Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Start de week goed met een reset routine

Start de week goed met een reset routine

Door Lotte

Tegenwoordig vinden we selfcare steeds belangrijker: van een lekker gezichtsmasker tot een meditatie, het hoort allemaal bij selfcare. Iets wat hiermee te maken heeft en ik de laatste tijd steeds vaker tegenkom, zijn reset routines. Maar wat zijn dat precies?

Een reset routine bestaat uit bepaalde gewoontes die je uitvoert om alles weer even op orde te krijgen. Je drukt als het ware op de ‘resetknop’. Hoe deze routine eruit ziet, verschilt per persoon. Het ligt er net aan wat jij belangrijk vindt.

Reset routine

De meeste mensen voeren het uit op zondag. Sommigen nemen hier de hele dag voor, anderen hebben het daar iets te druk voor en resetten op de avond. Om jezelf wat extra te verwennen, kan je bijvoorbeeld een stukje gaan lopen, een boek lezen, of schrijf al je gedachten op in een notitieboekje, Het doel is om jezelf weer klaar te stomen voor de week. Je geeft jezelf een kickstart.

Ik heb het gevoel dat deze trend rond de coronatijd is begonnen. Het bestond voor maart 2020 vast ook al wel, maar vanaf dat moment zag ik het steeds vaker voorbij komen. Eerst vooral bij Amerikaanse en Britse YouTubers, maar al snel zag ik het ook op de Nederlandse kanalen verschijnen. Kunnen we ook weer iets aan het ‘corona heeft ook voor positieve dingen gezorgd’-lijstje toevoegen!

Zelf starten

Als ik het niet al te druk heb, probeer ik zelf ook een reset routine toe te passen. Meestal op zondag. Ik gebruik die dag dan geen social media en focus op de dingen die ik leuk vind om te doen. Als je er serieus over nadenkt om je eigen rest routine te creëren - maar je geen idee hebt hoe - begin dan eens met het maken van een lijstje met allerlei dingen waarvan jij blij wordt. Dingen die jou rustig maken. Kies er één (of meerdere) uit en probeer deze ergens op je zondag in te plannen.

Daarnaast kun je je to-do-lijst voor de komende week alvast bekijken en reflecteren op de afgelopen week. Welke taken heb ik vorige week laten liggen? Wat ging er goed in de afgelopen week? Wat moet er deze week gebeuren?  Schrijf het allemaal op. Je zou ook eens goed je kamer kunnen schoonmaken en een extra lange douche te nemen. Het kan allemaal!

Kleine disclaimer 

De meeste mensen voeren hun rest routine op zondag uit, maar doe vooral wat voor jou het handigst is. Een reset routine is persoonlijk en is voor iedereen anders: het één is niet goed, het ander is niet fout. Of je het nu op zondag of op vrijdagavond uitvoert, of je er een hele dag voor neemt of een uurtje, het kan allemaal. Daarnaast hoef je dit natuurlijk ook niet elke week uit te voeren, als het niet in jouw agenda past. Het moet je natuurlijk geen extra stress opleveren. Het is gewoon niet realistisch om te denken dat dit altijd gebeurt, en dat is ook niet erg. Wees vooral niet te hard voor jezelf.

Nog meer inspiratie nodig? Kijk eens op YouTube. Daar vind je genoeg voorbeelden. Schrijf de dingen die jou handig lijken op en probeer het gewoon eens uit. Misschien sta jij dan elke maandag toch net iets vrolijker op. 

Lees ook
Zen de toetsweek door

Gepubliceerd op 21 november 2021
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.