Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Trend: digitaal make-up uitproberen

Trend: digitaal make-up uitproberen

Mooi zijn we allemaal, maar er zijn tientallen apps waarmee je jezelf nóg mooier kunt maken. De nieuwe app Makeup Genius is er zo eentje. Nog maar net gelanceerd, en nu al ongelofelijk populair.

Vrijwel elk meisje draagt make-up, en een lippenstift of eyeliner uitkiezen is waarschijnlijk heel moeilijk (lees: ik ben geen meisje dus ik heb geen idee hoe dat zit ;-)) Om je een handje te helpen hebben ze bij L'Oréal een bijzondere app gemaakt, Makeup Genius, waarbij je digitaal make-up uit kunt proberen.

Met deze app kan jij kijken hoe een bepaald product eruit ziet op jouw huid. De app maakt gebruik van je camera en gebruikt de techniek augmented reality, een manier waarop je de echte wereld mixt met digitale elementen. Zo kun je direct zien of rode lipgloss of smokey eyes jou staan.

Voordeel: je hoeft niet helemaal naar de stad om wat te testen. Je downloadt gewoon Makeup Genius uit de Play- of App store en scant je gezicht. De app zorgt dan dat hij weet waar de lipstick en de mascara moet komen. Vervolgens kies je de stijl die bij je past. Je krijgt dan meteen al die producten op je gezicht. Kan je nou echt niet tegen een bepaalde kleur of soort product, dan pas je die gewoon aan. Ook kun je dingen zoals eye- of lipliner toevoegen. Dat samen brengt je tot een mooi plaatje. En je kunt hier eindeloos mee experimenteren. Zelf heb ik dat ook geprobeerd, maar ik raad het andere jongens niet aan zoals je ziet...

Het zal er vast heel nep uitzien...

Nee! Integendeel zelfs, het ziet er erg goed uit, zelfs als je probeert je mond te bewegen gaat alles gewoon mee. Er zijn ook andere apps zoals Perfect365, maar die werkt alleen met stilstaande foto's.

Wat doe je met al die mooie selfies?

Het toeval treft dat Instagram net een nieuwe app heeft gelanceerd: Layout. Met deze app kun je collages maken voor Instagram. Dat kon ook al met andere apps, maar met Layout kan het op een enorm mooie en simpele manier: door foto's te kiezen en dan een template aan te tikken. Je kunt door de randen van je foto's te slepen de foto groter of kleiner maken. Ook kan je hem roteren en spiegelen. Dus geen vage apps meer maar een goede app van Instagram.

Nog even samengevat

Zowel Layout en Makeup Genius zijn allebei goede apps en werken prima. Aangezien ik een jongen ben vind ik Makeup Genius wat minder, maar Layout is een geweldige toevoeging aan het app-aanbod van Instagram. Zodra Layout er komt voor Android ga ik deze zeker gebruiken.

Downloads

Android: Makeup Genius
Apple: Makeup Genius | Layout

Gepubliceerd op 26 maart 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.