Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Scholieren.com totaal vernieuwd!

Scholieren.com totaal vernieuwd!

Door Simon

Zoals je kan zien: Scholieren.com is totaal vernieuwd! Behalve het logo en het forum is werkelijk alles anders en -naar ons idee- ook beter. Wij hopen dat jullie daar ook zo over denken. Wat er veranderd is en waarom lees je hier.

Om te beginnen: de lancering is vandaag, maar wij bouwen en ontwikkelen gestaag door. Het belangrijkste voor nu is dat alles in basis goed werkt in alle browsers. Wij hebben hard en zorgvuldig gewerkt, maar er zitten ongetwijfeld nog vele kleine en hopelijk niet al te veel grote bugjes in onze nieuwe site.

Gaat er iets fout? Begrijp je iets niet? Je kan -zonder account- reageren in het speciale wisselforum:

Scholieren.com Total Make-Over: Feedback & Toejuich.
Klopt: je mag daar ook gewoon even melden dat je het mooi vindt. :)

L'Histoire de make-over total

Het begon op een zonnig terras mei 2011 met de opmerking van oprichter Jon: we hebben de site altijd zelfstandig doorontwikkeld, is het niet eens leuk om er een professionele outsider een blik op te laten werpen?

Zo raakten we in gesprek met interactief ontwerpbureau GRRR uit Amsterdam en de Amerikaanse usability expert Diane Peters (ook gevestigd in A'dam). De conclusie: alles moet anders.

Je kan het zo zien: Scholieren.com bestaat sinds 1998 en is sindsdien eindeloos doorontwikkeld tot een supersnelle en overzichtelijke informatie-database (met uiteraard de nodige coole extra's). Dat functioneerde prima, totdat je onder de motorkap dook om iets aan te passen en verdwaalde in de waanzinnige jungle die daar was gegroeid.

De verouderde techniek begon vernieuwing in de weg te staan en de structuur van de vertrouwde site was geheel en al gericht op het vinden van een boekverslag of werkstuk, terwijl voor handige en toffe extra's geen logische plek was.

Sindsdien: hebben we de complete database van de grond en het CMS (waarmee onze medewerkers de site 'bedienen') van de grond af aan opnieuw opgebouwd en in gesprek met GRRR en Diane gekozen voor een betere structuur en een nieuw design.

Maanden en maanden teamwerk die toeleiden naar deze dag.

What's new?

De belangrijkste nieuwste functionaliteiten..

1. Het design. Het meest opvallende: de nieuwe look. Het gaat niet alleen om mooi, het ontwerp is ook functioneel: een groter lettertype, overzichtelijker en visueler. De boekenkaften, foto's van personen, afbeeldingen bij vakken en de presentatie van de blogs op de voorpagina. Scholieren.com wordt prettiger om te browsen, op zoek naar inspiratie.

2. Een megasize dropdown menu. Muis over de menuknoppen en er verschijnt een informatief menu met links naar alle belangrijkste en handigste informatie die we je te bieden hebben.

3. Voor ieder vak een pagina. Surf maar eens naar Scholieren.com/wiskunde, /geschiedenis of /frans. Je vindt er overzichtelijk alle onderwerpen, personen, methodes, boeken en werkstukken die bij dat vak horen.

4. Alles over één onderwerp bij elkaar. Het idee is simpel en zo handig. Over ieder onderwerp waar je voor school druk mee bent een centrale pagina, alle boeken, werkstukken en films over de Tweede Wereldoorlog, drugs, anorexia of welk ander onderwerp netjes op een rijtje.

5. Zoek een goed boek. Blader bijvoorbeeld door de genres en gebruik de filteropties! Je kan filteren op taal, maar ook op het aantal pagina's, jaar van uitgave, onderwerp, of het boek verfilmd is en of we er minimaal 1 boekverslag van hebben.

Het favoriete boek van Ibrahim: Knalhard van Caja Cazemier.6. Inspiratie: Boekenvideo's. Bijna 200 scholieren vertelden in één minuut over hun favoriete boek. In samenwerking met WhyILoveThisBook. Zie het boekenvideo-overzicht (in ontwikkeling) of bekijk bijvoorbeeld de videorecensies van Caja Cazemiers Knalhard en Verhulsts Godverdomse dagen op een godverdomse bol.

