Zo kan jij je concentreren tijdens het leren

Zo kan jij je concentreren tijdens het leren

Vakantie of niet, school gaat voor de meesten gewoon door! Zo moeten we in de vakantie ook gewoon leren voor de aankomende toetsen. Met deze trucs kun jij je concentreren tijdens het leren. 

1. Plannen, plannen, plannen

Zorg er allereerst voor dat je je tijd goed hebt ingepland! Als je voor jezelf duidelijk hebt wanneer je wat wilt doen, geeft dat waarschijnlijk al zóveel meer rust. Als je je planning af hebt, kan het leren dan echt beginnen.

2. Zorg voor de perfecte playlist

Te veel geluiden op de achtergrond waar je afgeleid door raakt? Zorg er dan voor dat je een superfijne playlist maakt op je mobiel. Eentje speciaal voor het leren. Tast zelf af wat voor jou het prettigst werkt. Misschien vind je muziek met tekst heel fijn, maar raak je daar juist ook snel van afgeleid omdat je automatisch mee gaat zingen. Zorg dan voor muziek zonder tekst.

3. Beloon jezelf

Spreek met jezelf af dat wanneer je dat ene hoofdstuk af hebt, je iets lekkers tussendoor mag eten. Of misschien word je er wel blij van als je even een uurtje de stad in gaat. Beloon jezelf met iets leuks, nadat je superveel hebt geleerd. Natuurlijk moet je wel een beetje maat houden: elke keer de stad in om te winkelen na één hoofdstuk schiet niet echt op!

Lees ook: Zó bereid je je voor op een lastige toets

4. Take a break

Zorg voor genoeg pauzes tussendoor. Als je aan één stuk doorleert, heb je na een tijdje nul concentratie over en sla je letterlijk niets meer op van wat je allemaal geleerd denkt te hebben. Ook al is het maar een pauze van een kwartier, zorg ervoor dat je tussendoor bezig bent met andere dingen, zodat je daarna weer volop aan de bak kunt.

5. Let op je eten

Eten is héél belangrijk! Maar wist je ook al dat bepaalde etenswaren een effect kunnen hebben op hoe jij leert? Zo zorgen bananen voor minder zenuwen, terwijl vis jouw hersenen juist stimuleren. Kauwgom zorgt ervoor dat je langer geconcentreerd blijft en chocolade, tja daar word je gewoon heel blij van. Ook belangrijk!

6. Geen social media

Probeer het zoeken naar leuke jongens of meisjes op het internet tijdens jouw leerdagje even opzij te leggen. Ook social media is echt niet handig, hoe moeilijk dat ook is… Maar het is écht beter! Door social media ben je veel te veel bezig met wat er allemaal gebeurt en wat jouw vrienden aan het doen zijn. Het gaat er nu om wat jij moet doen en niet wat de rest allemaal doet. Blijf gefocust.

Lees ook: 8 redenen waarom één week herfstvakantie eigenlijk niet genoeg is

7. Duik op tijd je bed in

Cliché, maar waar: genoeg slaap zorgt ervoor dat je fit blijft en je je beter kunt concentreren. Let er wel op dat je niet té lang slaapt. Een nacht van 8 uur is echt prima. Wanneer je langer blijft liggen, zorgt dat er misschien juist wel voor dat je de hele dag duf blijft. Zet dus wel altijd je wekker!

Meer nieuwtjes, trends, budget shoptips, reviews en tips? Check Fashionista.nl! Of volg Fashionista op Facebook, Instagram, YouTube of Twitter.

Gepubliceerd op 5 november 2016

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.