Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Student Erik (14) brengt plaat uit

Student Erik (14) brengt plaat uit

Door Kim

Een gymnasiumdiploma op m'n dertiende is cool, maar een single op m'n veertiende is nog veel cooler, moet wonderkind Erik van den Boom (14) gedacht hebben.

Deze week bracht-'ie zijn eerste tranceplaat uit. Meteen wereldwijd, bij het label van Armin van Buuren.

En dat deed-'ie retegoed: z'n single Bliss kwam dinsdag binnen op de 95e plek van de iTunes-top 100. Z'n EP Take It (drie tracks) was die dag zelfs het meest gedownloade album.

Misschien heb je Bliss zelf al op de radio voorbij horen komen, want het nummer was deze week al op o.a. 3FM, Q-music en Slam FM.

Te druk voor een interview

Tijdens z'n eindexamens dit voorjaar had hij nog alle tijd voor een interview met ons, maar nu heeft-'ie het blijkbaar een stuk drukker: "Geen tijd meer voor, sorry" liet-'ie ons dit keer weten.

Z'n nieuwe studie Technische Natuurkunde in Delft slokt namelijk een hoop tijd op, vertelde hij eerder tegen de krant Metro: "Het is moeilijker dan op de middelbare school, maar tot nu toe gaat het prima. Ik produceer voornamelijk in het weekend, want doordeweeks ben ik druk met studeren en huiswerk."

De Wereld Draait Door

Erik kwam aan z'n platencontract bij Armada, Armin van Buurens label, dankzij De Wereld Draait Door. Toen-'ie daar dit voorjaar vanwege z'n eindexamens aan tafel schoof, mocht-'ie meteen wat van z'n muziek laten horen. Over Skype liet Armin van Buuren in de uitzending weten erg onder de indruk te zijn van z'n muziek.

Zo ontstond het contact en contract met de mensen van Armada. En nu dus een album onder de naam Erik Arbores. En -uiteraard- afgelopen maandag een nieuw gesprek bij De Wereld Draait door.

Clubs op Ibiza

Ambitie heeft-'ie zat: "Ik hoop het te gaan maken in de muziekwereld. Ook zou ik heel graag nummers produceren voor grote artiesten zoals Lady Gaga en Rihanna."

Tegen Powned zei hij: "Het zou heel grappig zijn als ik over een paar jaar doordeweeks in pak op de universiteit loop en in het weekend naar de hipste clubs op Ibiza vlieg om te draaien." Mooie plannen, al zal hij inderdaad nog een flinke tijd moeten wachten: op je veertiende mag je natuurlijk nog geen enkele club in. En voorlopig ook nog geen biertje drinken of shotje achterover slaan.

Gepubliceerd op 30 september 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

zijn muziekstijl vind ik maar saai niet echt bijzonder of vernieuwend maar natuurlijk wel interresant dat ie fokkin al heerst als 14 jarige.

12 jaar geleden

J.

J.

Erik Arbores? Die kerel heet Erik van den Boom, dat zou dus Erik Arboris (genitivus) moeten zijn, dat is letterlijk Erik van de boom, maar een ablativus zou op zich ook wel kunnen, waardoor het Erik Arbore wordt.

8-)

12 jaar geleden

W.

W.

Jupitus, je snapt zelf dondersgoed dat Arboris natuurlijk niet lekker klinkt. Mij viel het ook al op: Erik Boom. [b]huh?[/b]

Maargoed, het klinkt opzich wel lekker! En als je goed bent, maakt je naam niets uit.

12 jaar geleden

B.

B.

zucht.

Jaloezie:(

12 jaar geleden

S.

S.

Kvind het op zich best een lekker nummer,, luister altijd die original mix van ongeveer 6 minuten.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.