Zó betaal jij je studie

Zó betaal jij je studie

Door Anne

De kogel is door de kerk: het leenstelsel komt eraan. Zeg maar dag tegen je gratis geld, want vanaf nu moet je flink gaan betalen om te kunnen studeren. Best zuur.

Begin je je al zorgen te maken of je überhaupt nu wel vervolgonderwijs kan gaan doen? Ambieer je inmiddels een carrière als putjesschepper? Geen zorgen! Ik geef je hierbij wat ideetjes hoe je makkelijk én snel aan je centjes komt (disclaimer: gebruik op eigen risico).

  1. Beroof een bank

Het is best simpel. Jij hebt geen geld. De bank heeft veel geld. Dus ga je naar de bank en zorg je dat het vele geld dat daar ligt in jouw handen terechtkomt! Benodigdheden: een goede muts voor over je hoofd, want je wil natuurlijk niet herkend worden. Ook is het wel handig om goed voorwerk te doen. Probeer een kaart in handen te krijgen van het gebouw, zodat jij weet hoe je sneaky iedereen kan omzeilen. Bonuspunten voor een Bondgirl/-boy aan je zijde en spannende achtergrondmuziekjes!

  1. Word drugsdealer

Vraag je je wel eens af hoe die gladde jongen om de hoek aan die mooie Ferrari komt? Simpel! Die heeft ongetwijfeld een glanzende carrière als drugsdealer. Kun jij ook doen, heb je je studie zo afbetaald. Dus neem dat risico, slik die bolletjes of stop ze onder je oksel, en rijd zonder aarzelen de grens over. Hoe illegaler, hoe beter: mensen betalen graag veel geld voor dingen die verboden zijn. (Ik sta alleen niet garant als je opgepakt wordt, dat is je eigen probleem natuurlijk).

  1. Begin een toetsenhandeltje

Je zag het misschien wel eens in een tekenfilmserie, maar nu kan het echt! Haal je contacten op met die leuke leerlingen in de jaren boven je en zorg dat zij jou voor noppes hun oude toetsen geven. Zij hebben die papiertjes toch niet meer nodig. Begin dan een handeltje op de wc van jouw school: “Psssjt, toetsje kopen?”. Geloof me, de leraar is te lui om een nieuwe te maken. In stressvolle dagen (lees: de dag voor dat pittige examen natuurkunde) zullen je medeleerlingen er graag gebruik van maken. Zo loopt jouw portemonnee snel vol. Katsjing!

Je kan natuurlijk ook op de oude, vertrouwde manier geld verdienen. Krantenwijkje, oppassen, je kent het wel. Maar die wegen zijn wel stukken minder lucratief dan de tips hierboven. Voordat je met de normale manieren je studie hebt betaald, ben je alweer bejaard. Met mijn ideetjes gaat 't een stuk vlotter en ga je voor het Grote Geld. Dus: de keus is aan jou.

Gepubliceerd op 11 februari 2015
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Pepijn

Pepijn

Haha geniaal stuk Anne! Je kunt ook altijd nog doen alsof je zwerver bent en geld verdienen met spelen op een valse gitaar.

7 jaar geleden

Mette

Mette

Of je zet bij ieder fontijn een bordje "wensput" en haalt ze iedere paar weken leeg. :-) Da's lekker legaal. Enzo.

7 jaar geleden

P.

P.

Of sexjobs.nl!!! Snel aanmelden, 100 euro per half uur!
Baas over eigen lichaam, dus cashen maar!

7 jaar geleden

B.

B.

:(

7 jaar geleden