Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Schoolvolk: de onhandige roostermaker

Schoolvolk: de onhandige roostermaker

Door Bram

"Goedemiddag jongens en meisjes, fijn dat jullie allemaal gekomen zijn. Jullie vragen je natuurlijk allemaal af waarom jullie hierheen moesten komen om vier uur 's middags. Ik moet nog een paar mededelingen doen, maar ik kon dit uurtje niet eerder inroosteren, helaas. Sorry."

Om de week kruipen Joca en Bram in het hoofd van een ander schoolvolktype. Eerder al de Poolse Poetsvrouw en de a-technische ICT'er, deze keer de onhandige roostermaker die alle lesuren door elkaar haalt.

"Allereerst hebben jullie als het goed is een mailtje ontvangen over jullie proefwerkweek. Die moet helaas een week verplaatst worden. Kijk, voor de proefwerkweek had ik een prachtig rooster, maar net voordat ik het op kon slaan duwde ik met mijn knie per ongeluk tegen het power-knopje van mijn computer. Pure pech dus.

Eigenlijk was dat nog niet echt een probleem: ik had hem al een keer uitgeprint en op mijn bureau gelegd, dus ik had een reserve-exemplaar. Maar helaas heb ik met mijn elleboog mijn koffie omgestoten, en daardoor is ook het uitgeprinte rooster onleesbaar. Nu moet ik dus een nieuwe maken, maar dat kan nog wel even duren. Het is een beetje puzzelen.

Ja, zo moet je het eigenlijk zien. Het is een hele moeilijke puzzel. Een soort kruising tussen een sudoku en een kruiswoordraadsel. Ik ben dan ook dol op sudoku's en kruiswoordraadsels. Jammer genoeg kan ik ze bijna nooit maken, omdat ze altijd achter in de krant staan. En als ik dan weer eens door mijn wekker heen slaap, nou ja... Dan heb ik daar geen tijd voor natuurlijk.

Enfin, verder niet belangrijk. Ik ben inmiddels ook bezig met een nieuw rooster voor na de proefwerkweek. Hier werd door verschillende mensen om gevraagd, zeker door de vijfde klas waarin veertig leerlingen voor drie vakken tegelijk staan ingeroosterd. Sorry daarvoor. Als jullie trouwens de volgende keer nog klachten hebben, kunnen jullie me dat mailen. Ik word altijd afgeleid door die grote groepen leerlingen die in mijn kleine kamertje staan te klagen over lokalen en roosters. En hoe moet ik nou weten of jullie docent afwezig is? Kun je dat niet bij de receptie gaan vragen, ofzo? 

In de uren dat ik wél met rust gelaten werd, heb ik gewerkt aan iets nieuws: de roosters komen binnenkort ook in Magister te staan. Ik kreeg een jaar geleden dat verzoek en heb nu door hoe het allemaal werkt. Na de proefwerkweek kunnen jullie dus via Magister zien wat je nieuwe rooster is. Ik zal even laten zien waar dat dan staat hier op het scherm.

Zie je: hier, bij het knopje Agenda. Ja, let wel even op. Ik heb tijdens het testen een foutje gemaakt waardoor er nu staat dat jullie drie pauzes hebben op een dag, in plaats van twee. Van die laatste pauze hoef je je dus niets aan te trekken, die hoort daar niet. - Hé, waarom gaan jullie er nou allemaal vandoor? Er is nu dus géén pauze, ik heb een heel lesuur vol uitleg over het rooster gepland. Er hoort daar gewoon een lesuur te staan in jullie roosters!'' 

Gepubliceerd op 15 januari 2014
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

Niet geloofwaardig.

8 jaar geleden

M.

M.

Best wel herkenbaar, zeker dat meerdere lessen tegelijk hebben

8 jaar geleden