Vliegramp-thriller Simone van der Vlugt

Vliegramp-thriller Simone van der Vlugt

Door Kim

Schrijfster Simone van der Vlugt blijft maar aan de lopende band literaire thrillers publiceren. Het verhaal In mijn dromen is alweer de zevende in zeven jaar.

Mega-populaire boeken, maar niet altijd goed, vindt boekverslagenschrijver Cees.

Scholieren.com publiceert iedere maand tien goede uittreksels van boeken die net uit zijn, en wekelijks lichten we er ééntje uit. Zo kan jij eens een ander boek kiezen dan de titels op de vergrijsde literatuurlijst van je docent.

Vliegtuigcrash

In mijn dromen gaat over een vrouw met voorspellende dromen, Rosalie. Ze heeft een kapperszaak in De Pijp in Amsterdam en gaat op vakantie naar Marrakech met haar man Jeroen, wat eindigt in een nachtmerrie.

Hij wil namelijk geen gehoor geven aan Rosalies slechte voorgevoel en het vliegtuig waarin Jeroen alleen terugkeert, stort neer.

Terrorisme-droom

Terug in Amsterdam beseft Rosalie dat ze haar voorspellende dromen niet langer kan negeren. Haar besluit om de politie in te lichten over haar vermoeden dat het vliegtuigongeluk geen ongeluk was, maakt haar alleen maar wanhopiger omdat niemand haar serieus neemt.

Als ze droomt over een terroristische aanslag die plaats zal vinden tijdens een drukbezocht evenement in Amsterdam, beseft ze dat de aan de bak moet. Ze heeft waardevolle informatie om die aanslag te voorkomen en zal in actie moeten komen.

Strand-thriller

"In miijn dromen is een thriller over paranormale zaken, de Marokkaanse cultuur en de dreiging van terrorisme," somt boekverslagenschrijver Cees van der Pol op. "Niet superspannend, maar wel beter dan de vorige thriller." En echt een thriller die je deze zomer mee kunt nemen naar het strand, concludeert hij .

Bovendien is het boek licht verteerbaar: 267 pagina's. En wat levert je dat op voor je literatuurlijst? "Twee puntjes is meer dan voldoende," vindt Cees. 

Gepubliceerd op 20 juli 2011

REACTIES

W.

W.

Ik heb ´m gereserveerd - maar 16 anderen waren me al voor.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.