'Seksles op Schooltv geen probleem'
De sekslessen van het typetje dr. Corrie in het Schooltv-Weekjournaal van NTR moeten gewoon kunnen, vindt het kabinet. Dr. Corrie geeft scholieren van 9 t/m 11 jaar op een grappige manier informatie over relaties en seks, maar niet iedereen blijkt daar gelukkig mee te zijn.
Zo stelde een Tweede Kamerlid van de ChristenUnie er Kamervragen over en werd op internet de petitie stopdoktercorrie.nl geopend. "Dokter Corrie doet ordinair en raar over pubers en seks. Voor Dokter Corrie is seks een grap, that’s all. Daarom: STOP DOKTER CORRIE", zo is te lezen in de online petitie.
Maar staatsecretaris van Onderwijs Sander Dekker ziet het probleem niet zo. Hij wil dan ook niet met de makers van Schooltv-Weekjournaal om de tafel gaan zitten om de werkwijze van dr. Corrie te bespreken. "Die verantwoordelijkheid ligt bij de omroepen zelf", zo vindt Dekker.
Volgens de staatssecretaris kunnen leraren via de nieuwsbrief van Schooltv op de hoogte blijven van de onderwerpen die dr. Corrie gaat behandelen. Ook mogen docenten de items vooraf bekijken, zodat ze weten wat ze kunnen verwachten.
Ingewikkeld
Het kenniscentrum voor seksualiteit Rutgers WPF, dat de NTR adviseert op de inhoud van het item met dr. Corrie, merkt dat zo'n 10 tot 15 procent van de ouders liever niet wil dat de school seksuele voorlichting geeft. "Maar", zegt een woordvoerder van Rutgers WPF tegen Scholieren.com, "kinderen die op jonge leeftijd goede informatie krijgen, zijn later beter voorbereid op hun seksuele leven."
Volgens de zegsvrouw is dr. Corrie ook nooit in het leven geroepen om seksuele voorlichting op school te vervangen. "Het is een vertrekpunt. Leraren kunnen de items aangrijpen om er daarna verder over door te praten."
Filmpje: dr. Corrie over zoenen
Filmpje: dr. Corrie over de eerste verkering
Ben jij op zoek naar een onderwerp voor je profielwerkstuk, maar weet je niet waar te beginnen? Bij de Universiteit Twente vind je volop inspiratie. Van organen op chips tot fast fashion tot het programmeren van een robot – er is altijd wel een onderwerp dat bij jouw interesses past.

1 seconde geleden
M.
M.
Seksuele voorlichting in 3 minuten kan nooit goed zijn. Bovendien vind ik het in de eerste plaats aan de ouders om kinderen seksuele voorlichting te geven en seksuele moraal bij te brengen. Lang niet iedereen is het eens met deze 'doe vooral wat je lekker vindt en seks op 16e is prima'-voorlichting. In de tweede plaats is het aan de leerkracht zelf om te bepalen wat het juiste moment is voor deze voorlichting en of de klas eraan toe is. Van mij mag dit platte programma direct afgeschaft worden. Wat voor lieden zitten daar eigenlijk bij Rutgers WPF? Open deuren intrappen als: "kinderen die op jonge leeftijd goede informatie krijgen, zijn later beter voorbereid op hun seksuele leven." dat kan iedereen. Iedere ouder snapt dat goede informatie belangrijk is. Echter, over de definitie van 'goede informatie' willen de meningen nog wel eens verschillen.
11 jaar geleden
AntwoordenE.
E.
Nou, ik heb de filmpjes bekeken en ik vind er niks ordinairs aan! Ze hoeven op deze leeftijd echt nog geen hele uitleg te krijgen over hoe het allemaal moet, want daar zijn ze later pas aan toe. Voor nu helpt dit programma met het introduceren van het onderwerp. Als ze het niet in deze filmpjes zien (die speciaal voor kinderen zijn gemaakt), ontdekken ze het op een andere manier (films, tv, internet) die veel minder 'kindvriendelijk' kan zijn. Voor kinderen werkt het bovendien veel beter als dingen met humor worden gebracht.
11 jaar geleden
AntwoordenM.
M.
Nou in andere filmpjes legt ze anders wel uit hoe het allemaal moet.
Ouders die het wel vinden kunnen moeten het maar aan hún kinderen laten zien, maar SchoolTV mag dit niet tegen de wil van de ouders aan kinderen opdringen.
11 jaar geleden
G.
G.
ach zeur niet zo kind!
11 jaar geleden
Tim
Tim
Hè bah.
11 jaar geleden
Antwoorden