Welke techgadgets gaan we zien in 2016?

Welke techgadgets gaan we zien in 2016?

Vorig jaar waren er in de techwereld erg veel nieuwe dingen. Soms dingen waarvan je zeker wist dat je ze nooit zou gaan gebruiken, maar er waren ook veel dingen die wél handig waren. Denk aan: drones, Virtual Reality, Apple Watch en zelfrijdende auto’s. Maar wat wordt nu super vet in 2016? Hier zijn een paar dingen waarvan ik denk dat het wel iets wordt.

1. Android en Apple Pay

De mobiele betaaldiensten van zowel Google als Apple zijn in landen als Amerika al volop in gebruik en je kan ze dan ook gebruiken in vrijwel elke grote Amerikaanse winkels. In Nederland moeten we er echter nog even op wachten: de banken moeten eerst afspraken maken en zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Áls het werkt, dan kan je bij straks gewoon met je telefoon betalen: je kunt gewoon je telefoon naast elke contactloos betalen-terminal houden en rekent op die manier af.

2. Drones in Nederland

De overheid verplicht het hebben van een certificaat voor mensen die drones gebruiken voor commerciële doelen, maar als je met je eigen drone wil vliegen mag dat gewoon (al zijn er nu wel strengere regels voor waar en wanneer je mag vliegen). Maar ik denk zeker dat er steeds betere en goedkopere drones komen. Je ziet ze regelmatig voorbij zoeven. Ik bedoel, zelfs het restaurant in de buurt heeft een eigen drone!

3. Hoverboards

Je weet wel wat ik bedoel: die dingen met twee wielen en zonder stuur waar je op kan rijden. Ik kan zeggen dat ze echt te gek zijn om op de rijden.

Officieel zijn ze nu echter verboden in Nederland: je mag ze alleen binnenshuis of op privéterrein gebruiken. Op de stoep en de openbare weg zijn ze niet toegestaan. Voordat dat gebeurt moeten ze eerst een speciale aanvraag doen om goedkeuring te krijgen, volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In Amerika mogen de boards al wel, het waren zelfs een van de populairste kerstcadeaus. Hoe dat hier in Nederland zit weet ik natuurlijk niet, maar ik denk dat de boards komend jaar wel in populariteit zullen toenemen. En wie weet worden sommige modellen straks wél goedgekeurd door het ministerie.

4. Microsoft Continuum

Het systeem waarmee je met een dock voor je Lumia telefoon (950 of 950XL) je telefoon kan omzetten in een PC. Je koppelt 'm aan je monitor, tv of ander scherm en je sluit muis en toetsenbord aan. Vervolgens kun je veel apps van je telefoon op je grote beeldscherm gebruiken. Ook kan je de PC én de telefoon tegelijk gebruiken als je dat wil. Je kan bijvoorbeeld Office draaien op de PC en een mailtje lezen op je telefoon. Ideaal toch?

Meer nieuwe techsnufjes

CES, de Consumer Electronic Show vindt van 6 tot 9 januari weer plaats in Las Vegas. Daar verwachten mensen ook veel aankondigingen van grote bedrijven. Ben je dus een echte techneut? Dan moet je vooral dat nieuws in de gaten houden!

Wat vond jij nou de vetste gadgets of ontwikkelingen in de techwereld van 2015? En waar kijk jij naar uit? Laat het me weten in de reacties.

Gepubliceerd op 6 januari 2016

REACTIES

J.

J.

En natuurlijk de "Niet te vergeten" officiele release van de Oculus Rift, waaronder qua VR ook meteen de Google Cardboard met een nieuwe versie...Hier had iets meer tijd in gestoken kunnen worden aangezien er nog een wereld open is...En natuurlijk de releasedatum van de "Steam Machines."

Persoonlijk boeiender dan Microsoft Continuum...
Alsnog, een mooie collum, en er zitten veel zogeheten "Spannende" dingen in. Ik kijk ernaar uit wat 2016 te bieden geeft

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.