mijn verjaardag een horrorfilm gekregen. Maar ja, je mag een gegeven paard niet in de bek krijgen.

11 jaar geleden

H.

H.

Zo goed !!!! Ben als de dood voor horror films

11 jaar geleden

B.

B.

Hahahahaha! Ik moest keihard lachen om die laatste zinnen! Denk dat ik dat nu bij mn vriendin naast me ga proberen die heel graag sinister af wil kijken terwil ik bij scene 3 al mn koptelefoon had gepakt en op mn mobiel ben gaan surfen. Ik heb de ring afgelopen zomer gezien (ik ben 13) met 2 vriendinnen, een van hen zit hier naast me. Zijn bijna bij het eind ik ben echt te schijterig voor dit ;). Anyways, onder een deken opgekruld zitten met keiharde muziek in je oren helpt ook wel eens. Ook als je je benen zo gedraaid hebt dat je het tv-scherm niet ziet. Btw t is 1:23 hiero :{

8 jaar geleden

H.

H.

Hoi ik ben Hilmar ik ben 10 jaar en mijn vriendin heeft me de horrorfilm: Anabelle laten zien, ik ben nu sindsdien doodsbang voor poppen en ik ga niet meer naar speelgoedwinkels ik ben echt doodsbang weet iemand iets wat ik hiertegen kan doen? Ik heb de hele tijd in mijn hoofd het beeld en het gekrijs van een enge pop..

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.