We hebben niet alleen een nieuwe site, we hebben ook een nieuwe start gemaakt met ons Instagram-account. Wil je elke dag beginnen met een meme? Nieuws en blogs zien? En soms een handige story of video voor school?


Volg ons nu

Zes tips om je schooldagen te overleven

Door Wayne

Al meer dan honderd jaar moet je op school blijven totdat je dat papiertje hebt gehaald. De één doet er op de middelbare school vier jaar over, de ander minimaal zes jaar. In die tijd moet je zien te overleven tussen de oogvliesverbrandende kledingstijlen en de overdoses zweetgeur. Gelukkig heb ik zes tips om de schooldagen iets dragelijker te maken.

1. Fiets met je koptelefoon of oortjes

Fietsveiligheid? Doet er nu niet toe. Niemand wordt vrolijk als hij/zij op z'n krakkemikkige omafiets naar school moet in de vroege ochtend. En al helemaal niet als je het fietspad moet delen met nog vijfduizend andere chagrijnige pubers. Om je ochtend wat dragelijker te maken adviseer ik je om met je favoriete muziek naar school te fietsen. Uiteraard bedek je beide oren.

Waarschijnlijk zal de oudere generatie klagen dat je minder op het verkeer let, maar ach. Jouw chagrijnigheid is veel dodelijker dan een Volkswagen die met vijftig kilometer per uur de hoek om komt, toch?

2. Personal space in de wandelgangen 

Het is pauze en de gangen zitten vol met rondlopende pubers. Hoe breed de gang van je school ook is, waarschijnlijk heb je het gevoel dat je in een sardientjesblik zit. Voor meisjes biedt de schoudertas de oplossing. Stop hem lekker vol en beuk iedereen van je af. Voor jongens is de enige oplossing om gewoon breder te lopen dan een standaard IKEA-kast. 

3. Schaf een externe oplader aan

Je pokkie is leeg, je wereld stort in. Snel, je moet een stopcontact vinden! Verdorie, de leraar heeft zijn laptop er al ingeplugd. Stop je zo in je rugzakEr moet een andere zijn in het lokaal toch? Ja, die is er. Maar je lieftallige klasgenoot heeft de stekker van haar gloednieuwe iPhone 6 er al ingestopt. Ze moet en zal luisteren naar One Direction en tegelijkertijd appen met haar Best Friends Forever-whatsappgroep. Omdat je toch je sociale reputatie hoog wilt houden is het misschien handig om een externe oplader aan te schaffen. Dan kun je je telefoon gewoon aan tafel gebruiken. 

4. Word dikke billenmatties met de conciërge

Een goeie verhouding hebben met de conciërge kan zo z'n voordelen hebben. Je staat er versteld van hoeveel invloed conciërges kunnen hebben op scholen. Je vermijdt bijvoorbeeld rotklusjes zoals kauwgomkrabben. Of heb je een zeer saaie les Nederlands voor de boeg? Dan kan je de conciërge inschakelen; grote kans dat je grote vriend wel een bakkie leut voor je wil halen.

5. Ga naast het raam zitten

Ben jij iemand die altijd zeurt dat het te warm of te koud is? Ga naast het raam zitten! De mensen die naast het raam gaan zitten hebben namelijk de controle over het klimaatsysteem van een klaslokaal. Grote kans dat er een verwarming in de buurt is van het raam. Je zal het dus altijd warm hebben en als je het té warm krijgt kan je even een raampje opendoen. Nu heb je de macht over de klas en ben je de tiran. Gaat je volk klagen, bedenk dan dat God je een middelvinger heeft gegeven. 

6. Lolletje tijdens de toetsen

Je weet al dat je heel slecht geleerd heb voor deze toets. Die één heb je al gehaald. Maar waar je eigenlijk meer zenuwachtig voor bent zijn je klasgenoten. Die hebben natuurlijk uitmuntend geleerd en zullen straks pronken met hun cijfer en over je roddelen. Tijd om het cijfer van je klasgenoten naar beneden te halen om jouw leed wat te verzachten.

Ga schudden met je benen, rek uit totdat je over de helft van de tafel van je achterbuurman bent, hou een snotterorkest omdat je een lopende neus hebt, rochel er flink op los, ga eten of drinken en vergeet niet te friemelen aan de verpakking, laat je etui op de grond vallen en ga zo maar door.

Gepubliceerd op 26 januari 2015