School, ik mis je

School, ik mis je

Het is de droom van menig scholier: lekker thuis chillen en niet naar school hoeven. Ik kan je uit je droom helpen. Door vervelende omstandigheden zit ik inmiddels twee weken thuis en eigenlijk verveel ik me kapot. Juist nu ik niet ga, zie ik hoeveel school voor mij betekent.

De eerste paar dagen vond ik het echt heerlijk om te nietsnutten. Geen toetsen, geen vervelende docenten die aan je hoofd zeuren en geen les op onmenselijk vroege tijdstippen. Ik schoof mijn huiswerk onder m'n bed; lekker uit zicht, want ik hoefde er toch een tijdje niet aan te werken. Ik reed op mijn fiets naar de Appie en haalde gelijk drie zakken XL Lays-chips. Chips, bed, Netflix, go. Chillmodus: aan!

Vierkante ogen

Zo zat ik dus drie dagen lang urenlang te snacken in bed terwijl ik ondertussen series keek op Netflix. Ik voelde me heerlijk. Oké, ik voerde dan wel helemaal geen zak uit, maar ik was stressvrij en alle kilo's die ik verloren was door die spanning op school kwamen er weer aan. Ik paste eindelijk weer in mijn spijkerbroek. Ondertussen groeide de berg huiswerk onder mijn bed.

Na drie dagen had ik vierkante ogen, omdat ik zo'n beetje alle toffe series op Netflix had bekeken. Ik vond dat het een beter idee was om iets nuttigs te gaan doen. Ik schrok me dood toen ik bedacht dat er eigenlijk niets te doen was: mijn vrienden zaten op school, dus daar kon ik niet mee afspreken. Mijn deadlines voor werk had ik al af en mijn ouders waren niet thuis. 

Kapotte auto

De dagen erna deed ik eigenlijk niets behalve eten, drinken, douchen en lezen. De lunch werd mijn favoriete moment van de dag, want dan kon ik in ieder geval eten maken en had ik wat te doen. Ik begon me steeds nuttelozer te voelen en vooral loner. Het leven van de mensen om mij heen ging namelijk door, en het mijne stond stil. Ik begon mijn klasgenoten te missen en de routine van 's ochtends de tram pakken en 's middags weer terug. Zelfs de lessen van die vervelende docent leken zo slecht nog niet.

Eigenlijk is school veel meer dan alleen vervelende leraren en torens huiswerk: het is een weg naar een doel. En sinds ik aan de kant van die weg stond met een kapotte auto, voelde ik me dus nutteloos. Dagenlang chillen klinkt misschien verleidelijk, maar zonder school en alle gezelligheid daaromheen op het programma gaat het echt al snel vervelen. Ik had niet verwacht dat ik dit ooit zou gaan zeggen, maar: school, ik mis je.

Gepubliceerd op 24 november 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

V.

V.

waarom ging je niet naar school? wat voor omstandigheden? leg eens uit?

9 jaar geleden

J.

J.

ze wil het niet delen oke, jemig sommige mensen, als ze het wou delen had ze het wel gedaan miss wil ze het wel helemaal niet delen -_-

9 jaar geleden

L.

L.

Goed geschreven. Alleen jammer dat je niet wilt delen waarom je thuiszit...

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.