7. Personenpagina's. Carry Slee heeft eindelijk haar eigen pagina, waar je al haar boeken vindt, maar ook de werkstukken die er over haar geschreven zijn. Carry is niet de enige, ook de filosoof Aristoteles, president Obama, Kluun en -vooruit dan maar- Adolf Hitler hebben hun eigen pagina op Scholieren.com.

8. Profielen! Maak een profiel aan en stem op een boek, beoordeel een werkstuk en upload versneld je eigen huiswerk. In de toekomst meer handige functies.

9. Leerzame blogs. In de dropdownmenu's van boeken en vakken vind je onder het kopje 'Zo..' superhandige blogs. Snelcursus boekverslag, mondeling, recensie, samenvatting, spreekbeurt en lay-out.

10. Overhoor jezelf. Bij een groeiend aantal boektitels kan je jezelf overhoren met een handige quiz. Zie bijvoorbeeld de quiz'jes over De aanslag, The boy in the striped pyjamas en De Comedy Club. En oh ja, het Peilingenspel is terug van weggeweest.

11. De Vervlaamsing treedt in. Je kan bovenaan aangeven dat je uit België of Nederland komt. Als Belg zie je dan om te beginnen de populairste boeken en auteurs in België, maar daar zullen meer handigheden aan toegevoegd worden.

12. Social media jezelf de pan uit. Het is makkelijker, met dat groene blokje rechts, om pagina's van Scholieren.com, te delen via de bekende social media. Like of tweet dit blog anders even, daar maak je onze dag mee.

13. Zoek-dropdown. Type de eerste letters van je zoekterm in de zoekfunctie en er verschijnen allerlei handige suggesties.

En verder.. zijn we nog láng niet klaar. De komende weken, maanden, jaren zullen we nieuwe toffe dingen blijven ontwikkelen om Scholieren.com nog handiger, inspirerender en slimmer te maken.

Blijf ons volgen, op Facebook, Twitter of laat wat van je horen op het forum.

https://www.facebook.com/scholieren.
Gepubliceerd op 3 september 2012
ADVERTENTIE
Check check, dubbelcheck!

Heb jij tweestapsverificatie al ingesteld op je accounts? Tweestapsverificatie is jouw tweede slot op de deur 🔐. Met tweestapsverificatie heb je 99,9 procent minder kans dat je account gehackt wordt. Check hoe jij je accounts beter kunt beveiligen!

Meer informatie

REACTIES

N.

N.

Klopt het dat er bij overhoor jezelf geen link is naar The boy in the striped pyjamas?
Super leuk deze lay-out.

11 jaar geleden

Simon

Simon

@nightrise: thanks! We zijn er erg trots op.

Wat betreft je vraag: je bedoelt als je de quiz hebt geopend?

11 jaar geleden

H.

H.

Ik ben verliefd op het nieuwe ontwerp. En op het zwemvest van Simon. Prachtig.

11 jaar geleden

N.

N.

@simon nee in dit artikel staan er overal doorverwijzingen naar de quiz'en ed,maar niet naar de quiz van the boy with the striped pyjamas.

11 jaar geleden

Simon

Simon

@nightrise: linkje is aangemaakt. Scroll op die pagina naar beneden en je ziet de quiz.
@Hidde: het zwemvest is ook verliefd op jou.

11 jaar geleden

P.

P.

Waar is de thema-lijst? Die hebben we dit jaar nodig voor school.

11 jaar geleden

P.

P.

Waar is de themalijst gebleven? mag die terug>?

11 jaar geleden

P.

P.

Voor boeken bij thema's, onderwerpen en genres kijk hier:

- http://www.scholieren.com/boeken/literatuurlijst (zie het filter)

- http://www.scholieren.com/onderwerpen

- http://www.scholieren.com/boeken/genres

11 jaar geleden

T.

T.

Echt lelijk.
Leer eerst een Fatsoenlijk Design te maken....
En gebruik een betere verhouding in de CSS, Door iets minder kleuren te gebruiken.
Dit is te rommelig en onoverzichtelijk.
'T grootte lettertype kan ook niet, We zijn niet blind (Zacht gezegd).
Hoe gewoon simpel overal <h3></h3> Is groot genoeg....
En 't barst van de Injectabel SQL Errors...

