Ze mag me niet

Ze mag me niet

Met elke blik, elk woord, elke beweging wordt het steeds duidelijker. Ik kan er simpelweg niet aan ontkomen. Ik weet niet precies wat ik gedaan heb. Misschien heb ik ooit iets onbeleefds gezegd of kletste ik een keer door haar les heen. Misschien keek ik wel eens arrogant haar kant op, of kwam ik ooit te laat. Wat de reden dan ook moge zijn, eén ding is overduidelijk: deze lerares mag me niet.

Haar ogen knijpen altijd een beetje samen als ik me in haar zicht bevind. Alsof ik in haar een pijnreactie activeer, waardoor de kraaienpootjes en fijne rimpeltjes om haar ogen zich extra aanspannen. Als ik een vraag stel, verandert haar stem van vriendelijk en warm naar bot. Als ik een woord wissel met m’n buurvrouw zie ik soms haar handen als agressieve vuisten samenknijpen. Haar gezicht kleurt altijd heel even wat roder als ik de klas binnen kom, en ik betrap haar vaak op een kritische analyse van m'n kledingkeuze, waarbij haar linkerwenkbrauw gesystematiseerd een paar centimeter omhoog schiet. 

Agressieve pennenstreken

Ik ben altijd de eerste wier naam wordt genoemd in een langdradige preek over huiswerkverplichtingen.  Ze kijkt mij altijd net wat langer en doordringender aan dan de rest. Als we huiswerk moeten inleveren, ben ik de eerste op de stapel. Toen ik tegen mijn buurvrouw fluisterde dat ik niet geleerd had, kregen we een onverwachts SO. Als anderen te laat zijn, reageert ze soms nog wel met een grijns en een: 'kan gebeuren hè!'. Maar als ik te laat ben schrijft ze met agressieve pennenstreken mijn naam op het 'te laat-lijstje'. Ze tikt onder mijn presentaties af en toe geërgerd met haar pen op de tafel, of met haar voet tegen de tafelpoot.

Soms betrapt ze zichzelf op haar uitingen van verachting en wisselt ze snel van gezichtsuitdrukking. Dan perst ze er nog wel eens een ongemeende glimlach uit.  En gelukkig scoor ik voor de toetsen van haar vak geregeld hoog.

Wat ik ooit verkeerd deed weet ik nog steeds niet. Maar, eén ding is zeker. Ze mag me niet.

Gepubliceerd op 14 september 2013
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

C.

C.

En na deze column waarschijnlijk hélemaal niet..
Goed geschreven !

8 jaar geleden

L.

L.

Tja, kan gebeuren hé!
Maar is heel herkenbaar hoor... wel voor zoveel leerlingen denk ik.. vaak leerlingen die hun mondje wel bij ze hebben (zoals ik :P) ik had vorig jaar ook zo'n leraar, dat is echt niet leuk! 2 jaar terug had ik er ook 1, nu (nog) niet.... Sterkte... blijf jezelf en wees niet bang

8 jaar geleden

M.

M.

Ah jij ook sterkte dan!

Ik heb er ook weer één dit jaar :(

echt zo vervelend! en ik vind hem zoooooo irritant en hij SLIJMT bij mij maar dat wil ik niet. hoe moet ik het nouw late merken?

8 jaar geleden

R.

R.

HELP ME!!! Ik wil het wel aan iedereen vragen: wat met zo'n slijmleraar die IK niet mag. Hij is gewoon zo irritant met al zijn flauwe grapjes en vooral tegen mij. Iedereen vindt hem leuk maar ik vind hem ZOOO irritant!!! Wat moet ik doen? Gewoon zeggen dat hij irritant is? Net doen of ik hem leuk vind? Negeren? HELP ME!!! Groetjes Rianne

8 jaar geleden

Justine

Justine

Ik zou blij zijn met je 'slijmleraar' :-) Misschien haal je je er nog eens je voordeel uit!

8 jaar geleden

D.

D.

Herkenbaar.
Goed geschreven!

8 jaar geleden

Pim

Pim

"gesystematiseerd" I like!

8 jaar geleden

J.

J.

