Spoedcursus saaie les overleven

Spoedcursus saaie les overleven

Er zijn originelere dingen te verzinnen dan dit.De les is amper begonnen of je kunt je ogen al niet meer open houden. Hoe overleef je de saaiste lessen van de week zonder in slaap te vallen?

Nee, dit is niet het nieuwste boek in de 'Hoe overleef ik'-serie van Francine Oomen, maar een spoedcursus overleven. De straf voor in slaap vallen is meestal immers onmenselijk hoog.

Tip 1: luister muziek

Luister muziek op je iPod of op een ander blits mp3-apparaatje tijdens je les. Dit moet je natuurlijk niet doen als je aantekeningen moet maken voor een toets, maar wel als je tijdens je les moet werken aan opdrachten.

Ik heb namelijk de neiging om in slaap te vallen als ik zelfstandig moet werken. En dan krijg je natuurlijk beschamende situaties: "Meltem, slapen doe je maar in de nachtelijke uren. Niet tijdens mijn les", dus dat bespaar ik mezelf liever. Vraag vooraf wel even toestemming. Voor je het weet, wordt jouw mp3-speler ingenomen...

Tip 2: speel een spelletje

Speel een spelletje met je buurman of vrouw op een leeg vel papier. Verreweg de beste manier om wakker te blijven, want zo blijven je hersenen actief - maar dan vanwege iets leuks.

Eén van mijn favoriete spellen is kamertje verhuren, het makkelijkst te spelen op een papiertje uit je wiskundeschrift en bovendien zeer verslavend. Pas op, straks speel je alleen maar dit spelletje!

Tip 3: maak je huiswerk

Maak huiswerk voor een ander vak tijdens de saaiste les van de week. Neem bijvoorbeeld wiskunde. Je leraar vertelt jullie om de sommen voor de volgende les te maken, maar ondertussen maak jij je huiswerk voor het volgende uur.

Kijk, zo voorkom je strafwerk bij het andere vak én doe je tenminste iets nuttigs.

Tip 4: plaag tot-'ie staakt

Plaag je docent en misschien stopt hij wel met de saaie les en wilt hij of zij iets anders met jullie doen. Voorbeeld: met de hele klas tijdens Natuurkunde gaan zoemen als een bij. Als de docent iets vraagt, antwoordt jij met: 'Zoooeeeeeeeeeeeeeemmmm'.

PAS OP! Alleen deze tip gebruiken bij docenten die wel van een lolletje houden. En kom met een goed alternatief ("laten we ijs gaan eten!") zodra hij opgeeft.

Tip 5: neem de uitleg op

Helpt het allemaal niets en wil je wel gewoon slapen? Hoe belangrijk de les ook is? Neem alles dan gewoon op met je mobiel. Universiteiten en hogescholen maken hier al uitvoerig gebruik van en plaatsen  hoorcolleges op het internet. Dat worden ook wel 'digitale hoorcolleges' genoemd voor de luie student die geen zin heeft om 08:30 uur op school te zitten. Zij wel!

Wees wel voorzichtig met rumoer in de klas, voor je het weet overstemt het geluid van je buurman of vrouw de stem van de docent. Voor de rest: slaap lekker.

Heb jij nog meer tips? Plaats die dan bij de reacties en help je mede-scholier!

Gepubliceerd op 3 november 2011
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

C.

C.

Mijn schriften zijn net kleine kunstwerkjes.
In een vorige leven was ik zon monnik die van die Kaligrafie letters maakte geloof ik xD
Owja en Filosofie is cool!
Xx

10 jaar geleden

H.

H.

ik was in mijn vorige leven ook een monik ik had jou gezien we zaten bij elkaar op de kamer was wel gezeliig je was wel zwaar alcholistis maar ja.

ik moet je altijd redden je had jezelf helemaal onder getaoeerd

xxx je kamergenoot uit je vorige levennog een fijn leven verder hoop dat we elkaar tegen komen in ons volgend levenbye

5 jaar geleden

P.

P.

filosofie?

