Smoorverliefde scholieren

Smoorverliefde scholieren

Onder de tl-balken van de school lopen wij, jongens en meisjes der aarde. Ons afvragend hoe je moet zoenen en of die ene jongen al seks heeft gehad. Liefdes ontstaan tussen bekliederde bankjes en verschillen als dag en nacht. Hier vier varianten op dat ene begrip. Een stelletje zijn.

Het zijn de tweetallen die de eenzamen jaloers maken. Die tweetallen die het schoolleven ook wat leuker maken. Waarover gepraat kan worden. Iedereen in school is samen, maar wil eigenlijk met dezelfde alleen zijn. Een iemand, die je je liefste kan noemen.

Stelletje 1: iemand om te knuffelen

Allereerst heb je de zoetjes die elkaar hangend tegen de kluisjeswand leren kennen. Het meisje knippert met haar wimpers die als stencilmachines zwarte stipjes maken op haar huid. Hij pakt haar hand, maar blijft een meter van haar af staan. Die ruimte heet bewondering.

Ze lopen hand in hand door de school en zoenen schuchter tegen de terugkerende kluisjeswand. In de klas luisteren ze naar gitaarmuziek en hese stemmen uit één iPod. Zij draagt jurkjes en maakt veel foto's. Hij wil nooit op de foto maar doet het toch, voor haar.

Stelletje 2: om de ervaring

Daar tegenover staat het meisje met afgetrapte Uggs. Ze heeft een dozijn vriendinnen waarmee ze Sex and the City kijkt, make-upt en jongens bespreekt. De populairste krijgt de meeste kans. Eenmaal veroverd, roken ze samen sigaretten in Nickelson-jassen. Waar ze dan later deo op spuiten omdat hun moeders het niet mogen ruiken. Ze zoenen elkaar als mensen kijken. Als het iets uitmaakt.

Zij schuurt haar billen tegen zijn kruis en hij kust haar elke dag versgewassen Andrelonharen die ze steilt. Ze accepteren van elkaar dat ze over elkaars schouder uitkijken naar een beter iemand. Alvast wuiven wanneer ze zo iemand zien.

Stelletje 3: soulmates

Foto: Noize Fotography, Flickr, CC-BYWazige knuffeltjes die zichzelf al denken gevonden te hebben, kruipen bij elkaar op schoot op de bankjes in de aula. Likken elkaars gezicht en praten over maatschappelijk verantwoorde onderwerpen. Ze dromen over verre reizen en een leven buiten school. Nemen broodjes gezond uit de kantine en halen smoothies uit de supermarkt. Ze maken huiswerk in hun ondergoed op bed.

Zij inspireert hem om zijn dromen te volgen en hij bevestigt haar in alles wat ze wil gaan doen. Ze voelen zich zielsverwanten, gaan zo op in elkaar dat ze geen vrienden meer hebben en hun verjaardagen vieren met wortelnotentaart, familie en elkaar.

Stelletje 4: zuivere slimpies

Dan zijn er ook nog onzekere druifjes. Ze leren elkaar kennen doordat hij haar bijles geeft in een muf lokaal, waar het enige wat straalt hun ogen zijn. Dan gaan ze in het fietsenhok praten. Eenmaal thuis sms'en ze elkaar quotes uit Franse boekjes.

Zij ontwijkt hem op school omdat ze niet weet wat ze in de wandelgangen tegen hem moet zeggen. Teveel nadenkt over wat mogelijk mis kan gaan. Eenmaal de prilheid doorbroken, zijn ze niet meer te scheiden. Bloeien ze op uit onzekerheid en gaan ze stralen door zoveel aandacht.

En jij? Kijk je nu met argwaan naar je Uggs en draag je voortaan maar Vans om je relatie te redden? Past jou verkering in dit plaatje of is het duizend keer leuker en beter en geweldiger? Reageer hieronder!

Gepubliceerd op 28 september 2012

REACTIES

J.

J.

Annemieke, werkelijk praaachtig geschreven! Echt heul mooi en angstaanjagend kloppend.

11 jaar geleden

A.

A.

Geweldig! Ik ga toch voor de soulmates, als ik mijn relatie in een van de 4 'hokjes' moet stoppen :) En inderdaad, echt top geschreven! En wat er in de soulmates staat, klopt eigenlijk wel... #Geweldig!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.