Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Trend: Facebook-ergernissen

Trend: Facebook-ergernissen

Door Tim

Het is misschien wel volksergernis nummer één: de meldingen op Facebook.

Het is blijkbaar nodig om iedereen 37 keer per dag te laten weten dat je Farmville speelt en dat je plantjes water nodig hebben, of dat iemand in z’n zelfgebouwde Lutjebroek nog een politieagent zoekt in Cityville. Spam!

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals Draw Something, koptelefoons van 160 euro en "leuk-leuk".  Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties!

Je kunt niet eens meer normaal facebooken of je wordt gebombardeerd met meldingen of je eventjes de varkens van je buren wilt voederen in Farmville. Kijk, Farmville was best cool, maar is de lol er voor de meeste gebruikers er inmiddels niet een beetje vanaf? Nu zelfs mijn nichtje van tien Farmville speelt, begint het Hyves-gehalte wel erg hoog te worden…

MijnKalender

Farmville is nog tot daar aan toe, maar wat ik écht niet snap zijn die idiote MijnKalender-verzoeken. Beste jongetjes en meisjes, wat is nu het werkelijke nut daarvan? Van je echte vrienden weet je de verjaardag toch wel? En zo niet, schrijf het in je eigen agenda of kijk elke week in het mailtje dat je krijgt van Facebook.

De ergernis ontstaat bij mij vooral door de ENORME hoeveelheid verzoeken. Ik wil best aan een -in mij ogen nutteloos- verzoekje van een vriend voldoen, maar als ik er tien per dag krijg is het niet tof meer.

Vrienden spammen

Als je zulke verzoeken uitzet, spam je automatisch al je vrienden met het feit dat je denkt dat je cool bent door MijnKalender te gebruiken, maar anderen denken daar écht anders over. Of zoals ik het ergens op internet las: "why install an app that´s so little useful and makes no sense at all?"

Maar goed, genoeg geklaagd, het is allemaal niet zo moeilijk om het te negeren. Met een paar klikjes ben je namelijk van de irritante apps af door ze te blokkeren. Blijf desondanks voorzichtig met wat je zelf verstuurt: ik weet het, apps kúnnen leuk zijn, maar hoed je voor gespam :-) 

Gepubliceerd op 25 april 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Ik zit niet eens op Facebook en krijg toch zo'n verzoek in m'n e-mail!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.