Groetjes Thijmen - PHP / HTML / CSS Expert

11 jaar geleden

Simon

Simon

Thijmen, verspil je kostbare tijd niet aan incapabele prutsers als wij. We zijn het niet waard.

11 jaar geleden

E.

E.

Mijn reactie kwam eerder niet door als ik geen account wilde maken! Dus dit is een test of het nu wel werkt.

11 jaar geleden

Q.

Q.

Wat een zeiksite. Waar is alles gebleven? Het is heel onoverzichtelijk. Waar de hell is het forum gebleven?

11 jaar geleden

Q.

Q.

Sorry voor mijn reactie, het is voor mij gewoon nog even wennen. Ik kan niet zo tegen veranderingen. Blijft het forum hetzelfde (heb hem inmiddels gevonden) of gaat die ook veranderen?

11 jaar geleden

S.

S.

dat oranje is wel erg fel op het blauw ja.

11 jaar geleden

L.

L.

Strakke site! Flot, orgineel en fijn. Om als je iets aan school moet doen, niet teveel aan school hoeft te denken.

11 jaar geleden

N.

N.

Vond het oude beter, ben zo gewend aan dat design. Alles is idd een beetje te groot. Ik vind het ook niet fijn dat je zo veel moet scrollen, zoals hier op deze pagina bijv.. Het had overzichtelijker gemogen.

11 jaar geleden

J.

J.

Ik vind het heel erg handig! Alles staat praktisch bij elkaar, je hoeft niet meer zo lang te zoeken naar een bepaald onderwerp.

11 jaar geleden

J.

J.

Chapeau Simon! Ziet er strak uit, nu eens wat boekverslagen lezen :)

11 jaar geleden

T.

T.

Heel erg mooi en overzichtelijk. Verder zou het wel nog cool zijn als bekende personen ook een link naar Wikipedia op hun pagina hebben, lijkt me zeer simpel d.m.v. de Wikipedia API.

11 jaar geleden

Jon

Jon

Dank voor het compliment en de tip Tom, we kijken er naar! Werk je nog wel eens aan lifeschool?

11 jaar geleden

D.

D.

ONHANDIG met hoofdletters!

11 jaar geleden

L.

L.

Mooie nieuwe site, maar... waar vind ik nu de nieuw toegevoegde boekverslagen ?

11 jaar geleden

Jon

Jon

@Literatuurlinks: ga naar s.com/verslagen, sorteer op datum, vink verslagtype 'boekverslag' aan.

11 jaar geleden

G.

G.

Ik vind het echt vreselijk onduidelijk, onoverzichtelijk en veel scrollwerk.

11 jaar geleden

S.

S.

Ik vind het echt vreselijk geworden. Goed het is wel strak geworden, daar ben ik het mee eens, maar kom op het is super irritant. je kan niet eens normaal een boekverslag lezen.

Terug naar de oude vertrouwde site dus :)

11 jaar geleden

L.

L.

Ik vind het er mooier uitzien, maar ik vond het vorige handiger. Misschien is het gewoon even wennen...

11 jaar geleden

M.

M.

ik vind dit website nu stom en onduidelijk de oude versie was beter!!!!! ik kan niks vinden hier!!!!!!!!!!!!!

11 jaar geleden

Jon

Jon

@minny als je hier via google komt kan het zijn dat in de lijst met werkstukken de verkeerde resultaten bovenaan staan. Dat gaan we zo snel mogelijk oplossen!

11 jaar geleden

Y.

Y.

Het is al vaker gezegd, maar ik denk dat jullie er goed aan doen om inderdaad het lettertype te verkleinen! Persoonlijk vind ik dit onprettig lezen en ik krijg er een beetje een hyves-gevoel van. En inderdaad, het is langer scrollen dan eerst.

11 jaar geleden

Y.

Y.

Lettergrootte, exuces.

11 jaar geleden

N.

N.

Dat oranje is echt heel lelijk.

11 jaar geleden

A.

A.

ik vind het wel mooier geworden, maar ook ik kan hier niets vinden. en inderdaad: het lettertype is hyves-achtig en veels te groot

11 jaar geleden

Jon

Jon

@anoniem Ik heb even gekeken waarom je niks kon vinden (ik kan dat.. spooky). Je zocht op 'binocle samenvatting' en daar vindt 'ie inderdaad niks op (alleen 'binocle' weer wel). Gaan we fixen. Toen ging je naar de boeken die beginnen met een 'B', waar je eigenlijk bij de 'D' zou moeten zijn (de titel van het boek is 'De binocle' en niet 'Binocle'). Kunnen we ook iets aan doen. Uiteindelijk vond je de samenvatting van De binocle gewoon via Google, dus niks aan het handje.

