Zestien jaar en twee eigen bedrijven

Zestien jaar en twee eigen bedrijven

Door Lily

Havist Nik Verploegen is zestien. Hij hád al een eigen bedrijf, maar deed er voor het gemak nog een schepje bovenop; hij heeft nu twee keer een eigen zaak én een blog.

Alsof dat nog niet genoeg is zijn het zeer uiteenlopende onderwerpen: E-Hoster (dat hosting en domeinnamen verzorgt), stuiterbeesten.nl (een blog gericht op uitgaan) en een webshop (waar Nik nog niets over mag zeggen).

Hoe dan? "Ik ben al sinds mijn vijfde bezig met het bouwen van websites, eigenlijk ben ik er een beetje ingerold. Ik zocht een bijbaantje en merkte dat dit iets was waar ik goed in was.”

Klanten

Maar hoe kom je dan aan klanten? “Ik heb advertenties geplaatst op sitedeals.nl (een soort marktplaats). Op die manier kreeg ik steeds opdrachten binnen en uiteindelijk ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan.”

En de zaken gaan dus lekker. Waar hoopt Nik naartoe te werken? "Ik hoop dat ik later een kantoor heb en medewerkers. Dat gaat zeker lukken. Nu heb ik elke week al een paar opdrachten en op een gegeven moment kan ik dat niet meer in mijn eentje aan. Dan móet ik wel mensen inhuren om me bij te staan.”

Meer dan één interesse

Maar waarom eigenlijk twee bedrijven en niet gewoon eentje? "E-Hoster is een bedrijf waarmee ik hosting en domeinnamen verzorg. Dat vind ik leuk, maar ik heb nog andere interesses. Uitgaan, bijvoorbeeld. Samen met een vriend van me ben ik een blog gestart, stuiterbeesten.nl, wat vooral daarover gaat.

Daarnaast heb ik altijd al een webshop gewild, dus daar ben ik nu ook mee bezig. Volgens mij willen mensen je juíst inschakelen als je jong bent want dan heb je een frisse blik, meer creativiteit en je bent financieel voordeliger.”

School en studie

Houdt Nik nog een beetje vrije tijd over? "Vrije tijd moet je maken. Ik ga in mijn vrije tijd graag uit en ben veel met vrienden samen. Verder vind ik werken ook hartstikke leuk dus daar vul ik mijn tijd graag mee.”

De wereld gaat zéker nog van Nik horen, zegt hij zelf. "Op dit moment ben ik bezig met 3-havo, daarna wil ik een studie gaan doen die aansluit op het bedrijf dat ik nu heb. Ik heb ook al contacten met opdrachtgevers in het buitenland, dus het gaat helemaal goed komen. Ik ga hier in elk geval mee door!”

Gepubliceerd op 14 april 2011

REACTIES

W.

W.

16 jaar en in de derde klas?

13 jaar geleden

R.

R.

Lekker bezig Nik, ga zo door (Y)

13 jaar geleden

H.

H.

Haha ;p

13 jaar geleden

L.

L.

@ WelEenSlimmerik

Ja, hij is net vorige week 16 geworden. Gefeliciteerd ook daarmee!

13 jaar geleden

M.

M.

Haha nik is slim bezig ;D

13 jaar geleden

N.

N.

Geweldig stuiterbeestje!

13 jaar geleden

L.

L.

whaha lol ik ben 16 en doe nu havo eindexamen ;)

maar vet dat je zulke hobby's hebt!

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.