Vadsig en intrigerend anders

Vadsig en intrigerend anders

Dikke tieners, rare tieners: je ziet ze overal. En om de extreme varianten te aanschouwen heb je YouTube.

Na een paar uur rondstruinen heb ik een mooie verzameling intrigerende weirdo's gevonden en ben ik een hele gedachtegang rijker. Beide deel ik uiteraard graag met jullie.

Laten we beginnen bij de dikzakjes. Ik ken wel meer dikke kindertjes en met lede ogen zie ik aan hoe de calorieën in hun lichaam verdwijnen en zich bovenop een al ontiegelijk omvangrijke vetlaag vestigen. Ligt de fout bij de ouders of het kind zelf? Dit soort sociale vraagstukken zal ik hier niet beantwoorden, maar ik ga jullie wel entertainen met een filmpje.

Jessica Gaude is waarschijnlijk een van de dikste kinderen die ooit bestaan hebben. Op haar zevende weegt ze maar liefst 400 pond (181.8 kg). Zal ze ooit afvallen?

Ik raad wel iedereen trouwens wel aan om in juiste proporties te eten en er voor te zorgen dat je geen voedselverslaving krijgt. Want dan kun je bijvoorbeeld zo eindigen:

Om eerlijk te zijn vind ik dit onderwerp zó amusant, dat ik wel een fuckload aan deze filmpjes kan opsommen. Bijvoorbeeld die over een dikke man die een baby wil zijn, dilemma's en foodfights, een bollywooddansend jongetje, een dik kind in een katapult, this kid loves bacon, the world's biggest boy, een wel heel erg dikke vrouw of the Big Belly Man.

Maar niet alleen dikke kinderen/volwassen zijn interessant en vermakelijk om naar te kijken; meestal zijn mensen met een uitzonderlijke afwijking dit ook. Zo stuitte ik op een filmpje over een Siamese tweeling: Abby en Brittany Hensel.

Het hele filmpje lang spookten er vragen door mijn hoofd als: hoeveel borsten hebben ze dan? En hoe gaan ze ooit seks hebben? Wie wil er überhaupt seks met iemand met twee hoofden? Wat als de een geschiedenis wil studeren en de andere biomedische wetenschappen? Gaan ze ook vervroegd dood? Soort van shocking allemaal dus. Kijken:

Helaas zijn er ook Siamese tweelingen die het niet zo makkelijk hebben, zoals deze tweeling in India. Hun vader smeekt de overheid om hulp of euthanasie, gezien het feit dat de lijdensweg bijna z'n kookpunt bereikt. Lees het artikel hier en bekijk het filmpje hier. Ook kun je een interessant artikel lezen over Siamese tweelingen op deze website.

Maar er zijn ook andere heel rare gevallen. Zoals Ashleigh Morris, die allergisch is voor water. Of Natalie Cooper, die alleen maar Tic-Tacs kan eten. Rhett Lamb, was een jongen die jarenlang 24 uur per dag wakker kon blijven en Ming Ming hieronder ontsnapte ternauwernood aan de dood... dankzij zijn flaporen.

Na het zien van al deze filmpjes, wat lachen en een hoop oooh's en aaah's realiseerde ik me iets over al deze afwijkingen: al deze kinderen gingen door een hel. Maar ze accepteerden hun handicap of waren bereid om zichzelf te veranderen.

Misschien ga jij hierdoor eens inzien dat je zelf helemaal niet dik bent of eens op moet houden met zeiken over je irritante zus. Denk maar eens wat vaker na over hoe goed je het eigenlijk hebt.

Ben je nog steeds sceptisch en loop je continu te spugen op de samenleving? Lees dan ook dit artikel.

Gepubliceerd op 12 februari 2012
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

whahahaha, lekker over de top weer hoor xD. Geweldig artikel!

10 jaar geleden

I.

I.

Die sinamese tweeling zit me toch niet helemaal lekker.
Als ze nog jong zijn gaat het nog wel, maar als ze ouder zijn niet meer.
Hoe zou het gaan 's avonds als de ene zichzelf wel wil plezieren en de ander niet? Wat als ze ruzie hebben? Worden ze niet gek van elkaar?

10 jaar geleden

D.

D.

En wat vinden jullie dan van een of andere vrouw uit Amerika, die al 15 jaar niets anders at dan kipnuggets die nu ingestort is? Dat vind ik ook behoorlijk erg!

10 jaar geleden

S.

S.

@Jorinde: youtube ff 'feral children'. D'r zit o.a. een (Roemeens?) meisje tussen dat is opgegroeid als hond en zich dus ook zo beweegt en gedraagt.

10 jaar geleden

S.

S.

@Deesiree: dat is ronduit bizar. Alleen maar kipnuggets? Wat de ne*k?

10 jaar geleden

D.

D.

@Simon Ja het is echt waar, ik heb het op het nieuws gezien.
Ik kan me trouwens niet voorstellen dat dit kan want welke ouder laat dat toe?
Het meisje was pas 2 toen ze met haar "verslaving" begon!
Lees het artikel hier: http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3138923/2012/01/26/Vijftien-jaar-kipnuggets-eten-wordt-meisje-17-bijna-fataal.dhtml

10 jaar geleden

D.

D.

@Simon Ja, het is echt waar, ik heb het op het nieuws gezien.
Ik snap trouwens niet hoe dat ooit mogelijk is.
Ik bedoel, welke ouder laat zoiets toe? Het meisje was pas 2 toen ze begon met haar "verslaving".
Google op kipnuggets, daar ergens is het artikel wel bij als je het wilt lezen.

10 jaar geleden

Y.

Y.

Dat kan wel met wat minder minachting.

10 jaar geleden

S.

S.

Ja, zit wat in vind ik. Jorinde, is je verhaal minachtend bedoeld?

10 jaar geleden

W.

W.

volhens mij ben jij wel heel trots op die ns afbeelding..

10 jaar geleden

K.

K.

Uit De Pers van vandaag:

"Een 33-jarige dame eet sinds haar tweede niets
anders dan pizza’s. Ze vertelt fysiek bang te zijn
voor groente en fruit. Ze drinkt wel veel water."

10 jaar geleden

S.

S.

@Yne: nee, niet sarcastisch (dit keer). Ik vind het altijd wel leuk als mensen kritisch maar serieus reageren. Dus ik moedig Jorinde aan op je kritiek in te gaan.

10 jaar geleden