Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

School in Den Bosch stelt pizzaverbod in

School in Den Bosch stelt pizzaverbod in

Door Wayne

Het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch heeft een verbod op pizza's ingesteld. Waarom? De conciërge kreeg er schoon genoeg van om die pizzadozen steeds op te ruimen nadat de leerlingen het lieten rondslingeren.

Tijdens de stuntweken van pizzaketen Domino's namen de leerlingen massaal pizza's mee naar school. En omdat wij scholieren zo'n troep maken duurde het ook niet lang voor de bekende Domino's-dozen door de school slingerden. En daar werd de conciërge dus niet zo heel erg blij van. De arme conciërge moest soms wel vijftig tot honderd pizzadozen per dag opruimen, pizzaresten niet uitgesloten. Daarom heeft de school, voordat de stuntweek van Domino's weer begon, een verbod op pizza's ingesteld.

Snel, lekker, goedkoop en dichtbij

De vestiging van Domino's pizza in Den Bosch ligt slechts één straat van de school verwijderd. Binnen slechts vier minuten lopen (of één minuut rennen) kunnen de leerlingen dus grijpen naar hun kazige hemel op deeg. In het Brabants Dagblad meldt één van de leerlingen: "Ik ga altijd naar Domino's als het stuntweek is. Het is betaalbaar en lekker." 

Begrip van de leerlingen

Conrector Van Der Wielen van de school laat weten dat de leerlingen wel begrip voor de maatregel hebben, zij zullen de pizza voortaan ergens anders opeten. Of de school bang is dat de leerling dan een alternatief zal zoeken, zoals de nabijgelegen Burger King of Starbucks, laat de conrector weten: "Leerlingen nemen geregeld lekkere hapjes mee van winkels in de buurt van de school. Die hapjes zitten meestal in kleinere verpakkingen dan die immense pizzadozen, dus dat is geen probleem. Misschien een idee voor de pizzaboer om de pizzapunten in handzamere verpakkingen aan te bieden voor de hap-slik–weg verkoop. Een tip waar nog niet veel mee gedaan is!" 

We hebben Domino's benaderd voor een reactie, maar zij hebben helaas nog niet gereageerd.

Gepubliceerd op 24 maart 2016
ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.