Het is 'seksweek' op Scholieren.com. Samen met de Sense Infolijn geven we antwoord op al jouw seksvragen.

 


Alles over seks Alles over seks

Vijf voordelen van wonen buiten de Randstad

Door Ivo

De Randstad is where the magic happens, iets wat ik vaak hoor. Zodra je van buiten de randstad komt word je vaak gezien als iemand die op het platteland woont en bij wijze van spreken nog moet inbellen om op het internet te kunnen. Dat is natuurlijk flauwekul, en om het tegendeel te bewijzen: 5 voordelen van wonen buiten de Randstad.

Ivana schreef eerder deze week een blog over de voordelen van wonen in de Randstad. Ivo reageert, en neemt het op voor de rest van het land.

1. Rustig man

Toen ik als klein Ivootje voor het eerst naar Amsterdam afreisde om eens te kijken hoe het er daar uitziet, schrok ik me een hoedje. Het viel me op dat werkelijk iédereen gehaast is, en er geen spoor van rust te bekennen is. In het noorden des lands houden we nog net geen siësta's tussen de middag; al dat gehaast is hier nergens voor nodig.

2. Groen boven grijs

De uitlaatgassen en industrie zorgen er in de Randstad vaak voor dat het er grijs uitziet. Hier hebben we (gelukkig!) veel natuur. Op nog geen vijf kilometer van de stad Groningen kijk je je ogen uit in de prachtige bossen en landschappen die de provincie bieden heeft.

3. Ons kent ons

In Amsterdam of Rotterdam is het bijna uniek als je je buurman kent. In de prachtige dorpen en steden in het noorden, oosten en zuiden kent bijna iedereen elkaar. Zo hebben we hier Pieter de Postbode (ja, echt), een enorm hechte tennisgemeenschap en komen we regelmatig met de buurt bij elkaar om lekker te eten.

4. Kleinschaligheid ten top

Onlangs moest ik draaien op een feestje van een basisschooltje in een nabij gelegen dorp. Het was een ontzettend kneuterig schooltje, maar juist dat maakt de sfeer. En zelfs het grootste gebouw hier is niks vergeleken met de enorme wolkenkrabbers in de Randstad. Kleinschaligheid is een rijk goed.

5. Lekker fietsen

De afstanden die je moet fietsen naar je school zijn in het noorden vele malen groter dan de afstanden die je fietst als je in een stad woont. Het is hier daarom één groot oord voor de fietsliefhebber. De stad Groningen is zelfs dé fietsstad van Nederland.

Kortom: buiten de Randstad wonen is zo erg nog niet. En toch kijk ik diep van binnen een beetje uit naar het feit dat ik binnen een paar jaar naar Utrecht verhuis. Stiekem ben ik ook wel een beetje verknocht aan die gezellige drukte.

Gepubliceerd op 17 april 2015

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

En bovendien: het is voor je gezondheid beter om niet in de randstad te wonen, mensen in friesland schijnen gezonder te zijn door de frisse lucht en dus ouder te worden

4 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

D.

D.

Leve het Noorden!

4 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast