Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Zes types op feestjes

Zes types op feestjes

Door Imme

Op z’n tijd is het weer zover: we staan met veel te veel mensen in een kleine ruimte met nét iets te harde muziek op. ‘Feestjes’ noemen we dit. En wat is een feestje zonder de feestgangers? Hieronder staan zes types omschreven die op bijna elk feestje te vinden zijn. Welk type ben jij?

De dramaqueen (of -king)

Acht van haar drieëntachtig exen zijn op het feestje aanwezig, ze heeft een enorme fight met bitch Bianca en die ene jongen heeft net een half glas Fristi over haar nieuwe schoenen heen laten vallen. O ja, de muziek staat te hard. En het is saai. De ‘drama queen’ heeft een heel zwaar leven, en dan vooral vanavond. En iedereen mag dat weten. Ook als je haar naam niet kent. 

De real life Tinderaar

De Tinderaar komt binnen en zoekt een lekker plekje op van waaruit iedereen goed zichtbaar is. Hij ziet het leven als één grote app. En laat een feestje nou net de perfecte plek zijn om leeftijdsgenootjes te swipen. Swipe, links. Swipe, rechts. Hij gaan door tot hij alle mensen die op het feestje aanwezig zijn in gedachten ge(dis)liked heeft. En natuurlijk: tot hij perfecte match gevonden heeft. Want dat is de bedoeling van feestjes… toch?

De wifi-schooier

Ze komen binnen, gaan vijf minuten zitten, en dan komt het: ‘Wat is de WiFi code?’. Stiekem weten ze heus wel dat het niet enorm gezellig is om om de twee minuten met je neus achter je iPhone-scherm verstopt te zitten, maar hé, je moet toch bereikbaar zijn voor die ene vriend met huisarrest? En voor die ene leuke klasgenoot. En je moet een foto op Instagram kunnen zetten. Hoe weten mensen anders dat jij op dit feestje aanwezig bent?

De praatjesmaker
Hij kletst iedereen de oren van het hoofd, ook als je niet zo heel erg veel interesse toont in zijn wandelvakantie in de Zwitserse alpen of zijn grote talent voor het maken van bagels met tonijn. Hij weet altijd wel wat om over te babbelen, en dat doet hij ook. Hij moet er 100% zeker van zijn dat hij aan het einde van de avond met iedereen een praatje heeft gemaakt.

De (wannabe) dj
Als de feest-DJ van de buurt aan komt zetten weten we allemaal hoe laat het is. Tijd voor 'verschrikkelijk geweldige' mixtapes, Ronnie Flex en vijf polonaises op een avond. Hij denkt dat hij Armin van Buuren en Tiesto in één is. Dat dat niet het geval is zullen we om veel verdriet te voorkomen maar even voor ons houden.

De hosselaar

Het is bijna twaalf uur en er staan schreeuwende buren aan de deur, Marieke en Peter hebben net een heftige break-up achter de rug en dat ene blonde meisje staat te huilen om haar overleden konijn. En dan staat er ook nog iemand te kotsen in die keidure vaas. Paniek in de tent. Gelukkig hebben we op dit soort momenten de persoon waar we allemaal op kunnen rekenen: de hosselaar. Het blonde meisje krijgt een knuffel, de vaas wordt grondig schoongemaakt en de buren worden gerustgesteld voordat ze de wijkagent hebben kunnen bellen. Alles is binnen no time weer opgelost.

Gepubliceerd op 21 april 2016
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.