Tal aan gezondheidsvoordelen: een ode aan chocola!

Gezond eten en genoeg bewegen is belangrijk om gezond te blijven, maar op z’n tijd mag je jezelf ook wel belonen met iets lekkers! Chips, koekjes, snoep: de keuze is reuze. Ik heb vaak zin in iets zoets, maar helaas is dit ook meteen iets ongezonds. Pure chocolade is daarom een goede tussenweg; de volgende stofjes die er in zitten zijn namelijk heel goed voor je! 

Chocolate makes you happy, ja het is serieus waar. Pure chocolade bevat het stofje fenylethylamine, in de volksmond ook wel het 'gelukshormoon' genoemd. Dit stofje geeft je humeur een oppepper en je wordt er vrolijker van. Dit is het hormoon dat ook vrijkomt wanneer je verliefd bent. Daarnaast is ook gebleken dat er tijdens een depressie een tekort is aan fenylethylamine, waardoor dit gelukkige gevoel afneemt.  

Your heart knows best 

Antioxidanten zorgen ervoor dat het afweersysteem actiever wordt. Laat chocolade nou net veel antioxidanten bevatten. Flavanolen zijn een specifieke groep antioxidanten die in cacao voorkomen. Hoe hoger het cacaopercentage is, hoe meer antioxidanten het hierdoor bevat. Pure chocolade bevat de meeste cacao en is daarmee de beste keuze. Flavanolen zorgen voor het voorkomen van weefselschade en verminderen mogelijk ook de kans op hart- en vaatziektes. 

Theobromide is een andere stof die in chocolade zit. Dit zorgt voor het ontspannen van de spiercellen in de bloedvaten, waardoor deze zich verwijden. De bloeddruk wordt hierdoor lager en de bloedtoevoer naar de organen neemt toe. De hersenen krijgen meer bloed toegevoerd en dus meer zuurstof en andere voedingsstoffen. Het denkvermogen en geheugen krijgen zo een goede oppepper. 

Dus… hard gesport, al genoeg gezond gegeten, of gewoon op zoek naar een excuus om iets ongezonds te eten: chocolade is het antwoord! Maar heb jij je calorie-maximum van vandaag al bereikt, pak dan maar een appel. Die bevat namelijk ook een hoop gezondheidsvoordelen :)

Gepubliceerd op 10 september 2019
ADVERTENTIE
Hoe kies je een studie die past bij wat je later wil gaan doen?

Je bent bijna klaar met je middelbare school en weet al wat voor werk je later wilt gaan doen. Maar hoe vind je de studie die past bij jou plannen voor later? Lees alle tips over het vinden van de studie die past bij wat je later wilt gaan doen op Youngpwr.nl, het nieuwe platform met alle informatie over werken en starten met ondernemen.

Check de tips van Youngpwr!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.