Wayne bezoekt: Fast & Furious 7

Wayne bezoekt: Fast & Furious 7

Door Wayne

Smeltend rubber op het asfalt, hete babes bij de startlijnen en spieren (van Dwayne Johnson) waar je u tegen zegt. Fast & Furious 7 is een film waar veel mensen vol verwachting naar uitkeken, zeker na het plotse overlijden van ster Paul Walker. En die verwachting wordt zeker waargemaakt.

Guttegut, wat zijn er tegenwoordig toch veel films in de bioscoop! Gelukkig is Wayne er om je de helpende hand te bieden: elke maand kiest hij er twee uit om te checken of het je zuurverdiende geld waard is. Deze week: Fast & Furious 7.

Het verhaal op op z’n kortst: in het vervolg van Fast & Furious 6 neemt Deckard Shaw (gespeeld door de geweldige Jason Statham) wraak op de dood van zijn broer. In de Verenigde Staten gaat hij op zoek naar degenen die daar verantwoordelijk voor zijn.

(C) Universal Pictures | Cars can't fly

Herschreven

Het maken van deel 7 had nogal wat voeten in aarde, omdat filmkarakter Paul Walker een dodelijk auto-ongeluk kreeg. Na het ongeluk  heeft Universal laten weten dat de film herschreven zal worden. Na dit deel gaat Walker’s karakter met pensioen, en in deze film wordt hij deels getoond via CGI (computeranimatie) – omdat nog niet alle scènes met zijn personage opgenomen waren. 

Heel gek, maar je merkt er dus nauwelijks iets van. Het verschil tussen de CGI-versie en de echte Paul Walker is niet zo goed te zien. Alleen aan het einde van de film merk je het heel goed: tijdens het afscheid van z’n personage lijkt hij bijna licht te geven.

De stunts

Voor de Fast en Furious-groentjes: de film zit vol stunts. Iedereen leeft volgens z’n eigen natuurwetten. Met je auto door drie gebouwen vliegen is al knap, een val van vier hoog met een vrouw van zeventig kilo bovenop je overleven nog knapper. Als je naar de spieren van Vin Diesel en Dwayne Johnson hebt gekeken, verwacht je wel dat ze wat klappen kunnen hebben. Maar als ik zulke spieren zou hebben en iemand met een stuk metaal sla, dan ligt diegene na een paar klappen waarschijnlijk wel op de grond. In Fast en Furious niet; daar blijven ze gewoon lekker doorvechten.

De stunts hebben een hoog special-effects-gehalte. Ze zijn nog net niet volgegooid met explosies, anders was het allemaal wel heel erg onrealistisch geweest. Maar dat neemt niet weg dat het wel leuk is om naar te kijken: het blijven toch supercars met leuke gadgets. 

(C) Universal Pictures | In de Kaukasus

Iconische reeks

Ook al is dit inmiddels al deel 7, Fast en Furious blijft tof om naar te kijken. Ik kan geen genoeg krijgen van de gierende banden en bloedmooie auto's. De stunts zijn af en toe iets over de top, dat blijft ook juist een iconisch kenmerk van de reeks. Omdat-‘ie zelfs na zeven delen nog niet verveelt (en hoe vaak krijgen filmreeksen dat nu voor elkaar?), raad ik zeker aan om ‘m te gaan bekijken

Gepubliceerd op 15 april 2015
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.