Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Start een Facebookgroep op school

Start een Facebookgroep op school

Door Pim

In Duitsland mogen ze dan misschien niet zo blij zijn met de combinatie school en Facebook, maar op mijn school maakt iedereen er dankbaar gebruik van. Massaal verenigen we ons in de beschikbare Facebookgroepen. Nu we allemaal weer een beetje gewend zijn aan 't saaie schoolleven is het dan ook hoog tijd om te kijken hoe je het netwerk optimaal kunt inzetten voor je eigen schoolsucces.

Een Facebookgroep voor je klas

Nu je ofwel elkaars bloed kunt drinken of natuurlijk gewoon lieve best friends for eváááh geworden bent, is het tijd om die vriendschap ook online door te zetten. Dat is heel makkelijk. Iemand maakt een Facebookgroep aan, voegt alle klasgenoten toe en let the magic happen!

Klasgenoten zullen vanzelf polls gaan maken om op die manier een klassenvertegenwoordiger te kiezen (en jou toevoegen als kandidaat zonder dat je dat wist). Of ze starten een haatcampagne tegen de biologieleraar die altijd teveel huiswerk geeft.

Ook een klassenuitje wordt een stuk makkelijker geregeld dan toen het nog allemaal via sms moest. Huiswerkvragen kun je er trouwens ook kwijt, maar die worden niet altijd serieus beantwoord, zo is mijn ervaring.

Een Facebookgroep voor je klas is trouwens ook goed voor 't groepsgevoel: meerdere malen heeft mijn klas het klassentoernooi gewonnen dankzij een enorm strakke voorbereiding via de Facebookgroep. Tegenstanders werden nauwkeurig geanalyseerd en het klassentenue tot op de puntjes uitgedacht. Zonder onze online groep hadden we niet gewonnen.

Een Facebookgroep voor je jaarlaag

Een speciale groep voor je hele jaarlaag is niet alleen leuk, maar zo waar nog nuttig ook. Die irritante biologieleraar, daar heeft namelijk niet alleen jouw klas last van, maar ook die andere twee. Voor de haatcampagne verbeterpunten krijg je dus meer input als je jouw posting in deze groep plaatst.

Zo zijn er wel meer dingen die zeer fijn zijn om met je hele jaarlaag te delen: de Zuid-Oost Nederland/Brussel/London/Rome/Examenreis en de benodigde planning krijgen in een dergelijke groep ook beter vorm.

Alles waar je hele jaarlaag voor nodig is: post 't hier en het komt in ieder geval tot leven. Er is altijd wel iemand die 't oppakt (zo'n overijverige klasgenoot bijvoorbeeld, die dan ineens best handig blijkt) en er verder mee gaat: naar de schoolleiding of een reisorganisatie.

Een Facebookgroep voor je hele school

Met deze groep moet je een beetje uitkijken. Naast dat 600 tot 1000 leden voor een groep een buitengewoon enthousiast aantal is, wordt dit ook gegarandeerd terror. Een beetje te vergelijken met zesdeklassers die de brugpiepers met huid en haar verslinden als ze voor hun voeten lopen in de gangen.

Het grootste probleem bij een Facebookgroep voor de gehele school: schoolgenootjes die normaal heel lief en stil in een hoekje van de aula leven - tezamen met hun Harry Potterboek, Gameboy en rozegroen gestreepte My Little Pony-tas - hebben opeens ook een mening over alles EN MOETEN DIE UITEN ALSOF CAPSLOCK STANDAARD AAN STAAT OP HUN TOETSENBORD.

Maar schrikt een portie terror je niet af en vind je het leuk om mensen he-le-maal gek te maken? Begin dan een groep voor je school: je gaat lol beleven!

Moraal van het verhaal

Mijn conclusie? Als er nog geen is, maak dan als de gesmeerde bliksem een Facebookgroep aan voor je klas én voor je jaarlaag. Je hebt er heel veel aan. Superhandig voor alles waar overleg bij nodig is dat niet in het mentoruur past: van huiswerk tot het afzetten van je biologieleraar. En een groep voor m'n school dan? Gewoon niet doen. Gekkenwerk.

Gepubliceerd op 6 november 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.