Weinig zwemdiploma's op basisschool

Door Kim

De Reddingsbrigade Nederland (die stoere gasten op die snelle boten) maken zich zorgen. Kinderen gaan met steeds minder zwemdiploma's van de basisschool af. Een trend, volgens de directeur Raymond van Maurik van de Reddingsbrigade. En geen goeie natuurlijk. Want als je niet kan zwemmen, verdrink je. En dat is FOUT.

Volgens Van Maurik is het het beste als je met zwemdiploma C van de basisschool af gaat. Hier op de redactie maakten we een rondje en dat bleek voor lang niet iedereen het geval. Wat is jouw hoogstbehaalde zwemdiploma?

Gepubliceerd op 4 juli 2010
ADVERTENTIE
Hoe neem je netjes ontslag bij je bijbaantje?

Je vindt je bijbaantje niet meer leuk of je hebt iets anders gevonden, maar hoe neem je dan netjes ontslag? Je leest alle tips over het nemen van ontslag op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

Ik heb zwemdiploma B en dat vind ik ruim voldoende. Ik ga bijna nooit meer zwemmen, maar ik zal heus niet verdrinken.

Ik ga het pas ernstig vinden als de meeste kinderen alleen nog maar zwemdiploma A of helemaal geen hebben. Diploma A vind ik echt te weinig.

10 jaar geleden

E.

E.

Heb diploma C gehaald dus voldoe aan de wensen van Van Maurik ;-D.

10 jaar geleden

T.

T.

Ik heb diploma A, B en C. Daarna kwam zwemvaardigheid 1 en 2. Die heb ook gehaald. En snorkelen 1 en reddingszwemmen 1 en 2. In klas 1 ermee gestopt.

Maar of ik nou echt beter kan zwemmen dan me vrienden betwijfel ik.

10 jaar geleden

N.

N.

Ik heb alleen diploma A kunnen halen. Waarom? Omdat ik de borstcrawl niet kende, de rest wel!
Na een tijdje lang proberen voor B heb ik het opgegeven en ben ik zelf op reddingsbrigade gegaan. Heb daar toen nog 4 brevetten gehaald.
Maar ik moet toegeven dat ik nu echt niet meer fatsoenlijk kan zwemmen (dat komt waarschijnlijk omdat ik het nooit doe XD).

Ik denk dat je met alleen A voldoende hebt, je kunt zwemmen, of je nou de borstcrawl 25 meter verder vol kunt houden en tien meter verder kunt duiken maakt niets uit, zolang je maar niet verdrinkt.

10 jaar geleden

V.

V.

Ik heb A, B en C en Zwemvaardigheid 1, 2 en 3.

10 jaar geleden

H.

H.

zelf gewoon A, B, C gehaald op de basisschool. wij hadden gewoon schoolzwemmen met de klas en in die tijd had je de zwemlessen waarin je makkelijk A, B en C moest kunnen halen.

ik vind eigenlijk dat iedereen minstens A en B moet halen. alleen zwemdiploma A is heel erg weinig.

10 jaar geleden

L.

L.

Nou, ik heb alleen mijn A-diploma gehaald maar ik kan prima zwemmen hoor. Ik had steeds oorontsteking waardoor ik niet meer door het gat mocht enzo, maar ik kan me inmiddels net zo goed redden als iemand met zijn C-diploma. Het is alleen niet leuk om dat nu nog te gaan halen tussen allemaal kleine kinderen.

9 jaar geleden

K.

K.

ik heb A en B en reddend zwemmen 1.
C is niet nodig maar word alleen maar aangeraden omdat dat geld oplevert.
Wel stoer dat het plaatje hierbij van het album Nevermind van Nivrana is =D.

9 jaar geleden

I.

I.

ik heb zwemdiploma A en B gehaald.
Ik heb zwemmen eigenlijk daarna niet echt gebruikt, en over verdrinken.. als je gewoon je armen en benen kunt bewegen dan ben je dr al ;p

9 jaar geleden

A.

A.

ik heb a b c al hoor!!!

9 jaar geleden

L.

L.

Ik heb alleen A maar ik zal echt niet verdrinken hoor!

9 jaar geleden