Bovenbouwers gezocht!

Ben je bezig met je studiekeuze en doe je havo of vwo? Doe mee aan dit onderzoek over een Nederlandse universiteit. Vul de vragenlijst in en maak kans op één van de Bol.com bonnen!

Doe mee!

Zo is CKV wel leuk

Zo is CKV wel leuk

Door Merel

Of je het nou te pruimen vindt of niet: CKV moét. Film kijken onder schooltijd kan best leuk zijn, maar in je vrije tijd cultureel op pad gaan? Dat schuif je liever voor je uit.

Tot je weer in je agenda in rode blokletters ‘CKV-VERSLAG INLEVEREN’ ziet staan. Voor wie zich dan het apezuur schrikt: hier 5 tips voor leuke CKV-activiteiten.

1. Spuiten en Slikken

Niet denken aan Nicolette Kluijver en Zaradya Groenhart nu. Nee, dit is beter. Spuiten en Slikken goes theater. Dat betekent dus live seks en drugs in plaats van op je tv-scherm.

En da’s allesbehalve kuise drugsvoorlichting. Integendeel: de braafheid is ver te zoeken. Zes jonge acteurs slikken ieder een bepaalde drug en flikken de rest van de twee uur alles wat God verboden heeft op het podium. Veel seks, humor, maar ook ontroerende, enge momenten en bizarheid to the max. Ik ben er zelf geweest en vond ’t echt supervet. Wat mij betreft is dit zowel voor de niet-theaterganger als de echte fan een absolute topper.

2. Benut je CJP

Jahaaaa, je wordt doodgespamd met mails en reclame over je CJP-pas of Cultuurkaart, maar als je daar even doorheen prikt is er écht wel wat voordeel mee te doen. En als je dan toch de hort op gaat voor een cultureel uitje, zorg dan dat je dat shiny pasje op zak hebt. Een greep uit de handige euro-bespaarders:

- 50% last-minutekorting op heel veel musicals

- Altijd 2 euro korting bij Pathé (behalve vrijdag- en zaterdagavond)

- 40% korting bij Carré op de dag van de voorstelling (Carré, dude!)

- Bijna alle theaters geven ook 50% last-minute korting op vertoon van je CJP. *hintspuitenenslikkenhint*. Want als het dan toch moet, dan wel graag zo goedkoop mogelijk natuurlijk.

3. Miss Saigon

Over musicals gesproken: als je nou toevallig geschiedenis én CKV in je pakket hebt en je doet dit jaar eindexamen, dan vang je twee vliegen in één klap door naar de musical Miss Saigon te gaan. Deze musical speelt zich af in Vietnam in de laatste maanden van de beruchte oorlog.

Als je nog even echt in je examenonderwerp wilt duiken en tegelijkertijd graag indruk maakt op zowel je CKV- als je geschiedenisleraar, móet je hier naartoe.

4. Musea

Sjjtt, nou niet meteen doen alsof je uitslag krijgt bij het horen van het woord alleen al. Er zijn best een hoop interessante, CKV-waardige musea te ontdekken in Nederland.

Wat dacht je van het modemuseum in Amsterdam (of Antwerpen, die schijnt heel leuk te zijn) het Nederlands Stripmuseum of het museum voor Beeld en Geluid  in Hilversum, waar je je eigen soapscène kunt spelen of het nieuws kunt presenteren. Best lachen met een groep vriend(inn)en!

5. Thaiboks Verdriet

Nog eentje dan, een tof theaterstuk: als publiek zit je om een boksring, waarin een jongen vecht met meer problemen dan alleen zijn tegenstander. Het verdriet om zijn gestorven vader en zijn verleden, bijvoorbeeld.

Thaiboks Verdriet heet het stuk, en De Volkskrant schrijft dat de regisseur "perfect begrepen heeft dat je voor een jong publiek voluit moet gaan: in vechtsport, maar ook in levensdrift. Het kan dus wel samen: podiumkunst en vechtsport."

En *pampampam* met je CJP kun je voor niet meer dan een tientje deze gedurfde show bewonderen! In april zijn de laatste voorstellingen al, dus wees er snel bij.

Gepubliceerd op 29 maart 2012

REACTIES

K.

K.

Ik gebruikte mijn CJP-pas vooral om korting te krijgen op kleding bij de America Today, geloof ik. Hehe.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.