Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Was ik maar een fitgirl

Was ik maar een fitgirl

"Een grote vanille milkshake, een patatje oorlog en negen kipnuggets alsjeblieft." Het snackbarmeisje rekent mijn bestelling af. Ik plof neer op een bank in de zaak. Een paar minuten later werk ik mijn bestelling naar binnen. Terwijl ik tevreden uitbuik, pak ik mijn telefoon erbij.  Mijn Instagram time line lijkt overgenomen door fitgirls. Voor mij geen prettig gezicht op dat moment

Meisjes in strakke sportpakjes, die hun afgetrainde lichaam laten zien. Talloze  filmpjes waar in ze trainen verschijnen. Squats, push ups, gewicht heffen,  de dames lijken te wonen in de sportschool. Als ze daar niet te vinden zijn, rennen ze langs prachtige natuurlocaties of maken ze voor de spiegel before and after foto's. Ze zijn zo gezond en fit. Dat wil ik ook. 

Ik heb namelijk eerder een abonnement bij de snackbar dan bij de sportschool. Mijn buikje begint een flinke buik te worden door al die ongezonde bestellingen. Mijn lievelingskleren pas ik bijna niet meer, in sommige kleren puilen mijn vetrollen zelfs uit. Lopen en fietsen gaat nog wel, maar het is pijnlijk om elke dag hijgend de laatste traptrede te bereiken. 

Daarnaast voel ik me kort na het snackbarbezoek altijd zo futloos. Terwijl de milkshake in mijn maag klotst, vallen mijn ogen bijna dicht. Soms doe ik daarna zelfs een dutje. Alsof ik net een panda ben wiens leven alleen maar bestaat uit eten en slapen. Maar dat maakt me niet gelukkiger, ik voel me alleen maar smerig en lui. 

Als ik een fitgirl zou zijn, zou ik eerder naar fruit graaien dan naar chocoladekoekjes vol calorieën. Als ik een fitgirl zou zijn, zou ik elke dag  een halve marathon rennen. Als ik een fitgirl zou zijn, zou mijn lichaam superstrak én in topconditie zijn. Afgetrainde benen, strakke billen en een platte buik... dat zou ik kunnen zijn.

Ik struin Google af naar de beste tips om een fitte levenstijl aan te nemen. Talloze adviezen komen tevoorschijn op websites van de fitgirlgodinnen van deze wereld. Driftig lees ik alles door, alleen daardoor voel ik me al fitter. Het halve assortiment van een sportwinkel sleep ik naar mijn winkelmandje. Daarnaast sla ik een stuk of twintig recepten op voor gezonde drankjes en hapjes. 

Zó, nu ben ik goed voorbereid om de ultieme fitgirl te worden. Veel bewegen, gezond eten. Ik begin meteen. Nouja, direct na deze negen kipnuggets. Sporten op een lege maag is ook niet gezond. 

Gepubliceerd op 16 augustus 2017
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.