Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Scholieren uit uni-bieb geschopt

Scholieren uit uni-bieb geschopt

Door Kim

Uh oh, een scholieren-studentenruzie in Leiden! Middelbare scholieren die zich goed wilden voorbereiden op hun eindexamens en daarvoor in de bibliotheek van de Universiteit Leiden leerden, kregen op hun donder van de studenten daar en mogen er tegenwoordig niet meer komen. De scholieren zaten naar eigen zeggen rustig te leren, de bibliotheekdirecteur vond dat ze overlast veroorzaakten en de studenten zeiden dat "die zestienjarige meisjes met lippenstift hier alleen maar zaten omdat het cool was".

Resultaat: scholieren mogen er niet meer in en volgend schooljaar worden er toegangspoortjes geplaatst. Zielig? Discriminatie? Of vind jij het ook alleen maar cooldoenerij van de scholieren?

Gepubliceerd op 30 mei 2010
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

K.

K.

Ik zie 't nut er niet echt van in: als je echt in stilte wilt leren, kan dat misschien niet in de bieb van de middelbare school, maar wel bijvoorbeeld thuis. Maar ja, kan me best voorstellen dat 't gezellig om met een groepje in de bibliotheek van 'n universiteit te gaan leren...

13 jaar geleden

H.

H.

ach ja die meisjes he... wouden misschien alleen ff *mooi* doen voor de jongens in de uni? xD

13 jaar geleden

G.

G.

Mijn hemel, hoe nerdy moet je wezen om de universiteitsbibliotheek cool te vinden?

13 jaar geleden

J.

J.

Het is wel tendentieus dat mijn ouders 25 jaar lang belasting hebben betaald aan de gemeente Leiden zodat deze universiteitsbibliotheek weer gebruikt en gerenoveerd kon worden en dat nu de [strike]kinderen[/strike] studenten die zelf uit een andere stad komen profiteren van de faciliteiten die door onze ouders zijn betaalt en nu claimen dat het hen toebehoort. Er zijn in Leiden drie universiteitsbibliotheken, dus als het je niet bevalt ga dan ergens anders leren.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.