Vwo'ers happy na examen Engels

Vwo'ers happy na examen Engels

Door Joca

Alle vwo'ers bogen zich vanmiddag over het examen Engels. Veel scholieren waren ruim voor de eindtijd klaar. "Een examen waar je zó doorheen fietst", vertelt scholier Eline Nieboer.

Het examen ging dan ook prima voor de gymnasiast. "Met klasgenoten had ik het er al over dat het examen vrij kort was. Er zaten minder teksten en vragen in dan bij Frans." Mooi meegenomen voor Eline, maar ze vond het ook een beetje saai. "Er had best wel een vogel binnen mogen vliegen, of een alarm mogen loeien", lacht ze. 

Antwoord C

"Sommige klasgenoten willen een klacht indienen omdat ze zo vaak hetzelfde in moesten vullen", zegt scholier Jolijn van Rossem die het examen goed denkt te hebben gemaakt.

Sommige teksten vond Jolijn een beetje taai. "Normaal zit er ook een fragment uit een boek in, maar die heb ik deze keer niet gezien. Ook waren er een paar vragen die soms vaag gesteld waren." Haast heeft ze in iedergeval niet gehad. "Ik was 50 minuten voor het einde klaar en ik heb uitgebreid mijn antwoorden kunnen controleren."

Ook vwo'er Anne ter Rele was vroeg klaar. Na een uurtje zag ze haar eerste klasgenoot al vertrekken. Zelf controleerde ze nog haar antwoorden voordat ze de aula verliet. "Om 16:00 was ik al lang thuis, dus ik weet niet of er mensen waren die de volle tijd nodig hadden."

Positief

Docent Engels Vincent Kil sprak na afloop met wat leerlingen. "Zij waren positief over het examen". Na een snelle blik op de opgaven deelt hij die mening. "Het was een mooi uitgebalanceerd examen."

De verhouding tussen de soorten teksten was dit jaar anders, volgens de docent. "De eerste helft van het examen bevatte wel erg veel teksten uit wetenschappelijke tijdschriften", vindt Kil. "Dat is voor sommige leerlingen een zegen, maar het kan flink lastig zijn voor anderen." Ook het aantal open vragen viel mee. "Dat past in de ontwikkeling van de afgelopen jaren. Er zitten steeds meer meerkeuzevragen in dit examen."

Reacties op Twitter:

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 22 mei 2014

REACTIES

S.

S.

Dat dacht ik ook toen ik klaar was, maar moet je maar eens naar het correctiemodel kijken, dan piep je wel anders.

9 jaar geleden

F.

F.

inderdaad!

9 jaar geleden

C.

C.

Zo makkelijk was het niet hoor, er zaten veel instinkers tussen. Ik heb bij veel vragen erg getwijfeld.

9 jaar geleden

F.

F.

Haal dit bericht alsjeblieft weg! Het examen was verschrikkelijk..!!

9 jaar geleden

S.

S.

Het was echt niet makkelijk hoor! Niets is makkelijk. Het lijkt makkelijker dan de rest omdat je alle andere exacte vakken gehad hebt en dan krijg je als laatste iets wat een vaardigheid is.

9 jaar geleden

S.

S.

inderdaad, toen ik het maakte leek het erg makkelijk, maar toen ik het nakeek viel het flink tegen. bij de wel niet vragen had ik steeds 1 fout.

9 jaar geleden

A.

A.

Het was een vreselijk examen. Helemaal niet zo makkelijk als men zegt.

9 jaar geleden

S.

S.

Helemaal eens met de reacties hierboven, ik vond het nog best pittig.

9 jaar geleden

A.

A.

"Ook het aantal open vragen viel mee", ondanks de weinig "open" vragen, waar je zelf een antwoord moet formuleren, zaten er wél veel wel/niet vragen in, waar je erg makkelijk een punt laat liggen omdat je er 1 fout hebt. nee ik vond hem ook niet makkelijk

9 jaar geleden

A.

A.

Dit examen was lachwekkend makkelijk in vergelijking met andere jaren, ik deel de mening van scholieren.com!

9 jaar geleden

N.

N.

Dat ben ik niet met je eens. Deze vond ik wel iets moeilijker dan die van vorig jaar, terwijl die een N-term van 1,1 had..

9 jaar geleden

K.

K.

In tegenstelling tot driekwart van mijn mede-examenkandidaten heb ik tot het einde in de examenzaal gezeten. Ik ben dan ook niet zo'n held in het lezen van Engelse teksten, maar het percentage wetenschappelijke artikelen over de werking van je hersenen en het gedrag van apen en psychopaten was dan ook behoorlijk hoog. Ik heb heel lang over die teksten gedaan, terwijl ik supersnel door de teksten over media en worldweb 2.0 ging

9 jaar geleden

N.

N.

@sjaak; ja precies, ik was ook heel blij toen ik het examen maakte, maar toen ik het aan het nakijken was, viel het vies tegen terwijl ik een dikke 8 voor Engels sta, en minimaal een 7 had voor alle oefen examens. Nu zit ik tussen de 5.5 en de 7.5, maar na zo'n artikel zal natuurlijk de N-term wel weer belachelijk laag liggen. Kijken wie dan nog roept dat die makkelijk was. Er zaten echt veel instinkers in. Ze zouden zulke artikelen moeten schrijven met de reacties van leerlingen die het nagekeken hebben, niet van leerlingen die blij zijn dat ze vakantie hebben en in die enthousiasme ervan overtuigd zijn dat ze een 10 hebben.

9 jaar geleden

S.

S.

Gelukkig heeft dit artikel geen enkele invloed op de normering. :)

http://www.scholieren.com/blog/4560/media-hebben-geen-invloed-op-normering

9 jaar geleden

H.

H.

Compleet mee eens!

9 jaar geleden

E.

E.

Bij de juist/onjuist-vragen vond ik het heel moeilijk om te bedenken hoe letterlijk zij de tekst nemen dus wat zij nou juist rekenen en wat ze onjuist rekenen... Hier mogen ze wel wat duidelijker in zijn!!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.