Trend: dierenkop op je hoofd

Trend: dierenkop op je hoofd

WhatsApp, zaterdagochtend. "Omfg Rutger ik heb een muts gekocht en téring hij is zo zacht en schattig en memhmehmehmeh."

Ik verbaas me er een beetje over - een muts is toch immers gewoon een muts? - maar als ik een foto krijg toegestuurd, smelt ik van "ahwwhwhwhwhwhwhwh IK WIL ER OOK EEN awhwhawhhhwh". Want: schattig en warm, dat is-'ie zeker. Een dierenmuts.

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals dreigtwitteren, 'BAM!' en 101-ing. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties.

Hoewel ik eerlijk gezegd niet had verwacht dat je het kopen van warme, 'schattige' dierenmutsen als rage of trend kunt zien, dachten ze er bij communicatiebureau YoungWorks anders over. Die voorspelde laatst al dat in 2012 de dierenmuts helemaal hip zal worden.

Ook voor volwassenen?

En dat herken ik wel op straat en bij mijn vrienden: dierenkoppen in mutsvorm die ineens door iedereen gedragen worden. Nou ja, iedereen: ik vind het nog wel een beetje moeilijk om een volwassen man of vrouw voor te stellen met een berenkop of ijsbeergezicht bovenop het eigen hoofd. Maar goed, in deze roerige tijden is natuurlijk alles mogelijk.

Volgens YoungWorks brengt deze trend wel een discussie met zich mee: die van wel-of-geen-bont, al denk ik dat dat wel meevalt. Ik keen geen jongere die serieus caret of iets echt of nep is - zolang het maar leuk staat, da's meestal het belangrijkste.

Volslagen idioot

Veel interessanter vind ik de high-speedontwikkeling van deze trend. Ik weet zeker dat iedereen je vorige winter zou hebben uitgescholden voor volslagen malloot als je toen een muts zou dragen met een dierenkop erop.

Maar tijden veranderen blijkbaar. Razendsnel.

Wat vindt jij van deze nieuwe mutsen? Hot or not? Met of zonder bont? En wat ik me dan persoonlijk afvraag: zijn de dragers opeens een stuk schattiger, of niet?

Gepubliceerd op 18 januari 2012
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Inderdaad een trend ik zie ze ook steeds vaker.

10 jaar geleden

S.

S.

Ik dacht laatst iemand met een papegaai op z'n hoofd te zien. Bleek ook echt een papegaai te zijn.

10 jaar geleden

D.

D.

Ik vind ze cool!
Vooral dat soort van de bovenste foto, met van die touwtjes.
Maar er zitten ook echt hele lelijke tussen soms, die met die vierkante ogen en knobbelneus, en rechthoekige mond waarvan je jezelf echt afvraagt wat het moet voorstellen.
Ik heb zelf een wasbeermuts en oorwarmers met witte beestjes, weet niet wat het zijn, maar het lijken wolfjes.

10 jaar geleden

L.

L.

uhm ik draag ze al 3 jaar lang

10 jaar geleden

D.

D.

Uhm afschuwelijk.

10 jaar geleden

E.

E.

Ik heb zo'n muts met oogjes en berenoortjes afgelopen zomer gekocht, omdat die was afgeprezen van de vorige winter. Dus toen waren ze er al. Deze winter heb ik 'm pas opgedaan en sommige mensen vinden ze juist heel erg leuk!! Maar andere zitten achter je rug om te giegelen, waarschijnlijk omdat ze zelf niet bijster origineel kunnen zijn en alleen maar meelopen met de rest... Ik vond de muts vooral lekker WARM, wat dat hoort een muts toch ook te zijn in de winter?!

10 jaar geleden

D.

D.

Ik zag vandaag een middelbare man met zo'n muts... Ziet er dan echt niet uit. :D

10 jaar geleden

I.

I.

Tja, eind november 2011 kocht ik een beren-muts. Veel mensen lachten me uit (like I care). In Januari kwam de grootste b*tch vragen waar ik 'm had gekocht, want ze MOEST er ook een hebben.

*zucht*

10 jaar geleden