Welke van deze vijf typen vakantiegangers ben jij?

Welke van deze vijf typen vakantiegangers ben jij?

TUI

Je hebt het afgelopen schooljaar keihard gewerkt en nu is het (bijna) tijd voor vakantie. Maar vakantie, dat doet iedereen anders. Je zusje is al weken van tevoren bezig met het kopen van ontelbaar veel mini's en berekent algebraïsch de optimale indeling van haar koffer, terwijl je vader een uur van tevoren alle spullen bij elkaar graait en in de auto kwakt.

Wij zetten vijf typen vakantiegangers op een rijtje. Extra leuk: je kunt ook testen welk type jij bent (of je vader, of je zusje). Extra extra leuk: je kunt via TUI je ouders opgeven voor een last minute vakantie. Goed voor je karmapunten en wie weet heb jij dan deze zomer lekker het huis voor jezelf!

1. De super voorbereide vakantieganger

Neemt altijd een enorme voorraad aan pleisters, muggenspray en driehonderd soorten kleding mee (als hij of zij op vakantie gaat naar een warm land neemt hij of zij toch altijd een dikke jas mee 'voor het geval dat') en heeft van tevoren een complete documentatiemap gemaakt met alle belangrijke papieren, vouchers, tickets en telefoonnummers. Hij of zij houdt van verrassingen, maar niet als ze onverwachts zijn.

2. De avonturier

Gaat altijd op vakantie naar een ver land om twee weken lang te mountainbiken, wildwaterkanoën en maakt National Geographic-achtige foto's van wilde beren en berglandschappen. Iedereen is vaak jaloers op deze vakantieganger, alleen kan niet iedereen zulke ver-weg vakanties betalen. De echte durfal ziet echter in elke vakantie een avontuur natuurlijk. 

3. De last-minute vakantieganger

Het is inmiddels eind juni en deze vakantieganger weet nog steeds niet waar de reis naartoe gaat deze zomer. Wordt het strand en struinen over de boulevard? Een leuke stad? Of misschien toch lekker kneuterig kamperen? Strand, ja zeker weten, strand. Toch? Zijn of haar ergste nachtmerrie is slecht weer op vakantie. En tja, dat weet je natuurlijk pas een week of wat van tevoren. 

4. De oerhollandse vakantieganger

Deze reiziger houdt van op vakantie gaan, maar is nog wel erg gehecht aan eigen huis en haard. Hij of zij neemt altijd pindakaas en hagelslag mee in de koffer, is super blij om een 'landgenoot' tegen te komen en in plaats van de omgeving te verkennen, zingt hij of zij liever mee met de André Hazes avond van het animatieteam. Het enige wat er volgens hem of haar mis is met Nederland? Het weer!

5. De all-inclusive vakantieganger

De ingrediënten voor een topvakantie bestaan voor deze reiziger uit een warm land en een lekker luxe resort. Om daar vervolgens gedurende de vakantie bijna niet meer uit te komen. Reserveert op dag één al een bedje bij het zwembad en staat enkel op om naar het buffet te lopen of een duik in het zwembad te nemen. Deze vakantieganger heeft geen zin om op vakantie nog iets te ondernemen en komt volledig uitgerust en vijf kilo zwaarder weer thuis.

Heb jij dit jaar je stinkende best gedaan op school en ben je wel toe aan een weekje rust? Hebben je ouders nooit tijd om met vakantie te gaan omdat ze het te druk hebben? Trakteer je drukbezette ouders op een vakantie. Geef ze via www.tui.nl/toeaantui op voor een 'last minute' vakantie! 

Welk type vakantieganger ben jij?

 

 

 

 

Gepubliceerd op 12 juni 2016

REACTIES

M.

M.

Leuk!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.