5 jaar geleden

S.

S.

Niet te vergeten: een goede nachrust. Oftewel: mobiel uit en niet naast je bed.
Verder: mag ik mijn complimenten geven voor het ubercute alternatief 'laten we ijs gaan eten!'. Ik denk dat iedere leraar daar de charme van begrijpt.

10 jaar geleden

H.

H.

RARE REACTIE HOEZO MAG IK MIJN IPHONE 3 NIET LANGS MIJN BED HEBBEN LIGGEN (NIET DAT IK VAAK BERICHTEN KRIJG) MAAR ALS NOG VIND HET NIET KUNNEN . MIJN VRIENDIN PATTY KOOT VIND HET OOK NIET KUNNEN

5 jaar geleden

D.

D.

Heb ik ook erg last van, vooral bij vakken als wiskunde, filosofie e.d.
Een tip: ga achterin zitten en slaap lekker. :)

10 jaar geleden

P.

P.

sowieso ben jij niet zo stoer, de echte stoere mensen zoals ik gaan gewoon voor in de klas slapen MVG PATTY KOOT

5 jaar geleden

E.

E.

Ik weet niet hoe het in andere scholen zit, maar bij ons worden gsms, iPods, mp3's, mp4's, ... niet toegelaten, als je wordt betrapt ben je je die kwijt tot het einde van de dag of zelfs een hele week. Als we een spelletje spelen pakken ze dit af en gooien ze het weg, huiswerk wordt afgepakt, en dan mag je het als je je huistaak moet inleveren gaan uitleggen bij de leraar, waardoor je vaak straf krijgt. Bij veel leerkrachten is het lesgeven en niets anders, en na een tijdje (bij de leerkrachten die tip 4 wel 'toelaten') worden deze ook kwaad, opnemen is ook geen optie, het is vaak zo luidruchtig dat als je het al wil opnemen, het wordt overheerst door het lawaai. Nu kan je zeggen dat onze school streng is, maar er is gewoon veel dicipline aanwezig, deze tips zijn gewoon slecht.

10 jaar geleden

L.

L.

je kunt wel oortjes indoen en zo'n muts met oorkleppen opzetten en zeggen dat je het koud hebt. Niemand die het ziet ;-)

8 jaar geleden

H.

H.

wat is een gsm?

5 jaar geleden

L.

L.

sad life echt triest gewoon maarja als je hem wel mee mag dan zijn alle kinderen binnen de kortste keren zo verslaafd dat ze trots zullen zijn als ze 1 keer een telefoonloze pauze houden

3 jaar geleden

F.

F.

heb al een een mooie verzameling haakwerkjes door saaie lessen

10 jaar geleden

H.

H.

wat zijn haakwerkjes?

5 jaar geleden

G.

G.

Chocolade eten in de pauze.
wel puur en dan positief denken.
chocolade brengt geluk.
ik heb het ervaren

10 jaar geleden

H.

H.

dan word je dik?en dat mag niet dus ja geen chocolade voor jou lekkerding?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????i love you wij gaan trouwen wamneer eigeblijk lekkertje??????????????

5 jaar geleden

K.

K.

gewoon even op de wc gaan poepen ofzo, dat helpt tegen saaie les. Dan heb je gewoon even een momentje voor jezelf weet je wel.

8 jaar geleden

H.

H.

wat voor soort drol moet ik dan poepen?....

5 jaar geleden

I.

I.

Wat is dit voor onzin. Gaan jullie lekker vervelen tijdens de les en dan later een uitkering trekken. Succes.

8 jaar geleden

H.

H.

ik vind dat niet slim van jou jij denkt te ver door.

dat betekent toch nog niet dat je een uitkering krijgt....

wat is een uitkering eigenlijk???????????????

5 jaar geleden

A.

A.

Deze tips had ik wel nodig

6 jaar geleden

G.

G.

ik heb allemaal tekeningen in mijn schrift staan en dat is voor elke les waar ik me bij verveel of ik ik ga gewoon lekker op me handen zitten tekening of met een leerling naast me praten of gewoon een slimme tip ga muziek luisteren of Meld je ziek :)

6 jaar geleden

P.

