Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Queen van de supermarkt

The Queen van de supermarkt

Vandaag zou het beginnen: mijn carrière bij een supermarkt in het dorp. Ik was er helemaal klaar voor, en  zag mezelf al als koningin langs de schappen rijden in een supermarktkarretje.

Stipt om kwart voor zes stond ik bij de servicebalie. Van de grote vakkenvullersbaas kreeg ik mijn uniform. Mijn nieuwe outfit was veel te groot. Daarnaast was de stof zo dik dat ik - nog voordat ik bij het pad aankwam - zweette als een Turkse taxichauffeur.

Bij het schap kreeg ik instructies en een doos. Vol goede moed ging ik aan de slag met de koek en muesli. Ik had een doos gekregen met Verkade-kaakjes, van die dingen die al het vocht uit je mond opzuigen als je ze eet, zodat je tong een soort slak wordt. Het ging meteen mis. Toen ik twee pakken koekjes in het schap legde donderden alle pakken naar beneden. Van de koekjes was niet veel meer over.

Langzaam

Al snel kwam ik erachter dat het best lastig is om tussen minstens 15.000 etenswaren de plek te vinden waar het product moet staan. Dacht ik zeker te weten dat een lekkernij bij de Aziatische spullen hoorde te staan, bleek het weer bij de chips te moeten. De overige vakkenvullers ergerden zich bovendien aan het feit dat ik langzaam werkte omdat ik niks kon vinden. Daardoor raakte ik behoorlijk gestresst.

En dan de klanten! De een na de andere kwam mij vragen waar de popcornmaïs/havermout/smeerkaas stond. Ik antwoordde telkens vriendelijk dat het pas mijn eerste dag was, maar na de honderdste vraag werd ik toch lichtelijk gefrustreerd. Ik had zin om een sticker op mijn hoofd te plakken met 'Ik weet echt niet waar de Zonnatura-thee staat, LEAVE ME ALONE!'

Ondanks al deze issues kreeg ik wel veel energie van mijn eerste werkdag. Ik was lekker bezig geweest en dat maakt mij altijd blij. Straks laat ik geen spullen meer vallen en weet ik waar alles staat. En dan word ik vanzelf wel die Queen van de supermarkt.

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, dé weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Ivana aan de beurt. En we werken veel vaker met 7Days samen: klik.

Gepubliceerd op 14 maart 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

K.

K.

oke

10 jaar geleden

S.

S.

HA HA HA ER GEK VAN JE JE MOET WEL AFBLIJVEN ERVAN

10 jaar geleden

A.

A.

Leukkk!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.