11 jaar geleden

E.

E.

Ik vind het heel irritant, geef mij dat oude maar weer. Of ik moet gewoon even wennen.,......

11 jaar geleden

A.

A.

heel irritant de oude was veeeel handiger en duidelijker!!

11 jaar geleden

A.

A.

De vorige versie was overzichtelijker en mooier. Deze vernieuwing was voor mij in ieder geval totaal niet nodig. Gelukkig voor mij dat ik deze site waarschijnlijk nog maar een jaartje nodig heb! :)

11 jaar geleden

K.

K.

kan ik ergens op zoeken wat op scholieren heb gezet?
nice website ga zo door jullie doen jullie best!

11 jaar geleden

Z.

Z.

jullie moeten echt boekenvideos maken net als SparkLife

11 jaar geleden

Jon

Jon

@Kevin zodra ze goedgekeurd zijn kun je ze vinden op je profielpagina.

11 jaar geleden

S.

S.

Is het forum verdwenen? Zou erg jammer zijn. Vind het hele ontwerp erg druk en niet overzichtelijk

11 jaar geleden

Jon

Jon

@Sihem het forum vind je onder 'Extra's'

11 jaar geleden

P.

P.

ik kan ook niet meer aangeven voor welke klas ik mijn samenvatting wil hebben. bijvoorbeeld 1/2/3/4/5 havo. ik moet dus eindeloos gaan zoeken naar de goede klas en dan ook nog naar het goede hoofdstuk... slechte site.!!!! geef mij maar de oude!!!!

11 jaar geleden

Jon

Jon

@Pieter Je kunt de lijst met samenvattingen sorteren op niveau, of je kunt in de zoekbalk in het filter typen dat je '2 havo' zoekt, dan is het alvast minder bladeren. We zullen kijken naar het terugbrengen van het klas-filter.

11 jaar geleden

A.

A.

staan hier geen antwoorden van boeken hier op

11 jaar geleden

A.

A.

staan hier geen antwoorden van boeken hier

11 jaar geleden

P.

P.

Over het duitse boekt Stolperschritte is een verslag gemaakt die niet zichtbaar is .

11 jaar geleden

Jon

Jon

@Peter ik kom er gewoon bij. Je moet in de lijst op de naam van de boekverslagschrijver klikken.

11 jaar geleden

S.

S.

Maar dat vind je vader niet leuk, denk ik.

13 jaar geleden

E.

E.

Ik kan bij een boek niet meer zien hoeveel sterren dat boek heeft, dat moet ik weten voor school, omdat ik boeken nodig heb voor mijn literatuurlijst.

11 jaar geleden

P.

P.

bedoel je de punten bij de literatuurlijst? zie: http://www.scholieren.com/boeken/literatuurlijst

11 jaar geleden

T.

T.

Kan het boekverslag van Kees van de Pol van het boek Jessica Burlach "De Hled"niet zichtbaar maken.Wat moet ik aanklikken?

11 jaar geleden

Jon

Jon

@T.Arends zijn naam, dus 'kees van der pol'

11 jaar geleden

A.

A.

wtf is dr met scholieren.com gebeurd=

11 jaar geleden

L.

L.

verschrikkelijk

11 jaar geleden

L.

L.

kom terug oude scholieren.com!

11 jaar geleden

Jon

Jon

@Laura je zocht op 'andwoorden' en dat woord bestaat niet. Vandaar dat je niks kon vinden. In de oude site zag je als je een woord verkeerd typte 'bedoel je soms antwoorden?' en dat gaan we snel weer terugbrengen.

11 jaar geleden

E.

E.

Ik kan niets openen of bekijken

11 jaar geleden

C.

C.

ik kan een verslag van en boek niet oppenen het betrefte boek ik trügerische stille

11 jaar geleden

M.

M.

Kan geen Cijfer geven en welk/hoeveel sterren er zijn

Fix het!

11 jaar geleden

K.

K.

Ik heb liever de oude. De vorige was veel handiger denk ik.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.