Vmbo-examen beeldende vorming was 'makkelijk'

Vmbo-examen beeldende vorming was 'makkelijk'

9186​ vmbo'ers gingen na het lange Pinksterweekend aan de slag met het examen Beelden vorming. Volgens onze examencorrespondenten was de toets 'best makkelijk'. Ook de klachtenteller staat laag.

Examenkandidaat Mercy Phefferkorn vond het redelijk gaan, maar had wel beter verwacht. "Ik had geen black-out, maar wist bepaalde dingen toch opeens niet meer. Dat werd dus een beetje gokken." Ze vertelt dat ze ook opeens erg zenuwachtig was voor het examen. "Die zenuwen kon ik wel redelijk beheersen. Maar toch gek: ik ben weken van tevoren al begonnen met oefenen, en was geen moment zenuwachtig. Ik sta ook helemaal niet slecht voor beeldende vorming, en vind het een leuk vak."

Ze vond het vooral opvallend dat het begrip 'dynamisch' veel in het examen voorkwam. "Je gebruikt dat begrip om de suggestie van een beweging in een schilderij aan te duiden. Ik heb het begrip veel gebruikt, maar dat kan natuurlijk ook komen doordat dat begrip nog wel goed in mijn hoofd zat. Toch hadden veel klasgenoten dat begrip volgens mij ook gebruikt."

'Best makkelijk' 

Voor Demi Hoogendoorn was tekenen haar eerste examen. "Ik had er de tijd voor genomen, maar ik was na een uur al klaar. Het was eigenlijk best makkelijk. Een goed begin van de week dus!" Vanmiddag moet ze nog een keer aan de bak, dan staat voor de vmbo'ers namelijk het vak Nederlands op het programma. "Ik heb vorig jaar ook al examen gedaan, dus ik ben niet erg gespannen. Ik ga het gewoon op mijn gemakje maken."

"Het was verrassend makkelijk!" zegt Lisa Bogman. "Ik ben gisteren pas begonnen, en heb alles één keer doorgelezen. Mijn praktijkexamen van een paar weken geleden ging niet zo goed, dus ik moest hier wel een goed punt voor halen. Maar ik denk wel dat dat gelukt is." De leukste vraag vond Lisa een vraag over een 'jeugdfabriek' in Spanje. "Daar konden jongeren skateboarden en zo. Dat vond ik wel interessant."

Volgorde van de bijlage

Klachtencoördinator Loran Hempenius van het LAKS ziet nog weinig bijzondere klachten voorbij komen. De teller staat dan ook nog op 'slechts' 32 klachten. "Er is wel geklaagd over de volgorde van de bijlage, dat die niet zou kloppen. Dat zijn we momenteel aan het checken."

Verder is er geklaagd over een aantal moeilijke begrippen. "Er zouden veel dezelfde soort vragen gesteld zijn, waarin moeilijke begrippen voorkwamen", aldus Loran. 

Sentimentmeter

[sentiment:263]

Disclaimer: onze berichten zijn een verzameling van subjectieve reacties. Beschouw ze als een leuk inkijkje in de reacties van mede-kandidaten, en word vooral niet bang als ons bericht iets anders zegt dan jouw gevoel.​ Lees hier meer over hoe onze examenberichten tot stand komen.

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens opScholieren.com/eindexamens2016.

Gepubliceerd op 17 mei 2016
ADVERTENTIE
Zoek jij informatie voor je (profiel)werkstuk over het klimaat?

Op EnergieGenie.nl vind je allerlei artikelen die je kunnen helpen bij het maken van je werkstuk over klimaatverandering, duurzame energie en de energietransitie. Daarnaast vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Check EnergieGenie.nl

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.