Trend: het meisjesuniform

Trend: het meisjesuniform

Het verschijnsel bestaat al een tijdje, maar tegenwoordig is het een heuse trend.

Dit fenomeen heeft geen specifieke naam, maar ik noem het vaak 'het meisjesuniform'.

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals dierenmutsen, wachtwoorden delen met je liefje en ragefaces. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties!

Wat houdt het meisjesuniform in? Simpel: lang, licht- of donkerblond haar, een strakke spijkerbroek en een simpel vestje of trui. Eventueel inclusief Uggs. En dat alles tegelijkertijd op of om het lichaam van een tienermeisje natuurlijk.

Geen ranking

Waarschijnlijk valt het je wel op als je in het weekend door een winkelstraat of stadscentrum loopt, want deze dames zie je overal. Een ranking bestaat niet: iedereen draagt hetzelfde, niemand springt eruit.

Toevallig vroeg ik laatst een docent hoe hij in godsnaam al die verschillende leerlingen uit elkaar hield. Het grappigste deel van zijn antwoord ging over de dragers van het meisjesuniform, oftewel uniformmeisjes. "De namen van leerlingen onthoud ik best wel goed, maar het duurt altijd wat langer om die uniformmeisjes uit elkaar te houden. Het is dat hun gezichten vaak nog wel anders zijn, maar over het algemeen lijken ze echt allemaal op elkaar."

Raar

Hij vervolgde een beetje geërgerd: "Ik vind dat wel een beetje raar: ze willen allemaal dolgraag dat ik ze uit elkaar kan houden en hun namen ken, maar ondertussen blijven ze wel allemaal elkaars kledingstijl kopiëren."

Zoals ik al eerder aangaf: het is meisjesuniform is niet alleen van deze tijd, maar ook van vorig jaar, misschien wel van deze eeuw. Of misschien van nog wel eerder - maar dat heb ik zelf niet meegemaakt. Desondanks is dit gedrag van kwaad tot erger gegaan, tot je tegenwoordig struikelt over de meisjes in meisjesuniformen.

Kledingkast

Wat me als jongen zo mateloos fascineert, is de (geheime?) reden waarom meisjes zich zo kleden. Is het veilig om zo'n pakje te dragen, zodat je niet opvalt in de massa? Is het een kwestie van onzekerheid? Is het Nederlandse bekrompenheid of speelt dit zich overal ter wereld af?

En de vraag die me nog het allermeeste bezighoudt: hoe zien de kledingkasten van de uniformmeisjes eruit? Bestaan die werkelijk alleen maar uit spijkerbroeken, effen t-shirtjes en vestjes, of bestaat er nog een mogelijkheid dat ze ooit nog iets anders zullen dragen? 

Gepubliceerd op 15 februari 2012

REACTIES

S.

S.

Even Rutger.. lopen alle meisjes op jouw school er bij zoals bij dat plaatje?

10 jaar geleden

S.

S.

Okee en dan hier de
Jongensuniform:
-Kapsel: Justin Bieber-achtig.
-Grote schoenen, meestal van Nike of een andere merk.
-Een hele grote en opzichtige horloge dragen.
-Broek paar meter naar beneden hangen, zodat je dan de bovenkant van de onderborek ziet, want dat is natuurlijk harstikke hip

Uhm....Moet ik nog even doorgaan? :D

10 jaar geleden

X.

X.@Sunshine
je mist nog wat...
Zo'n beige broek die wijd van boven en dan strak naar beneden loopt :P

10 jaar geleden

H.

H.

mijn vriendin vindt het niet leuk dat ik hier naar kijk en als dit gaat gebeuren dan wordt ze stik jaloers

10 jaar geleden

T.

T.

Ik voel me ineens heel erg aangesproken

10 jaar geleden

D.

D.

Ik doe lekker mijn eigen ding:
-Kapsel van een student uit de jaren 30.
-Lange, zwarte, wollen jas
-Als er neerslag wordt verwacht draag ik ook een hoed.
-Ik draag gewoon shirts, met korte mouwen, het liefst niet epileptische aanval-opwekkend volbedrukt.
-Het liefst een spijkerbroek, die omhooggehouden wordt met een riem.
-Leren schoenen met geen grip maar wel mooie hakken. :)
Dat ben ik, kort samengevat.

