Trend: "BAM!"

Trend: "BAM!"

Door Pim

BAM! jij al? Als je dit drieletterwoord nog niet voor minstens 50% van je zinnen zet, kun je net zo goed ophouden met praten. BAM! Recht in je gezicht.

Hoe komt het toch dat iedereen zich opeens gedraagt alsof-'ie een halve mongool is die continu z'n agressie moet uiten?

In 'Rages/HIP' spot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals de trend om te kankeren en het t-shirtloze kleedgedrag van kakkers. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties.

BAM! Een hoger cijfer dan jij!

Een voorbeeld. Je hebt je megalang voorbereid op een toets en vandaag krijg je je cijfer. Met knikkende knieën loop je het lokaal binnen. De cijfers worden uitgedeeld: je hebt EEN ACHT!

Maar dan kijkt je buurman op je blaadje. "Haha, jij hebt een acht! Ik een negen. BAM! Die voor je!" Waarbij BAM! door de klas wordt geschreeuwd en 'die voor je' er rustig maar venijnig op volgt.

BAM! de negatieve kant

BAM! lijkt een beetje een negatieve kant te hebben. Zo van: Lekker voor je!, maar dan anders. Meer met nadruk, meer: LEKKER VOOR JE EN DE REST MAG WETEN DAT HET LEKKER VOOR JE IS. Er kunnen geen normale gesprekken meer gevoerd worden zonder dat er iemand heftig de grond in wordt geboord of er extra duidelijk wordt gemaakt dat de spreker beter is dan de geBAM!de.

De BAM!-formule

Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat er na BAM! altijd iets positiefs komt over degene die het uitspreekt. Iets waar diegene zo blij mee is of het zo mee eens is, dat er gewoon wel BAM! voor móét komen.

BAM! Ik krijg een nieuwe telefoon!; BAM! Ik mag naar dat gave feest!; BAM! IK BEN HEEL ERG BLIJ EN MOET DAT EVEN UITEN. BAM! dus.

BAM! Dit wordt irritant!

Juist ja, laten we alsjeblieft weer snel doorgaan naar de volgende trend. Ik word er een beetje gek van. Allemaal leuk en aardig, dat superblij zijn en anderen afkraken, maar zo kan 'ie wel weer. Ik ben meer van de gouden oude: NEXT!

Gepubliceerd op 16 november 2011

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

Ik vind dit maar een verschrikkelijke trend.
Het is net of de jonge lui heel erg aggresief doet.
Dat BAM! in de zin is dus niet echt mijn favoriet.

10 jaar geleden

S.

S.

Je kan het ook komisch inzetten.

BAM! Weer een drol in de plee.

10 jaar geleden

K.

K.

ik gebruik het woord Bam! Wel, maar niet op die manier.
Als ik dan bijvoorbeeld (eindelijk) een voldoende haal voor iets waarvan ik dacht dat het een onvoldoende zou worden, zeg ik 'bam, een voldoende!'
Niet negatief toch =$?

Verder leuk artikel!

10 jaar geleden

M.

M.

True!

10 jaar geleden

J.

J.

wie is die lekkertje?? hahahahha hij lijkt een klein beetje op justin bieber die blik dan he en omdat het in zwart wit is lijkt tie er veel meer op

10 jaar geleden

U.

U.

Wij BAM'den altijd op de basisschool.

10 jaar geleden

M.

M.

Ja man .. Bam ! Zal wel joh !!!

10 jaar geleden

H.

H.

Tofik Dibi schijnt ook te BAM'en.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10637/VK-Dossier-Verkiezingen-van-2012/article/detail/3255385/2012/05/14/BAM-Tofik-Dibi-wil-dat-GroenLinks-mensen-weer-gaat-raken.dhtml

9 jaar geleden