Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Trend: de Harlem Shake

Trend: de Harlem Shake

Gangnam Style is verleden tijd, het is tijd voor nieuwe moves. Je hebt vast al wel 'n paar filmpjes voorbij zien komen op je timeline, allemaal met hetzelfde dansje: de Harlem Shake! Ondertussen is het 'n ware hype. 

Hoe 't werkt? Het concept is makkelijk: er begint iemand te dansen met een helm op, en de rest gaat onverstoorbaar verder met datgene waar 'ie mee bezig is. Vervolgens barst de beat los en danst iedereen mee. Tijdens het dansen worden de raarste moves herhaald, zoals in het wilde weg tegen een muur aanschuren. Allemaal doen ze de Harlem Shake, en dat in dertig seconden.

Hit op Youtube

De oorspronkelijke Harlem Shake-dans stamt uit 1981 en werd geïntroduceerd door de Amerikaan Al Bm. De dans duurde dertig seconden en werd een hit in 2001, aangezien deze toen terug te vinden was in videoclips van bekende artiesten.

En toen was het 2013. Twee weken geleden plaaste Baauer, een Amerikaanse DJ, een filmpje op het internet waarop 'ie een viertal mensen los liet op zijn versie van de 'Harlem Shake'. Dit filmpje werd in een paar dagen tijd zo'n twee miljoen keer bekeken. En vanaf dat moment werden er aan de lopende band parodieën geüpload (klikkerdeklik).

Met de variant van Baauer is de Harlem Shake opnieuw een grote hit. De VS én Nederland hebben voor het grootste deel van deze razende populariteit gezorgd.

Gekke outfits

Zelf doen? Doe het dan goed: het is de kunst om zoveel mogelijk mensen in je Harlem Shake-filmpje te betrekken. En vind maar eens wat mensen die zo gek zijn om eraan mee te werken! De Harlem Shake wordt overal gedaan: buiten in de speeltuin of bij je oma op zolder. Daarbij mogen wat gekke outfits, vreemde hoofddeksels of andere aparte attributen niet ontbreken.

Maar wat is nou de achterliggende gedachte? Nou, die is er eigenlijk niet. Inmiddels staan er al zo'n twaalfduizend filmpjes online en is er al een brandweereditie, leger-editie en een kantoor-editie. En natuurlijk de schooleditie

Gepubliceerd op 19 februari 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

#.

#.

de harlem shake is......
YOLO!!!!!!!

11 jaar geleden

M.

M.

ik vind dit echt een van de meest debiele trends ooit. het slaat werkelijk helemaal nergens op.

11 jaar geleden

G.

G.

YOLOOOO!!!

11 jaar geleden

H.

H.

Ik zie hier het nut niet van in, maar oké....
Net zoals dat 'yolo' trouwens: een woord als excuus gebruiken voor alles wat je doet, soms zelfs tegen een boom aanrijden met je auto...

11 jaar geleden

B.

B.

Het intelligentieniveau is laag, zeer laag. Verspil je onderwijs maar...

11 jaar geleden

F.

F.

Ik ga er binnekort ook een maken met wat vrienden .
Natuurlijk heeft het geen enkel nut, maar het maken is een hele hoop lol!

En yolo vind ik best wel een oké woord. Alleen jammer dat mensen het teveel zijn gaan gebruiken (echt OVERAL voor). Maar You Only Live Once is best een handige quote om te gebruiken in bepaalde situaties.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.