Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Vijf studiekeuzetips van volkszanger Dries Roelvink

Vijf studiekeuzetips van volkszanger Dries Roelvink

Door Oscar

Er zijn honderden studies en er wordt van je verwacht dat je er eentje kiest. Een ongelofelijke rotklus die je eigenlijk niet alleen aan kan. Omdat tips van je moeder, je mentor en die vervelende gozer die je op de open dag van UvA ontvangt, nogal voor de hand liggen, vissen wij naar tips in andere vijvers. Vandaag krijg je vijf tips van volkszanger Dries Roelvink.

Omdat Dries nogal kort van stof was, geef ik zelf maar even toelichting bij elke tip. Spoiler: niet alle tips zijn gericht op het vinden van een geschikte studie.

1. Maak elke morgen een plan en stel jezelf elke dag doelen

Dries gaat bijvoorbeeld elke dag naar de sportschool. Als je, net zoals ik, met hem bevriend bent op Facebook kun je nagenoeg elke dag genieten van een foto van je favoriete volkszanger die sleurt met zware gewichten. 

2. Onderhoud een goede relatie met de media

De bladen weten Dries wel te vinden; andersom ook trouwens. Het is moeilijk om als volkszanger landelijk actueel te blijven, maar Dries lukt het. Mocht je een realityserie op RTL5 kunnen fiksen, laat dat dan vooral niet na. 

3. Zorg dat je opvalt tussen duizenden andere zangers

Hij zal altijd herinnerd worden aan zijn gele zwembroek, maar hé: de mensen zullen hem daarom niet snel vergeten. Val op, het liefst met humor. 

4. Bezuinig niet op je producties

De tekst kan grandioos zijn. Je stem kan prachtig klinken. Maar het wordt pas een hit als je werkt met toppers in de studio. Werk niet samen met ongeschoren Harry van hiertegenover, maar verzamel mensen met klasse om je heen. Ook als dat betekent dat je iets duurder uit bent. 

5. Zorg dat je online sterk bent

De mensen moeten je weten te vinden. Hou je fans daarom op de hoogte van wat je meemaakt. Ga je uit eten? Post het. Ga je sporten? Post het. Bij elke scheet die je laat: post het. 

Extra tip: Hou een succesvolle strategie voor jezelf

Dries wilde zijn tips niet toelichten vanwege angst voor toenemende concurrentie. Hier kwam wel een extra tip uit voort: heb je een succesvolle strategie, hou deze dan geheim. 

Mocht je volkszanger willen worden, dan is daar een heuse opleiding voor. Vanaf 2017 biedt het Rijn Ijssel in Arnhem deze studie aan. De opleiding duurt drie jaar en is op MBO-niveau. Vind hier meer informatie over de inhoud en toelatingseisen van de studie. 

 

Gepubliceerd op 6 maart 2018
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.