Wacht, was vandaag de deadline voor de jaarboek quote?

Wacht, was vandaag de deadline voor de jaarboek quote?

Door Lisa

"O ja jongens, voor volgende week moet iedereen zijn quote voor in het jaarboek naar mij hebben opgestuurd!" riep het meisje van de jaarboek-commissie nog net voordat de bel ging. Iedereen uit de klas keek elkaar verschrikt aan, hier had niemand op gerekend. Hoe vat je al die afschuwelijke schooljaren samen in één quote, bijna een mission impossible.

Van enorme lockers, warm eten in de kantine en andere taferelen uit Ned's Survival Gids en High School Musical is op de Nederlandse scholen geen sprake. De jaarboeken zijn een van de weinige typisch Amerikaanse schooldingen die wel terug te vinden zijn in Nederland. Dus wanneer je eindelijk de kans krijgt om je te wanen in een Amerikaanse tienerfilm, moet je het kiezen van jouw jaarboek quote natuurlijk wel goed aanpakken.

Zelf had ik geen enkel idee wat ik zou moeten kiezen. Ik dacht na over alles wat ik leuk vond, wat ik gezegd had en raakte hierdoor in een soort identiteitscrisis. Wie ben ik nou eigenlijk, en wie ben ik de afgelopen jaren eigenlijk geweest? Om ervoor te zorgen dat jij een perfecte quote kiest voor in het jaarboek heb ik speciaal voor jullie een aantal goede tips samengesteld.

1. Denk na over alle grappige dingen die de afgelopen jaren zijn gebeurd
Ben jij de clown van de klas? Dan is het zeker leuk om te gaan voor een quote waar iedereen om kan lachen. Humor is altijd goed. Of je nu voor een algemeen grappige quote gaat, of voor een inside-joke die alleen je vrienden snappen, een grappige quote is altijd een goede optie

2. Inspireer anderen
De meeste scholieren kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Vereeuwig de quote die jou door de verschrikkelijk schooljaren heen heeft gesleept door hem in het jaarboek te zetten. Of je deze inspirerende quote nu zelf bedacht heb, of hem stiekem gejat hebt van een briljant persoon, maakt niet uit, daar komt toch niemand achter.

3. Ga na wat jij leuk vindt
Dit is de allerbeste tip voor als je een quote wilt vinden die perfect bij jou past. Ben jij bijvoorbeeld helemaal gek van Harry Potter, kies dan een uitspraak van een van je favoriete karakters. Iedereen heeft wel een rare hobby, is ergens fan van of houdt van een bepaalde muziekstijl, neem dit mee in het kiezen van je quote. Niets leuker dan quotes terugzien die echt goed passen. 

4. Bedenk hoe jij je schooltijd hebt ervaren
Zat jij in duizenden commissies, voerde je geen reet uit de afgelopen jaren of vond je de middelbare schooltijd gewoon heel erg, maar dan ook echt heel erg kut, doe daar dan iets mee. Het jaarboek is toch een afsluiter van je middelbare schooltijd, dus lucht lekker je hart. Zorg er natuurlijk wel voor dat het vermakelijk blijft, de jaarboeklezers zijn geen therapeut. 

5. Haal al je domme uitspraken naar boven
Waarschijnlijk heb je alle gênante momenten weg gestopt in een gedeelte van je hersenen waar je nooit meer wilt komen. Dingen als "Zijn Jezus en Christus dezelfde persoon?" of "Dyslexie heeft helemaal niets met spelling te maken" heb ik meermaals voorbij horen komen. Zeker de moeite waard om eens te bedenken wat voor doms en grappigs je de afgelopen jaren gezegd hebt. Als het goed is haal jij gewoon je diploma, dus het benoemen van een domme uitspraak getuigt alleen maar van zelfspot.

Met deze tips moet het goed komen met die jaarboek quote. Mocht je het nog steeds niet weten, dan heb ik nog een bonus tip voor jullie: laat een ander jouw quote bedenken. Kijk je ouders, je broertje of je beste vrienden even lief aan en vraag of zij een hilarische quote voor jou kunnen bedenken. Dan kun je altijd nog zeggen dat jij de quote niet bedacht hebt. En onthoud goed, over heel wat jaren ga je je toch schamen voor wat je in het jaarboek gezet hebt, dus zorg er vooral voor dat je nú gewoon een uiterst briljante quote kiest.

 

 

Gepubliceerd op 9 januari 2018
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

Tom

Tom

Dit heeft oprecht geholpen. Merci!

2 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.