Toetsweek is survivallen

Toetsweek is survivallen

Door Anne

Toetsweken beschouw ik als een survivaltocht. Je begint optimistisch, wetend dat je iets Heel Groots en Geweldigs gaat presteren. Maar helaas: uiteindelijk blijkt het nog zwaarder dan verwacht.

Een reisverslag van mijn eigen toetsentripje.

Weekend

De dagen voor de grote tocht. Ambitieus hou ik me aan mijn planning: anderhalf uur leren, kwartiertje rust. Ik zit stampvol vitamientjes en mijn bed kan vanavond trots op me zijn, want daar duik ik ruim op tijd in. Met roze wangen en blakend van energie ga ik de week in. Mijn tas voor maandag staat gepakt in de gang.

Maandag/dinsdag
De reis begint rustig. Op maandag een schrijftoetsje Duits, dinsdag wat Franse literatuurgeschiedenis. Eitje. Als de tocht een bergbeklimming zou zijn, was dit een heuveltje voor dagjesmensen. De Vaalserberg in Limburg. Ik ben op tijd klaar, ik heb zelfs tijd over.

Woensdag

Maar makkelijk blijft het natuurlijk niet. Na de twee toetsen van vandaag (economie en Engels) begint de hel pas echt. Want wiskunde is morgen. Het grote struikelvlak, de hoogste berg waar je zo vanaf kukelt. De Kilimanjaro, nee, de Mount Everest. Na een bushbush van integralen bedenk ik me opeens dat ik óók nog Nederlands moet leren. Joechei.

Donderdag

Mijn roze wangen zijn allang vervangen door slaperige wallen. De reis mag nu wel afgelopen zijn: ik verdwaal in een oerwoud van werk. Dat ik vandaag ellendige teksten Latijn moet leren én zestig pagina’s geschiedenis, voelt als malaria en reizigersdiarree tegelijk. Bweh.

Vrijdag

Maar dan komt de verlossing. Vrijheid. Victory! Deze survivaltocht heb ik toch maar mooi overleefd. Ik ben terug in de bewoonde wereld vol vrienden en ontspanning, mijn toetsenoerwoud voelt heel ver weg. Aan schoolwerk denk ik voorlopig niet meer. Want net zoals het na een reis extra fijn is om thuis te komen, voelen deze twee vrije dagen heel verdiend. Weekend sweet weekend.

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, dé weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Anne aan de beurt. En we werken wel vaker met 7Days samen: klik.

Gepubliceerd op 5 april 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

K.

K.

Wat ben ik altijd blij dat mijn toetsweken altijd de laatste week voor de vakantie is :D

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.