Zo'n leraar hadden wij in de 1e. Alleen hij had een hekel aan iederéén in onze klas. Ook aan de mensen die altijd braaf hun huiswerk maakten, hoge cijfers haalden, je kent het wel. En iedereen die geluid maakte ging eraan. Er was geen enkele les dat er niemand uitgestuurd was en de drukkere kinderen gingen er helemaal aan. Ik ben blij dat we van hem af zijn.

8 jaar geleden

O.

O.

Ik heb zelf ook een beetje dat probleem. Mijn Engels docent (het is een vrouw) mag mij ook niet. Ik ben helemaal niet zo'n meisje dat docenten niet mogen ofzo. Ik doe altijd me huiswerk let goed op in de les. Altijd als we zelf standig in de les moeten werken vraag ik soms wat aan me vriendinnen omdat ik dan iets niet snap. Ik wordt dan gelijk de klas uitgestuurd en moet nakomen. En terwijl de hele klas ook gewoon aan het praten is zegt ze dat niet tegen andere kinderen. Weten jullie toevalig wat ik hier aan kan doen? Ik heb het wel eens tegen haar gezegd maar ze vind het onzin en zegt dat het niet waar is.. - onzeker meisje

8 jaar geleden

Justine

Justine

Als je zeker weet dat je niks fout doet, zou ik haar nog eens benaderen voor een officieel gesprek. Eventueel met je ouders of mentor erbij. Dan wordt je bezwaar waarschijnlijk serieuzer genomen. Als dat ook niet werkt, kun je altijd naar je teamleider of coördinator. Succes!

8 jaar geleden

O.

O.

Ik heb zelf ook een beetje dat probleem. Mijn Engels docent (het is een vrouw) mag mij ook niet. Ik ben helemaal niet zo'n meisje dat docenten niet mogen ofzo. Ik doe altijd me huiswerk let goed op in de les. Altijd als we zelf standig in de les moeten werken vraag ik soms wat aan me vriendinnen omdat ik dan iets niet snap. Ik wordt dan gelijk de klas uitgestuurd en moet nakomen. En terwijl de hele klas ook gewoon aan het praten is zegt ze dat niet tegen andere kinderen. Weten jullie toevalig wat ik hier aan kan doen? Ik heb het wel eens tegen haar gezegd maar ze vind het onzin en zegt dat het niet waar is.. - onzeker meisje

8 jaar geleden

S.

S.

aiaiai

8 jaar geleden

..

..

Dit probleem kom ik bij een van mijn docenten ook tegen. De hele klas praat en mijn buurvrouw vraagt iets aan mij dan roept hij opeens mijn naam en schreeuwt dat ik stil moet zijn, terwijl ik niet eens iets zeg.
Ik heb nu zelfs het idee dat het mijn cijfers beïnvloed, wanneer ik hem bijv. niet goed heb verstaan en hij had blijkbaar gezegd dat je een paar opgaves niet hoefde te maken en die had ik per ongeluk wel gemaakt en die heeft hij van mijn cijfer afgetrokken. Hij wil nooit naar mij luisteren als ik een vraag heb geeft hij geen antwoord en als ik mezelf probeer uit te leggen wordt hij boos.
weet iemand misschien wat ik hiermee moet, want ik heb hem nu al 2 jaar en het blijft hetzelfde.
Ik heb overigens nooit problemen met anderen docenten van mij, omdat ik juist altijd goed oplet en altijd mijn huiswerk afheb en mijn boeken bij heb.

8 jaar geleden

A.

A.

Nou, ik heb dus een leraar die nogal mij niet mag op een of andere reden.
Ik kan kan mezelf ook niet herinneren dat ik iets misdaan heb.
En dat maakt me ook frustrerend!
Ik heb vandaag dus m'n cijfer gekregen van Biologie.
En ik heb een 7,4 gekregen.
Nja ik vind het wel goed ofzo.
Alleen ik heb echt heel erg goed geleerd! Echt ik ben om 6 uur opgestaan om extra te leren.
En dan gunt ze mij dit.
Ik vond de vragen ook makkelijk dus ik snap niet echt dat ik zo'n laag cijfer heb gescoord aangezien ik heel erg goed geleerd heb.
M'n weekend is verspilt jongens!

5 jaar geleden