10 jaar geleden

N.

N.

@ Sunshine :)

Haha, helemaal waar! :D

10 jaar geleden

J.

J.

@Dah
ahahahah echt he de beste styl is gwn je eigen styl
ik ben meer een beetje een #Swag typetje
meer van die afgezakte broeken, Supra's schoenen, Dre Dr Beats koptelefoon en Ny Caps. dat is mijn styl en ik weet ik heb SWAG :)

10 jaar geleden

C.

C.

KLONEN!!!!!!!!

10 jaar geleden

J.

J.

Wauww :) ;) (L) zat ik maar tussen die lekkere meiden :D

10 jaar geleden

T.

T.

@Sinshine:) Whaaaaaaaaaaaaaaaa als ik jou ontmoet dan tja zou ik je lek hebben gezoend en weet ik veel wat nog meer #lekkerding :$
ik hoy van Boyz met een Bieber uitstraling dat vind ik verdomd aantrekkelijk

10 jaar geleden

J.

J.

haha meisjes lopen d'r dus niet allemaal zo bij x'D
d'r zijn meer dan genoeg meisjes met een eigen stijl en als je dat niet ziet heb je toch een brilletje nodig (:

@Sunshine jij hebt HELEMAAL gelijk! en die lage broeken falen ook nog eens gigantisch want dat is een trent overgenomen uit de Amerikaanse gevangenissen. Als je je broek half van je kont af hebt hangen betekent dat dat je gay bent en van achter genomen wil worden LOL

10 jaar geleden

M.

M.

was het maar waar al deze lekkere wijven in je klas......

10 jaar geleden

A.

A.

hey tienermeisje voel jij je aan gesproken ik ben namelijk heete donder toen had ik nog geen profiel

10 jaar geleden

Z.

Z.

Ik vind het vreselijk, dat meisjesuniform. Al die tutjes die met dezelfde broeken, dezelfde Uggs, dezelfde vestjes en hetzelfde haar in een groepje rondlopen. Blergh. -.-" Bij ons op school lijkt het eerder regel dan uitzondering, echt waar.

10 jaar geleden

T.

T.

hmmmmmmmmmmmmmm
ik draag best vaak het meisje uniform maar soms draag ik dingen die bijna lolita of sailor worden (marine-look en bijna misselijk makendmeisjes achtig met stirk en al) om de volgende dag in spijkerbroek en vest te tonen
ik zou 's ochtends eigenlijk tijd moeten maken voor haar make-up en kleren maar meestal heb ik geen zin agh de meeste dagen boeit het me niet

10 jaar geleden

I.

I.

ja het is maar wat je leuk vind, een aantal van die dames op die foto zijn best nice maar toch heb ik liever dat men zijn/haar eigenstijl draagt en niet doet wat iedereen doet.
de bedoeling van kleding is toch het lichaam (deels)bedekken ook al is het cheap zolang het maar lekker zit.
(ik zelf draag vaak genoeg T-shirts met reclame zoals staatsloterij en XS4ALL, of zwaluwhoeve)

10 jaar geleden

H.

H.

ben ik even blij dat ik niet zo ben. ik heb er ook echt een hekel aan, en dan standaard uggs, of vans. maar meestal uggs. en soms nickelson jassen. die jassen, dat zijn echt de fashionfail van de eeuw. wat zeg ik? vanaf het prilste begin van deze aarde is er nog nooit zo'n lelijk kledingstuk geproduceerd als die afvalzak met bontkraagje.

10 jaar geleden

E.

E.

Ja, het is onzekerheid en niet willen opvallen. Mijn zusje is een uniform-meisje. En ja, haar kast bestaat uit skinny jeans in alle tinten blauw, uggs, vans, effen shirtjes, effen blousejes en effen vestjes.
Zelf heb ik eigenlijk geen stijl, soms vraagt iemand me of ik hippie ben, dan weer of ik een skate-meisje ben, of ze vinden me ineens tuttig?
En als ik inspiratieloos ben duik ik de uniformkast van mijn zusje in :D

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.