We hebben niet alleen een nieuwe site, we hebben ook een nieuwe start gemaakt met ons Instagram-account. Wil je elke dag beginnen met een meme? Nieuws en blogs zien? En soms een handige story of video voor school?


Volg ons nu

Snapchatvrienden: ben jij voor een vuurwerkverbod?

Door Jasper

Het is weer dé tijd van het jaar voor veel mensen: het kopen en af steken van vuurwerk. Voor sommigen is dit een echt hoogtepunt in het jaar: honderden euro's worden in potten en pijlen geïnvesteerd. Niet iedereen is echter voorstander van vuurwerk bij de jaarwisseling en daarom wordt er over een verbod gesproken. Wij checkten hoe onze  Snapchatvrienden hierover denken.

 

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat.

Het hoort erbij

De eerste reactie komt van Laura. Zij is tegen een verbod, want vuurwerk is voor haar echt onderdeel van het feest dat gevierd wordt. Bovendien steek je het zelf af dus heeft de persoon zelf ook een rol in de eigen veiligheid.

 

Speciale plekken

Wat je ook hoort is dat er locaties zijn waar je wél of geen vuurwerk mag afsteken. Bijvoorbeeld in de buurt van een ziekenhuis of dierenasiel. Jary is wel voorstander van zulke vuurwerkvrije zones en dus voor een (gedeeltelijk) verbod op vuurwerk.

Hoe steek je het af?

Tegenover Jary staat Rick. Hij is een voorstander van het flink afsteken van vuurwerk. Desondanks ziet hij wel in dat er bij verkeerd gebruik van vuurwerk gevaren aan zitten. Maar zolang het op de goede manier wordt afgestoken, is er niks aan de hand!

Soorten vuurwerk

Voor Kim, en voor de huidige wet, is het belangrijk wat voor vuurwerk het is. Vuurwerk dat je bij de lokale winkel kan kopen, moet volgens haar niet worden verboden. Het andere soort vuurwerk, illegaal vuurwerk, moet juist flink op gestraft worden.

Veiligheid

Ook Pieter-Eelke vindt het belangrijk dat men veilig met de knallers en fluiters omgaat. Wij en de dieren moeten er niet door geraakt worden natuurlijk. Nu maar hopen dat je hond of vriendin niet in paniek raakt bij de eerste de beste knal... 

Lekker knallen

Onze vrienden zijn, een uitzondering daargelaten, zeer eensgezind. Vuurwerk afsteken hoort echt bij Oud en Nieuw. Toch wordt er ook veel gewezen op de veiligheid; het moet goed afgestoken worden. Wij hopen dat iedereen dat laatste in ieder geval goed in de oren knoopt en er, op welke manier dan ook, een mooi feest van 31 december maakt!

Een fijne jaarwisseling!

Scholieren.com is voor scholieren, maar net zo goed door scholieren. Daarom mag onze Snapchatkliek wekelijks een zegje doen over zaken die jongeren aangaan. Wil je voortaan meepraten? Voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Gepubliceerd op 30 december 2017