Wessel deed auditie en werd ranger bij de Beekse Bergen

Van Hall Larenstein

Als je een vakantiebaantje zoekt zou je denken dat je op de fiets naar wat bedrijven gaat die jou leuk lijken om een cv af te geven. Wessel, vierdejaars student bij de opleiding Diermanagement van hogeschool Van Hall Larenstein, pakte het anders aan...

Hij trok namelijk de stoute schoenen aan, gaf zich op voor het NTR-programma The Big Audition, won van drie medekandidaten en kon afgelopen zomer aan het werk als ranger bij Safaripark Beekse Bergen. "Ik verwachtte niet meteen dat dit me zou lukken, maar deze kans was zo uniek dat ik het in ieder geval wilde proberen", vertelt hij. Spannend vond hij het wel. "Voor een groep spreken was ik gewend, maar voor deze auditie mét camera’s moest ik echt een drempel over." Die stap buiten zijn comfort zone werd beloond: de selectiecommissie bleek onder de indruk van Wessels kennis en zijn vlotte manier van presenteren.

Van passie je werk maken

Van jongs af aan waren vooral Afrikaanse dieren een passie van Wessel: "Mijn ouders lazen mij altijd voor uit de dierenencyclopedie." Hij werd gids bij Burgers Zoo en ging Diermanagement studeren omdat hij graag onderzoeker wilde worden. Tijdens zijn werk als gids ontdekte hij echter een verborgen talent. "Ik bleek in staat om bij bezoekers het wow-effect op te wekken door iets bijzonders over bijvoorbeeld het verschil tussen de cheetah en de panter uit te leggen. Dit vond ik eigenlijk veel leuker dan onderzoek doen." Daarom koos hij in het derde jaar voor de major Dier en Samenleving en combineerde dit met de minor Natuureducatie.

"Dit gedeelte van mijn opleiding heeft mij geleerd dat mijn neiging om al mijn kennis gewoon maar bij iedereen te spuien niet werkt. Ik speel nu altijd in op de doelgroep en let op wat echt belangrijk is om te vertellen." Het is duidelijk: Wessel is goed in het pakken van kansen om van zijn passie zijn werk te maken. Vanwege zijn opleiding en ervaring doet hij nu zelfs zijn stage bij het Safaripark én kan hij er na afronding van zijn stage zelfs blijvend aan de slag. Zo kan hij zijn passie voor dieren delen met duizenden bezoekers.

Over de opleiding

Wessel loopt dus stage in het kader van zijn hbo-opleiding Diermanagement. Dat is een opleiding waar je op managementniveau opgeleid wordt voor een baan in de dierensector. Je kunt je richten op Wildlife Management, Dier en bedrijf of Dier en samenleving om je vervolgens weer verder te kunnen specialiseren. Het welzijn van de dieren en het in stand houden van de biodiversiteit staan centraal. Het is een brede en gevarieerde opleiding.

Wil je meer weten van de opleiding Diermanagement? Kijk dan eens op de site van Van Hall Larenstein of kom naar de open dag op 8 februari 2020 in Leeuwarden.

 

Gepubliceerd op 1 augustus 2019

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.