P.

maar gipsy kunt u dan niet beter een tatoe laten zeten.

5 jaar geleden

H.

H.

mag ik die tekeningen zien? ze lijken mij heel mooi!

5 jaar geleden

K.

K.

Neem gewoon je bed mee naar school.
ken je slapen wanneer je maar wilt.
oh ja en moet je je kussen niet vergeten natuurlijk.
of ga gewoon naar de wc bouten of zo :)

Maar je kan ook propjes op de kinderen uit je klas gaan gooien kan je nog een beetje lachen kan ook met gum :) :) :) of verstop je telefoon en ga op je telefoon zitten :)

6 jaar geleden

L.

L.

ik ga altijd naar mijn vriendje flynn

6 jaar geleden

K.

K.

lol... mijn vriendje zit in mijn klas e bij bio pesten we de docent een beetje door te zoenen enzo... want dan zeggen we het is toch bio? en andere steletjes gaan dan ook zoenen! dan word hij bos en aat uit de les! yeeeeeeeey

6 jaar geleden

H.

H.

ik vind het een beetje raar dat u gewoon naar uw vriendje gaat hoor maar maak het wel gezellig.

5 jaar geleden

L.

L.

Doe steeds als de docent je kant op kijkt net alsof je slaapt of begin mega hard te snurken.

5 jaar geleden

A.

A.

Bedankt voor de tips. Ik zit nu in een saaie les dussssss. Tanksssss!!!!!!

5 jaar geleden

H.

H.

ik vind het schandalig dat u gewoon op u telefoon zit op wat dan ook terwijl u in een les zit dat is erg schandalig ik weet waar u woont en welke school dus ik ga het melden ik ben namelijk JE LERAAR...................................

5 jaar geleden

H.

H.

reactie

5 jaar geleden

P.

P.

Als ik mij verveel dan ga ik Henkina slaan ALS U HET DAAR NIE MEE EENSBENT DAN HEEFT U PECH

5 jaar geleden

H.

H.

ik ben het daar niet mee eens patty dat is erg schandalig

5 jaar geleden

P.

P.

lalallalalallalallalallalallalallalalallalalallalalallalalallalalallalalallalallalalallalalalallalalallalalallalalalallalalalallalalalallallalallalalllallalallalallallallalalallalallala

5 jaar geleden

P.

P.

Hallo ik vv me hebben jullie tips

5 jaar geleden

F.

F.

Hooi henkina

5 jaar geleden

A.

A.

Kijk de hele les naar 1 leerling. Misschien ontdek je wel dat hij/zij rare of aparte dingen doet!

5 jaar geleden

S.

S.

Echt heel erg bedankt het Was nuttig

4 jaar geleden

M.

M.

Wajoo ik ben alsnog in slaap gevallen

4 jaar geleden

M.

M.

hello, everbody

4 jaar geleden

B.

B.

ze hebben allemall geholpen vooral die van dat staken thanks

4 jaar geleden

C.

C.

wat een rottig spoedcursus ik denk dat ie over de datum is!!!

4 jaar geleden

S.

S.

beste dingen ook dat met dat zoemen heeft gewerkt

4 jaar geleden

H.

H.

Heb je dit wel ooit een uitgeprobeerd

4 jaar geleden

B.

B.

ik vind dit onzin

4 jaar geleden

R.

R.

hallo, ik heb even een mededeling. Wie gaat er nou als ie zich verveelt huiswerk maken. Het is een veel beter idee om de leraar (docent) te plagen tot dat deze je er uit stuurt.

3 jaar geleden

J.

J.

Ik ga gwoon altijd tijdens een saaie les een spelletje spelen op mijn laptop :)

3 jaar geleden

B.

B.

love you

3 jaar geleden

B.

B.

ik heb straf gekregen

3 jaar geleden

sarah

sarah

ga skribble.io spelen met je vrienden op je laptop

9 maanden geleden