Scholier internethit met presidentiële selfies

Scholier internethit met presidentiële selfies

Door Joca

George Bush, John F. Kennedy, of Barack Obama. Niks is te gek voor de Amerikaanse scholier Chaz Rorick. Hij verkleedde zich als alle 44 presidenten van de VS en plaatste selfies daarvan op zijn Instagram. Nu is hij een internethit.

Chaz verkleed als Harry TrumanNadat de 16-jarige Chaz een documentaire op school had gezien, viel het hem op dat zijn outfit wel erg op die van oud-president Harry Truman leek. Hij maakte een selfie en zette die op Instagram. "Mijn ouders vonden het wel grappig. De volgende dag deed ik Theodoore Roosevelt na, en vanaf dat moment besloot ik elke dag een selfie als president te maken", vertelt de tiener aan Mashable.

Knutselen

Verkleed als Abraham Lincoln, inclusief papieren baard!Chaz lijkt van zichzelf niet veel op de presidenten, maar dat lost hij simpel op. Door te knutselen met watten en papier maakt hij baarden en snorren. Ook met het trekken van gekke gezichten kom je heel ver.

Veel van die oude presidenten zien er nogal raar uit. Chaz' favoriet was de selfie als Martin van Buren: "Hij was een oude Nederlandse man uit New York met een verschrikkelijk kapsel. Het haar is wit, pluizig en supermoeilijk om na te maken."

Verkleed als Martin van Buren.

Ook de geschiedenisleraar van Chaz was dolenthousiast. Een cijfer kreeg de jongen er echter niet voor, aangezien hij de foto's gewoon voor de lol maakte. Toch biedt dit mogelijkheden voor bijvoorbeeld een praktische opdracht van geschiedenis. Welke scholier gaat als eerste verkleed als alle Nederlandse premiers?

Ik geef alvast een voorzetje: verkleed als Willem Drees, de zuinige premier van net na de WO II.

Gepubliceerd op 4 februari 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

C.

C.

De foto onder het kopje 'Knutselen' is niet van George Washington, maar van Abraham Lincoln.

10 jaar geleden

Chris

Chris

Goed gezien! Is inmiddels aangepast :-)

10 jaar geleden

S.

S.

Wel grappig om te zien, hoop dat iemand dit ook in een Nederlandse versie op pakt.

10 jaar geleden

Chris

Chris

Ja, zou zeker leuk zijn. Onze blogger Joca heeft in iedergeval al een mooi voorzetje gedaan met zijn foto van Willem Drees :-)

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.