Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

TV-tip: Hufters en Fatsoensrakkers

TV-tip: Hufters en Fatsoensrakkers

Door Merel

Goeie tip voor een avond op de bank voor de buis: Hufters en Fatsoensrakkers. Gaat over jou en mij, jongeren met een mening. Met soms een wat grote bek, maar dan wel goed onderbouwd. Komende donderdag om 20:55 uur op Nederland 3.

In de eenmalige uitzending ontdekt presentator Jeroen Pauw samen met middelbare scholieren en bekende Nederlanders met een pittige mening of de jongeren van nu aso's of juist brave borsten zijn. Centrale vraag: 'Waar staan jongeren in het debat? Zijn ze voor een harde aanpak van problemen? Is de vrijheid van meningsuiting onbegrensd of is die gebonden aan normen van fatsoen en respect?'

Geen krijtstreep

Oftewel: bekende problemen, mogelijke oplossingen en alternatieven. Maar dan niet beoordeeld door stoffige politici en hoogleraren in krijtstreeppak, maar door jongeren.

Een voorbeeld: Project X Haren. Na dit uit de hand gelopen evenement werd er veel gediscussieerd over geweld tegen politie, hulpverleners, maar ook leraren en ander overheidspersoneel. Er werd geroepen om "keiharde maatregelen om het tij te keren". Maar lost dit de problemen wel echt op volgens jongeren?

"Ah schatje"

Of: seksuele intimidatie op straat. Veel meisjes en vrouwen krijgen ermee te maken. Iedereen heeft ze wel eens gezien. "Hé meisje! Hé, meisje, kom 'es! Ah schatje, toe nou.." Moeten er boetes komen om dit soort mannen te stoppen?

Over deze en andere vragen draait de thema-avond Hufters en Fatsoenrakkers dus. Jongeren, Jeroen Pauw, mensen uit de politiek, de media, schrijvers en anderen gaan in gesprek. De stem van de scholieren is daarbij het belangrijkst.

Copyright NTR

Als special guest is ook cabaretier Jan Jaap van der Wal aanwezig, om met zijn ongezouten mening de boel een beetje wakker te schudden als het te saai wordt.

Wij zijn erg benieuwd naar dit programma waarin scholieren een hoofdrol spelen, en dat naar eigen zeggen focust op de dingen "die spelen in hun dagelijks leven."Ga jij kijken?

Hufters en Fatsoensrakkers, donderdag 22 november van 20:55 tot 22:30 uur op Nederland 3.

Gepubliceerd op 21 november 2012
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Kim

Kim

Tegelijkertijd zendt Veronica New Kids Turbo uit. Hm. Lastig kiezen.

9 jaar geleden